İhsan Aydın
İhsan Aydın

Beraberliğe abone olduk

Bursaspor içerideki tüm maçlarını, bu kentin kaynaklarıyla yapılmış ve dünyanın ‘heyecan veren’ statlarından birinde oynuyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu eksiklerine rağmen BursaTürkiye ve dünyanın öne çıkan spor tesislerinden biri.

Ahmet Emin Yılmaz büyüğümüz köşesinde gündeme getirdi. Daha geçenlerde İngiltere’de metro ağında dağıtılan bir gazete haberinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu dünyanın ‘en şaşırtıcı’ statlardan biri olarak tanımlandı.

Biz de kentimizin takımının burada oynadığı hemen her maçına umutla gidiyor, büyük bir hayal kırıklığıyla stadyumdan ayrılıyoruz.

Bursaspor’un önceki akşam Konyaspor ile oynadığı müsabakayı basın tribünden izledik.

Öylesine yüksek bir mücadele temposu vardı ki, sonuçta alınan bir puana bile sevinemedik. Hırs ve mücadele var ama eksik olan gol.

Temposu yüksek maçta Bursasporlu futbolcular biraz da şanssızlığının kurbanı oldu ama beraberlik serisinden kurtulmayı da başaramadılar.

Kaçırılan, atılamayan, VAR’a takılan goller Bursaspor’u hızla tehlike sınırına doğru sürükleyecek görünüyor.

Mali sıkıntılar gerekçe gösterilerek tedbir almak ve takviye yapmaktan imtina eden Bursaspor yönetimi doğal olarak beraberlik serilerinin ardından tepkilere de maruz kalıyor.

Önceki akşam da öyle oldu.

Konya’yı kendi sahasında yenemeyen Bursaspor, taraftarına bir kez daha hayal kırıklığı yaşattı ve tribünlerden tepkiler de yönetime ve Başkan Ali Ay’a yöneldi.

Bursaspor’un aldığı kötü sonuçlar, kendisine armağan edilen bu dev esere ve kente hiç yakışmıyor.

Gelen her takımını hayran olduğu bir stadyumu olan Bursaspor’un artık seyircisini ve kenti üzecek skor ve sonuçtan hızla uzaklaşması lazım.

Seyirci küserse Bursaspor bu koca spor tesisinin boş tribünlerine oynamak zorunda kalabilir.

Acilen hem futbolcular hem de yönetim bir şey yapmalı.

Allah korusun, bu sezon da düşme tehlikesi yaşamak istemiyoruz.

 

Bozkırın Tezenesi’ne vefa

 

Herkes O’nu Kırşehir Çiçekdağı doğumlu biliyor ama yaşamı hemen bitişikteki Yozgat’ın Yerköy ilçesinde geçmiş bir değerimizdi.

Bozkırın Tezenesi merhum sanatçımız Neşet Ertaş gönüllerimize dokunan türküleriyle geriye eşsiz bir müzik hazinesi bırakarak geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrıldı.

Şimdi onu hemşehrileri Bursa’da bir kez daha anacak.

Dün Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu Başkanı

Ahmet Aslan ziyaretimize geldi.

Aslan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı’na bağlı Orkestra Şube Müdürlüğü’nün Türk Halk Müziği Bölümü katkılarıyla önümüzdeki cumartesi akşamı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde Ertaş’ın anısına bir konser düzenlediklerini belirtti.

Aslan, usta sanatçı Ertaş’ı tekrar gündeme getirmek ve onun bıraktığı felsefe ve kültür mirasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenledikleri konsere Türkiye’de öne çıkmış Yozgatlıları da davet ettiklerini söyledi.

Ertaş konserine Yozgatlı olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan, eski bakanlar Bekir Bozdağ, Cemil Çicek, Taner Yıldız ve MHP’nin 3 genel başkan yardımcısı da davet edilmiş.

Yozgatlılar Federasyonu ses getirecek bir program hazırlamış.

Başkan Aslan, türkü söyleyen ve dinleyenden topluma zarar gelmeyeceğini belirterek Bursalıları da konsere davet etti.

BİLDEF’in kurucu derneklerinden olan Bursa Marmara Yozgatlılar Federasyonu Aslan’ın verdiği bilgiye göre aynı zamanda Bursa’daki

40 üniversite öğrencisine burs veriyor, her yıl 400 dolayında erzak kartı dağıtıyor, evlenemeyen bir çifti evlendiriyor, Türkmen ailelerin elektik su vb. gibi faturaların da ödüyor.

STK’larımızın çabalarını takdir ediyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X