İhsan Aydın
İhsan Aydın

Belediyelerimiz kışa hazırlıklılar

Türkiye doğal afetlerle mücadelede üzücü ama engin bir tecrübeye sahip. Depremler, sel, su baskınları, heyelan ve toprak kaymalarında çok canımızı yitirdik.

Bu açıdan her türlü yıkıcı, topluma büyük hasar veren ve hayatı zorlaştıran afetlere karşı hazırlıklık olmak gerekiyor.

Sosyal medya hesaplarından ve gönderilen mesajlardan anlıyoruz ki, Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz aşırı kar yağışı ve buzlanmaya karşı bu yıl da tedbirlerini almışlar.

Büyükşehir Belediyesi daha önceki gün, filosuna kattığı 47 aracı törenle hizmete aldı. Bunların içinde karla mücadelede kullanılacak ekipman da var.

Keza, merkez ilçelerimiz kadar taşradaki belediyelerimiz de kışa hazırlıklı durumdalar.

Rakımı yüksek ilçelerimizin kırsal mahallelerine ulaşım aşırı kar yağışıyla birlikte zaman zaman kesiliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Yol Şube Müdürlüğü ekipleri meteorolojinin uyarısı üzerine bütün hazırlıklarını yapmışlar.

Eskiden köy yollarının araç, gereç ve personelsizlik nedeniyle kar yağışı yüzünden günlerce kapalı kaldığı dönemler olurdu.

Artık Bursa’da buna çok rastlanılmıyor.

Bütünşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi 17 ilçedeki şantiyelerini iş makineleri, personel ve araç gereçle donattı.

Bursa’daki belediyelerimizin bu konuda donanımlı ekibi var. İlçe belediyelerimizin de desteğiyle, kar yağışı yüzünden kırsaldaki mahalle yollarının uzun süreli ulaşıma kapanmadığı bir ağ kuruldu.

Umarız, kar yağışı hayatı zorlaştıran seviyede seyretmez.

Hazırlığınızı çok önceden yaparsanız, yağışın olumsuzluklarını bertaraf etmede o kadar etkili olabilirsiniz. Bursa’daki belediyelerimizi buna hazırlıklı görüyoruz.

 

Doğrusu Bursa beyaz örtüsünü çok özlemişti

Dün sabaha özlemle beklediğimiz kar yağışıyla uyandık.  Bursa o beyaz gelinliğini yeniden giydi. Kenti büyük bir sevinç kapladı.

Doğrusu, Bursa’nın bu görüntüsüne hasret kalmıştık. Ancak şehir merkezinde uzun aradan sonra gördüğümüz kar yağışı çok etkili olmadı ve çabuk eridi.

Kırsalda yağışın etkili olduğunu gördük. Bursa’nın güney ilçelerinden gelen kar görüntüleri etkileyiciydi.

Toprağın suya ve kara hasret kaldığı bir dönemde bu yağış adeta çiftçilerimizin de imdadına yetişti.

Doğanın kendince kuralları var.

İnsanoğlunun ona her olumsuz müdahalesi işte böyle bazen yağışa hasret bırakabiliyor.

Umarız, hepimizin yolunu gözlediği kar yağışı doyasıya sürer. Topraklarımız, barajlar, tabiat bundan fazlasıyla nasibini alır.

 

Aşılamadaki başarı halk uygulamasında da sürmeli

Dünya topyekun ölümcül bir virüsle mücadele ediyor.

Başarılı olan ülkeler var. Halkını salgından koruyabilmek için imkânlarının tümünü seferber ediyorlar. Olamayanlar büyük kayıplar veriyor.

Türkiye, çok şükür salgınla mücadelede başarısıyla öne çıkan ülkelerden biri.

Her ne kadar, devletin elindeki salgın verilerinin şeffaf paylaşımı konusunda tartışmalar bulunsa da, aynı başarı şimdi aşılama programında sürüyor.

Müzmin muhaliflere yaranmak mümkün değil.

Ama iki günde personelinin yarısını aşılamış güçlük bir sağlık altyapımız var. Sağlık Bakanlığı’mızın performansını yabana atmamak gerek.

İflah olmaz muhaliflerin ters algıları bir bir geçersiz kılınıyor.

Aşının ücretli olacağından önceliğin AK Partililere verileceğine kadar şehir efsaneleriyle halkı etkilemeye çalışanlar acaba ilk uygulama sonrası hiç utandılar mı dersiniz?

Aşılama, açıklandığı gibi virüsle mücadelenin en ön cephesinde bulunan sağlıkçılarımızdan başladı. Devlet büyükleri, Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı, Bilim Kurulu üyeleri, siyasi parti genel başkanları da aşı yaptırarak mücadeleye omuz verdiler, topluma örnek oldular.

Şimdi ikinci aşamada artık halk uygulamasına geçilecek.

Eminiz bu süreçte de Türkiye dünyaya örnek olacak bir başarı sergileyecek. İkinci parti aşıların gelmesiyle birlikte toplumun geniş kesimlerine kısa sürede aşı yapılacak.

Ölümcül illetten kurtulabilmenin yolu aşılamada gözüküyor. Bilim adamlarımızın tavsiyelerine rağmen bunu daha fazla sorgulayıp, kafa bulandırmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X