İhsan Aydın
İhsan Aydın

BBP’li Yazıcıoğlu’na Büyükşehir’in vefası

Köşe Yazısını Dinle

Henüz nedeni belirlenemeyen helikopter kazasında kaybettiğimiz Büyük Birlik Partisi’nin efsane genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na Bursa’dan büyük bir vefa var.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Mahallesi’nde kavşak dibinde restore ettiği tarihi binalara Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik ve Kültür Merkezi adını verdi.

Cumhur İttifakı’nın koşulsuz destekçilerinden Büyük Birlik Partisi’ne bir jest olarak verilen bu isimle merhum Yazıcıoğlu’nun adı Bursa’da ölümsüzleştirilmiş olacak.

Bursa’daki Gençlik ve Kültür Merkezi önümüzdeki hafta, 23 Eylül’de düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

Açılışa Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Yazıcıoğlu ailesinin de katılması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin açılışa hazırladığı gençlik ve kültür merkezi geçtiğimiz aylarda hizmete girecekti, ancak Destici’nin yurtdışı programı nedeniyle tören ertelenmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Stadyum, Görükle, Yıldırım  ve Millet mahallelerinden de 7 civarında gençlik merkezi ve millet kıraathanesi hizmete açmıştı.

Üniversite hazırlık testleri, kursları, tercih TIR’larından popüler yazarlara, yazarlık kurslarına, sohbetlere kadar sık sık değişik projelerle gençlerle bir araya gelen Başkan Aktaş, bu alandaki çalışmalarıyla da Türkiye Belediyeler Birliği’nin verdiği Genç Dostu Şehir ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

Aktaş, en son Gençlik Kulübü projesiyle de Bursalı gençlere dijital alanda çeşitli avantajlar sunan projeyi yaşama geçirmişti.

Son dönem gençlere dönük projeleriyle öne çıkan Aktaş, genç yaşta kaybedilen Yazıcıoğlu’nun adını da ittifakın bir Bursa jesti olarak son açılacak merkezlerden birine vermiş oldu.

BBP Genel Başkanı olduğu dönemde yapıcı, ılımlı ve saygın siyaset tarzıyla takdir gören merhum Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün ardından da Türk milletinin kalbinde geniş bir yer edindi.

Türk siyasetinde iz bırakarak yaşama veda eden Yazıcıoğlu’nu biz de bu vesileyle rahmetle yâd ediyoruz.

  

Bilgili mutlu, isteği yerine geldi

MHP Grubu’nun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde etkili sözcüsüydü.

Yıldırım Belediye Meclis üyesi İhsan Bilgili önceki dönem Büyükşehir Belediye Meclisi’ne veda ederken, arkadaşlarından adeta vasiyet niteliğinde talepleri olmuştu.

Onlardan biri, Türk Konseyi’nin kültür teşkilatı Türksoy’un belirlediği Türk Dünyası Kültür Başkentliği’ne Bursa’nın aday olmasıydı.

Bilgili’nin o talebi karşılık buldu. Büyükşehir Belediye Meclisi pandemi öncesi adaylık başvurusu kararı aldı. Önceki gün de Türksoy’un Özbsekistan’daki daimi toplantısında Bursa 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi.

Bilgili bu durumdan son derece hoşnut.

Zira, elektronik postamıza gönderdiği iletiyle Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa için bu kararın çıkarılmasında  etkin olan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve emeği geçen herkese şükranlarını sunmuş.

Bilgili’nin önerisinin kabul görmüş olması Bursa için de büyük bir onur.

Bursa’nın o unvanın gereği olarak, gelecek yıl hafızalardan silinmeyecek bir uluslararası organizasyon gerçekleştireceğine inanıyoruz.

 

AK Partili başkanlar Balıkesir’de buluştu

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın 6 bölgede gerçekleştirmeyi kararlaştırdığı ve ilk ayağının geçtiğimiz haziran ayında Bursa’da yapılan belediye başkanları istişare toplantısının ikincisi komşu kent Balıkesir’de başladı.

Bursa ile birlikte davetli diğer bölge illerinin büyükşehir ve il belediye başkanlarının katılacağı istişare toplantısında deneyim paylaşımı da yapılacak.

AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin başkanlık edeceği ve Balıkesir AK Parti İl Başkanlığı’nın ev sahipliği yapacağı toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyle Başkanı Alinur Aktaş da davetli.

Aktaş, Özbekistan dönüşü ayağının tozuyla dün Bursa’da Büyükşehir iştiraklerinden BİNTED’deki 5 bin 200 çalışanı kapsayan ve Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi töreninin ardından Balıkesir’e hareket etti.

AK Parti’nin Balıkesir’deki yerel yönetim zirvesine başkanların eşleriyle birlikte katıldıklarını da öğrendik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X