İhsan Aydın
İhsan Aydın

Belediyelerde bayram sonrası mesai başlıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle yerel yönetimler diğer tüm kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi esnek mesai ile çalıştı.

Kronik hastalığı bulunan ve kapalı tutulan servislerdeki personelinin bir bölümü İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda idari izinli sayıldı.

Dönüşümlü olarak çalışan zorunlu personel ile birlikte artık tüm belediyeler bayram sonrası tam mesaiye hazırlanıyor. Buna ilişkin planlamalar yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediyeleri ve diğer belediyeler de ramazan bayramı dönüşü 27 Mayıs’ta tam kadro çalışacak.

Belediyelerin kapalı olan kimi birimleri ise ay başından itibaren hizmet vermeye ve ziyaretçi kabulüne başlayacak.

Normalleşme adımlarının bir gereği olarak belediyelerimiz tüm personeliyle hizmete kaldığı yerden devam edecek.

Ancak tedbir de elden bırakılmayacak. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına da tüm müdürlüklerde harfiyen uyulacak.

Belediye birimlerine giren herkesin ateş kontrolü yapılacak, maskesi olup olmadığına bakılacak.

İki ayı aşkın süredir rutin hizmetler, sosyal yardım, ulaşım akslarında bakım onarım, asfalt ağırlıklı çalışan belediyelerimizin bütün personeliyle yeniden işbaşı yapacak olması vatandaşı da rahatlatacak.

 

Nihayet o ilçe de hastaneye kavuşuyor 

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanesi yapılmayan Bursa’nın en uzak ilçesi Harmancık’a da nihayet yeni bina inşaası için düğmeye basıldı.

Gelişmeyi Ahmet Emin Yılmaz büyüğümüz geçtiğimiz haftalarda köşesine taşımıştı.

Nihayet o ihalenin tarihi belli oldu.

Sağlık Bakanlığı, Bursa’nın hastanesi yenilenmeyen tek ilçesi olan Harmancık’a 10 yataklı yeni bir hastane yapmak için kolları sıvadı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, bodrum, zemin kat ve birinci kat olmak üzere yeni yapının ihalesini 17 Haziran’da Ankara’da gerçekleştirecek.

Harmancık 10 Yataklı Entegre İlçe Devlet Hastanesi yer tesliminden 500 gün sonra tamamlanacak.

Kriz ve salgın günlerinde sağlık yatırımlarına ara vermeyen hükümet böylece Bursa’nın bir eksiğini daha gidermiş olacak.

Harmancık’ta 80’li yıllarda ilçe esnafının kendi aralarında topladığı paralarla yaptırdığı eski bina günün koşullarına uygun bir sağlık tesisi olmaktan çok uzaktı.

Bakanlık geç de olsa Harmancık’ın hastanesini kendi bütçesiyle yenileyecek.

Yeni Harmancık Entegre İlçe Devlet Hastanesi’nin yapımı ise Bursa’ya kısa süre önce atanan İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Halim Kaşıkçı dönemine kısmet oldu.

Böylece Harmancık ile birlikte Bursa’nın 17 ilçesinin tümümün devlet hastaneleri AK Parti hükümetleri döneminde yenilenmiş olarak tarihe geçecek.

İlimizin güneyindeki bu şirin ilçeye şimdiden hayırlı olsun.

 

Buruk bir bayram kutlayacağız 

Belki yüzyılda bir görülebilecek bir salgın felaketiyle karşı karşıyayız. Salgının bulaşmadığı ülke hemen hemen yok gibi.

Koronavirüs bütün insanlığı etkisi altına aldı. Salgın, kendini küçümseyeni, tedbirlere uymayanı pençesinde kıvrandırıyor. Başlangıçta hafife alan ülkeleri devlet başkanlarını perişan etti.

Türkiye salgınla mücadele sürecini başarılı götüren ülkelerden biri. Vatandaşın büyük bölümü hükümetin aldığı tedbirlere uyuyor.

Böylesi bir ortamda hem ülkemiz hem de İslam coğrafyası buruk bir ramazan bayramına giriyor.

Tedbirler kapsamında bayramda yine 4 gün sokağa çıkma yasağı var. Büyükler ziyaret edilemeyecek, elleri öpülemeyecek, sıla özlemi giderilemeyecek.

Ancak bütün bunlar sevdiklerimizi kaybetmeme adına birer tedbir.

Bu bayram olmadı ama inşallah önümüzdeki kurban bayramı tüm sevdiklerimizle birlikte kısıtlamasız, yasaksız geçireceğimiz bir bayram olur.

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan da anlamlı bir bayram tebrik kartı aldık.

Gölyazı’nın meşhur çınarı ve dolu çay bardağının yer aldığı Fahrettin Beceren fotoğrafı kart, salgın yüzünden hasret kaldığımız, özlem duyduğumuz alışkanlıklarımızı da hatırlattı.

Bu vesileyle biz de okurlarımızın Ramazan bayramını tebrik ediyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X