İhsan Aydın
İhsan Aydın

Birlikten İzmir doğacak 114 aileye ev yapacaklar

Türkiye her doğal afet ve deprem sonrası müthiş bir kenetlenmeye sahne oluyor. Kimi siyasiler ve provokatörler bunu zaman zaman gerçeği yansıtmayan açıklama ve paylaşımlarla bozmaya kalksalar da toplum dayanışmada ayrım gözetmiyor.

Dün elektronik postamıza yine ülkemiz adına alkışlayacağımız bir ileti düştü.

İzmir iş dünyası depremde yaşamını yitiren 114 yurttaşımızın ailesini yeni eve kavuşturmak için harekete geçti.

Aralarında İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, İzmir Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin bulunduğu örgütler depremde kaybettiğimiz yurttaşlarımızın ailelerine içinde okulu ve sosyal tesisleri bulunan deprem konutları projesi için Ziraat, Vakıf, Halk ve İşbank’ın İzmir şubelerinde açılan hesaplar aracılığıyla 50 milyon lira toplama hedefiyle bir araya gelmişler.

Birlikten İzmir doğar sloganıyla başlatılan bu hareket gösteriyor ki, acılar paylaşıldıkça azalır. İzmir iş dünyasının alkışlanacak hareketi, Türkiye’nin böylesi zor anlarda nasıl kenetlendiğini ve dayanışma örneği sergilediğinin işareti.

Benzer bir uygulama Soma’da yitirdiğimiz 301 madencimizin aileleri için değişik kuruluşlarımız harekete geçmişti.

Her şeyi devletten beklemeden acılı aileler için kolları sıvayan İzmir iş dünyamız bu girişimiyle Türkiye’ye örnek oldu.

 

MHP Osmangazi’nin sosyal destek paketleri

Bugünlerde birlik, beraberlik ve dayanışmanı değeri daha çok öne çıkıyor. İzmir’deki deprem gösterdi ki, oradaki acı aslında tüm Türkiye’nin acısıydı.

Herkes seferber oldu.

Devletinden özel sektörüne, belediyelerden arama kurtarma örgütlerine kadar İzmir’de ‘Tek Türkiye’nin güzel bir fotoğrafı sergilendi.

Benzer bir desteği şimdi siyasi partilerimiz de Bursa’da başlattı.

İletiyi MHP Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı Metin Çoraklı gönderdi.

Yardım hareketinin adını, liderleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ‘Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz’ sözünden almışlar.

MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı da Başkan Seyfi Seyfioğlu’nun öncülüğünde başlattığı sosyal yardım desteğiyle ilçedeki 136 mahallede ihtiyaç sahibi ailelere erzak paketleri hazırlanmış.

MHP Osmangazi İlçe Başkan Yardımcısı Metin Çoraklı, “Şu ana kadar muhtarlıklar ve mahalle teşkilatlarımızın tespit ettiği ailelere 20 mahallede ulaştık. Diğer mahallelere de erzak paketlerimizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu çabalarımız vatan ve millet sevdamızdandır” dedi.

Dayanışma güzel bir duygu.

Üstelik, veren el alan elden üstündür prensibiyle, erzak ulaştırdıkları ailelerin fotoğraflarını da yer vermemişler.

 

İMO’dan salgınla mücadeleye kan ve plazma bağışı desteği

Salgının yayılım hızı ve bulaş oranları hepimizi ürkütmeye başladı.

Bursa olarak korkutucu bir bulaş hızıyla karşı karşıyayız.

Toplum olarak hepimize sorumluluk düşüyor. Devletin çabasına bireysel katkı sunmamız kaçınılmaz görünüyor.

Bireyler ve kurumlar olarak yapabileceğimiz çok şey var.

Bu çerçevede İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi de sorumlu bir kent fayda kuruluşu olarak taşın altına elini sokuyor. Covid-19 salgınıyla mücadeleye üyeleri arasında kan bağışı kampanyası başlatarak katılıyor.

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak beraberindeki yöneticiler Elif Kibar ve Levent Rona ile İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz’ı ziyaret etmişler.

Covid-19 mücadelesinde etkili olan kan ve plazma bağışı için bu hastalığı atlatmış üyeleri ve yakınlarına ulaşmayı hedefleyen İMO bu amaçla Sağlık Müdürü’ne destek sözü vermişler.

Dr. Yavuzyılmaz da İMO’nun duyarlılığına şükranlarını bildirmiş.

Görüldüğü gibi, herkesin ve her kuruluşun yapabileceği bir şeyler var. Sağlık ordumuzun salgınla mücadele çabalarına böylesi destekleri artırmalıyız.

Diğer odalarımız da başka kampanyalarla buna destek olmalılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X