İhsan Aydın
İhsan Aydın

Beşyol Kavşağı’nın eksik kolları için ihaleye çıkıldı

Köşe Yazısını Dinle

Okullar açıldı. Kentiçi trafik yükü, pik saatler olarak geçen mesai başlangıç ve bitişinde daha da artması bekleniyor. Bu nedenle okul ve fabrika servisleri ile şehiriçi trafiğinde hareketlilik çoğalacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi şehrin trafiğini rahatlatmaya dönük projeler yürütüyor. Beşyol Kavşağı onlardan biri.

Malum, burada Yeşilova Mahallesi girişindeki kentsel dönüşüm projeleri de hızlandı. Bölgedeki ilk etap dönüşümün ardından diğer etapların kamulaştırma çalışmaları da yoğunlaştı. Hatta, ilk etapta taşınma heyecanı bile yaşanıyor. Evlerin hak sahiplerine kısa sürede sonra teslim edilmesi bekleniyor.

Birden çok mahalleyi ilgilendiren Beşyol Kavşağı’nın kolları kamulaştırmaların uzaması nedeniyle uzun süredir yapılamamıştı. İstanbul Yolu üstü geçişi önceki yıllarda trafiğe açılan kavşağın şimdi eksik lupları için de harekete geçildi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı proje kapsamında eksik olan kavşak kollarını tamamlamak için yapım ihalesine çıktı. Bu bölgedeki kamulaştırma ve uzlaşı çalışmalarının tamamlanmasıyla yıkımlar da hızlandırılmıştı.

Şimdi görüyoruz ki, Beşyol Kavşağı’nın kolları için Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde 19 Eylül saat 14.00’te ihale gerçekleştirilecek. Beşyol eksik luplarıyla birlikte muhtelif köprülerin bakım ve onarım işi de bu ihale paketinin içine konmuş.

Beşyol Kavşağı, Demiryolu altında Çelebi Mehmet Bulvarı’nın müştemilatı ve Osmangazi ile Yıldırım arasındaki ikinci bir çevre yolu gibi hizmet görüyor.

Büyükşehir Belediyesi buranın eksiklerini tamamlayarak bölgedeki trafiği akıcı hale getirmek istiyor. Daha sonra da, şimdi geçici olarak hizmet veren eski hemzemin Beşyol Kavşağı tümüyle trafiğe kapanacak. Sürücüler köprülü kavşağı kullanacaklar. Hemzemin geçişler için tramvaya da burada geçici sinyalizasyon lambası konmuştu.

Beşyol Kavşağı ve muhtelif köprülerin bakım ve onarım işlerini bir yılda tamamlanması öngörülüyor.

Beşyol Kavşağı ile birlikte kentsel dönüşüm projelerinin diğer etaplarına başlanmasıyla bölgenin eski salaş görünümü değişecek. Semtteki tamirhane ve yedek parçacı keşmekeşliğinin bir kısmının oradan kalkması bekleniyor.

BALGÖÇ’ten öğrenciye burs çağrısı

Ülkemizin üniversiteleri 2 Ekim’de yeni öğrencileriyle buluşuyor. Öğrencilerin eğitimini desteklemek amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütleri karşılıksız burs veriyorlar.

Bursa’nın ve Türkiye’nin en büyük Balkan örgütlerinden olan BALGÖÇ hem üyelerine hem de öğrencilere burs çağrısı yaptı.

Dernek üyelerinden zekat ve fitrelerini öğrencilerin bursu için bağışlamalarını isteyen BALGÖÇ, Balkan kökenli öğrencilerin de burstan faydalanmak için kendilerine başvurabileceklerini açıkladı.

BALGÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan kendi sosyal medya hesaplarından da üniversite kazanan öğrencilere derneğe başvuru yapmalarını istedi.

Bilindiği gibi, STK ve özel şirketlerin yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BURSKOOP aracılığıyla da aile ikametleri Bursa’da bulunan ve ülkenin değişik üniversitelerinde okuyan ihtiyaç sahibi 5 bin öğrenciye 8 ay süreyle aylık bin 250 lira burs verileceği duyurulmuştu.

Burs veren kurum sayısı ne kadar çoğalırsa, öğrencilerimize sağlanacak destek de artacaktır.

Filo gençleştikçe eskiler satışa çıkıyor

Kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı hizmet araçları miadlarını doldurduklarında onları kullanmaya devam etmek devlete daha fazla fatura çıkarabiliyor. Tamir ve bakımları daha masraflı hale geliyor.

Bu nedenle, devlet dairelerinin ekonomik ömrünü tamamlamış araçları zaman zaman açık ihalelerle satışa çıkarırlar.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin değişik birimlerinde ekonomik ömrü dolan araçların topluca satış ihalesi de yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Encümeni 13 Eylül’deki ihaleyle aralarında itfaiye araçları, otobüsler, kamyonetler ve yol çizgi aparatından oluşan 12 adet araç satacak.

Büyükşehir Belediyesi bütçesine konan kaynakla müdürlüklerin ihtiyaç duyduğu yeni araçların alımları gerçekleştikçe miadı dolan eskileri de elden çıkarılıyor.

Büyükşehir’in son 4 yıldır hizmet filolarını daha da yenilediği biliniyor.

Diğer yandan, bir yıl süreyle Büyükşehir Belediyesi’nin değişik müdürlüklerinde kullanılmak üzere de hizmet aracı ve kamyonet olmak üzere toplam 160 adet araç kiralanacak.

17 ilçeye birden hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’nin araç kiralama ihalesi de 8 Eylül’de gerçekleşecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X