İhsan Aydın
İhsan Aydın

Binlerce KHK’lıya ücret artışı istendi

Geçen yıl kamudaki taşeron tartışmasını bitiren AK Parti hükümetinden yeni yılda yeni bir beklenti daha var.

Dün bir kahve içimi uğradığımız Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz’dan yeni bilgiler aldık.

Aynı zamanda Hak-İş Konfederasyonu Bursa Temsilcisi de olan Yavuz’u ziyarette sendika yöneticileri Selim Bal ve Mehmet Keskin ile eski yönetici Cemil Yaşar Aydın da vardı. 

Başkan Yavuz Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerinde 10 binin üzerindeki yerel yönetim çalışanı için toplu iş sözlemesi süreci devam ederken, Kanun Hükmündeki Kararname ile taşeronluktan kadroya geçen diğer çalışanları da es geçmediklerini söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu olarak kamu kurumlarında çalışan KHK’lıların  sözleşme harici ücretlerinin iyileştirilmesi için bir imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Yavuz, sözleşmeden gelecek ücret artışına en az enflasyon artışı kadar bir ilave daha yapılması için Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan öncülüğünde ülke genelinde imza toplandığını anlattı.

Yavuz, bu arıtışın da yüzde 10’dan aşağı olmamasını beklediklerini vurguladı.

Kadroya geçirilen çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için sendika olarak mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Yavuz, binlerce çalışan adına talep ettikleri artışın seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdesini beklediklerini kaydetti.

Yavuz toplanan imzaların daha sonra Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teslim edileceğini de sözlerine ekledi.

Yavuz kamu kurumlarında uzun yıllardır asgari ücretin biraz üstünde maaş alan personelin fedakârca çalıştıklarının da altını çizdi. 

 

Hizmet-İş’e yeni ofis

 

hizmetis.jpgBursa’daki yerel yönetimlerde ve diğer iş kollarından 1980’lerin sonundan itibaren sendikal mücadele yürüten Hak-İş Konfederasyonu’nun Hizmet-İş Sendikası Bursa’da yeni bir ofis satın almış.

Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki ofis ulaşım kolaylığı bakımından da üyelerin rahat gidebilecekleri bir güzergahtan seçilmiş.

İçi son derece modern ofis mobilyaları ile donatılan şube merkezi Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerindeki çalışanların sendika aidatları ile tefriş edilmiş.

Uzun yıllar Gazcılar Caddesi’ndeki merkezinde hizmet veren sendika, üye sayısının artışıyla birlikte daha büyük ve ferah bir yere taşınmış.

Yeni ofislerinin Bursa’daki yerel yönetim emekçilerine hayırlı olmasını diliyoruz. 

 

Osmangazi ittifakı

 

31 Mart Yerel Seçimleri için ittifak yapan CHP ve İYİ Parti’nin Bursa’da Osmangazi Belediye Başkan adayı olarak Prof. Dr. Emin Balkan ismi üzerinde mutabakat sağladıkları haberleri kulislere düştü.

Belli ki, CHP Osmangazi İlçe örgütünün Ankara’da Cevat Asa ısrarı sonuç vermedi.

Önceki akşam Bursa’dan Ankara’ya giden İYİ Parti heyetinin Balkan’ın Osmangazi’de Millet İttifak’ın ortak adayı olarak seçime katılması konusunda mutabık kalındığı haberini alarak geri döndükleri konuşuluyor.

Böylece CHP büyük merkez ilçelerden Osmangazi’yi İYİ Parti’ye bırakmış olacak.

BAL-GÖÇ’ün eski başkanlarından Emin Balkan ile Millet İttifakı Osmangazi’deki göçmen oylarına göz dikmiş durumda.

Böylece Osmangazi’de de iki adaylı çetin bir yarış gerçekleşecek.

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adaylarının yarışı şüphesiz Büyükşehir sonuçların da etkileyecek.

Ancak CHP Osmangazi İlçe Örgütü’nün bu karara nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

Kimi CHP’lilerin sosyal medya hesaplarından Prof. Balkan ismine dönük olumsuz paylaşımları da gözden kaçmıyordu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X