İhsan Aydın
İhsan Aydın

Berberoğlu CHP`yi halkla kucaklaştırır mı?

CHP 2002`den bu yana AK Parti ile girdiği bütün seçimlerde yenilgiye uğradı.
Deniz Baykal başta olmak üzere devamında Kemal Kılıçdaroğlu`nun Genel Başkanlığı`nda da bir türlü halktan iktidar vizesi alamadı.
 
Çalkantılı kurultaylar, örgüt kongrelerinde havada uçuşan sandalyeler CHP`nin ayrılmaz parçası haline geldi.
 
30 Mart seçimlerinde kimi kentler için sağ tandanslı adaylar ve son Cumhurbaşkanlığı seçiminde sol tabanın benimsemediği isim tercihi parti içindeki muhalefeti kopuş noktasına getirdi.
 
Nitekim, Emine Ülker Tarhan`ın istifasıyla CHP`de belirli bir grubun partiden ayrılış sürecinin düğmesine bastıkları da ortada.
CHP şimdi son kurultayının ardından oluşturduğu MYK, PM üyeleri ve milletvekilleriyle iktidara gelebilmenin yollarını, buna engel olan sebepleri araştırıyor.
Dün sabah Crowne Plaza Otel`de CHP`nin PM ve MYK Üyesi İletişim ve Medya İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu`nu dinledik.
Daha doğrusu, meslektaşlarımız sordu, kendisi de gazeteci olan Berberoğlu gündeme ve partisine ilişkin soruları yanıtladı.
Berberoğlu ile birlikte dün sabahki medya buluşmasında Validebağ`da cami inşaatına karşı başlatılan eylemlerde kadın polis memuruna sert davranışıyla Türkiye`nin gündemine oturan İstanbul MilletvekiliMahmut Tanal ve Soma faciasında yıldızı parlayan Manisa Milletvekili Bursa damadı Özgür Özel de vardı.
CHP İl Başkanı Metin Çelik konuklarını takdim etti. Kahvaltıya CHP`nin bazı ilçe başkanları da katıldılar.
 
Berberoğlu, Bursa`ya övgü dolu sözlerle soruları yanıtlamaya başladı.
Bu kent bana hep ilham verdi. Buraya her geldiğimde kendimi hep bir dünya başkentine gelmiş gibi hissettim. Burası, Avrupa yürüyüşünün başladığı bir kent. CNN`in deyimiyle Türkiye`nin Detroit`i”ifadeleri Berberoğlu`nun öteden beri Bursa`ya olan ilgisinin işaretiydi.
Berberoğlu bir soru üzerine, CHP`nin iktidara gelemeyişinde suçu seçmende değil, kendilerine aramak gerektiğinin altını çizdi.
 
Kendisinin hiç bir zaman mesleğinde suçu okurda aramadığı gibi, partideki görevinde de iktidar olamayışlarını seçmende aramayacaklarını anlattı.
 
CHP`nin proje ürettiğini ancak, bunu dillendirecek bir medya mecrası olmadığını ifade eden Berberoğlu,“Bizim havuz medyamız yok” sözleriyle de eski bir gazete yöneticisi olarak CHP`deki yeni görevinde medyadan şikayet etti, ama umutlu olduğunu dillendirdi.
 
Genel Başkan Yardımcısı, son dönem Türkiye`de kimlik ve dini siyasetin öne çıktığına ve çatışmacı politikanın tırmandığına dikkat çekti.
 
Berberoğlu, Antalya kampında, 2015 seçimlerinde adayların yüzde 85 oranında ön seçimle belirlenme kararının alındığını da söyledi.
CHP Genel Bakan Yardımcısı Berberoğlu, Cumhurbaşkanı`nın sanki başbakanmış gibi muhalefete cevap vermesini de eleştirdi.
 
Bu arada, CHP`nin dijital üyelik uygulamasıyla son 1-2 ay içinde 8 bin yeni üye başvurusu aldığını da öğrendik.
Berberoğlu`nun CHP adına sosyal medyayı yönetecekler için etik kurallar koyma girişimini de önemsedik.
 
Burada, hakaret, iftira vb. gibi uygulamalara izin vermeme düşüncesinin de siyasetin geleceği adına önemli bir girişim olarak değerlendiriyoruz.
Berberoğlu, Kobani olaylarına ilişkin `tutarsız` olarak adlandırdığı politikalarla Türkiye`nin testi başarı ile geçemediğini sözlerine ekledi.
 
Milletvekili Tanal`ın, Validebağ cami inşaatı eylemlerine dönük anlattıklarının da doğrusu çok inandırıcı bulmuyoruz.
Orada da, tıpkı Gezi`de olduğu gibi, `meselenin ağaç olmadığını` düşünenlerdeniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X