İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bayramı ve uzun tatili zehretmeyin

Köşe Yazısını Dinle

Türkiye 9 gün süren yeni bir uzun tatile daha başladı. Ramazan Bayramı ile birlikte birleştirilen tatil için insanlarımız da çoktan memleketlerine ve tatil beldelerine doğru yola çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dün tatilin ilk günü yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, bine yakın da yaralı olduğunu açıkladı.

Maalesef her uzun tatilin böylesi acı bir faturası var. Memleketlerine, sevdiklerine daha erken ulaşabilme adına, trafik kurallarını ve ikazları hiçe sayan sürücüler dönüşü olmayan bir yola çıkıyorlar.  Aşırı hız, dikkatsizlik, kuralsızlık beraberinde onlarca masun insanın sevincini hüzne dönüştürüyor.

Sürücülerimizin bu uzun tatilde daha dikkatli olmaları gerekmez mi?

Kural tanımazlıkla meydana gelen trafik kazalarının ardından sönen ocaklar, yuvası dağılan aileler, babasız, annesiz  kalan çocuklar, yavrularını yitiren anne babalar bu acıyı yıllarca üzerlerinden atamıyorlar.

Bölünmüş yolların, otobanların, hızlı trenlerin, hava ulaşımının giderek arttığı ve kalitesinin daha da yükseldiği ülkemizde ne yazık ki, bu sorunu kökten çözemiyoruz. Benzer şekilde, otomobil sahipliliğinin de her geçen gün arttığı Türkiye’de demek ki, daha çok caydırıcı yaptırımlara ihtiyaç var. Yürürlükteki para ve hapis cezaları ülkemizdeki trafik kazalarını tümüyle bitirmeye yetmiyor.

Tatilin bir de dönüşü var.

Ne olur, lütfen kendinizi ve sevdiklerinizi üzecek kuralsızlıklardan uzak durun. Hepimizin yaşamı için konmuş trafik kuralları ve uygulamalarına riayet edin.

Akar Tarım AŞ’de

31 Mart seçimleri sonrası yeniden şekillenen ve CHP’inin kazandığı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde de yönetimsel anlamda değişiklikler sürüyor. Eski yönetimle çalışmış idareciler bir bir koltukları bırakıyor.

İki yıl önce Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştirakinden Bursa’ya transfer edilen Genel Müdür Semih Polat’ın ayrılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Tarım AŞ’nin başına Bursalı bir isim atanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Nilüfer Belediyesi’nden ayrıldığından bu yana yalnız bırakmayan Akar önemli bir göreve getirilmiş olacak.

CHP Gençlik Kolları’ndan tanıdığımız, Keles’in geçen dönem Belediye Meclis Üyesi Sedat Akar kolları hemen sıvamış. Şirketi tanımaya ve sahayı gözlemlemeye devam eden Akar’ın, dev bütçeli bu iştirakin başında başarılı olacağına inanıyoruz.

Bursa’da ilaçlama, park bahçe bakımı, orta refüj aydınlatma vb. gibi çok sayıda işi bünyesinde barındıran Tarım AŞ’nin işletmeden elde ettiği kazançla Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Çalı Bulvarı’ndaki aydınlatma işini de üstlenmişti.

Bursa’da yüzlerce hemşerimize istihdam sağlayan Tarım AŞ’ye yeni dönemde CHP’li yönetimce başka fonksiyonlar da yüklenmesi bekleniyor.

Öte yandan;

Büyükşehir Belediyesi’nin dev bütçeli bir başka şirketi BURULAŞ’ın başına da Nilüfer Belediyesi önceki dönem başkan yardımcılarından Remzi Çınar’ın getirileceğini öğrendik. BURULAŞ’ı iyi bilen ve bir süre burada da çalışan Çınar, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlığı ve yine önceki dönem Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde de bulunmuştu.

Eski Gemlik Yolu da yayalar için içler acısı

Dün bu sütunlardan Etibank Caddesi’nin yayalar için yürünemez hale gelmiş son durumunu aktarmıştık. Meğer benzer görüntüler Eski Gemlik Yolu’nda da yaşanıyormuş. Fotoğrafları  MHP’nin önceki dönem Osmangazi Belediye Meclis üyelerinden Cemil Aydın gönderdi.

Aydın, görüntülerin Osmangazi’ye ve Bursa’ya yakışmadığını, Eski Gemlik Yolu Caddesi’nin Namıkkemal, Gülbahçe ve Atıcılar bölgesini kapsayan ana arterin bazım bölümlerinde kaldırım olmadığını, aynı cadde üzerindeki otobüs duraklarının kazaya davetiye çıkardığını, dar kaldırım ortalarında elektrik direklerinin yer aldığını hatırlattı.

Aydın ayrıca, cadde üzerindeki oto tamirhanelerinin yayalar için riskine de işaret etti.

Cadde üzerinde çekme mesafelerine de ek yapılar kondurulduğunu hatırlatan Aydın, “Trafik yoğunluğunun her daim yaşandığı Eski Gemlik Yolu Caddesi dönüşüme her yönüyle ihtiyaç duyuyor. Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerinin imar planlarını revize etmelerini ve gerçek bir dönüşüm yapmaları elzemdir” dedi.

Aydın, iyi bir kent müfettişi ve okurdur. Bu açıdan uyarı ve önerilerinin yeni belediye başkanlarımızca da dikkate alınacağını düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X