İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bozankaya’nın elektrikli metrobüsü yollara çıkıyor

Köşe Yazısını Dinle

Kentimizdeki Karsan fabrikasında üretilen otonom elektrikli otobüsten sonra Ankara merkezli Bozankaya şirketi de elektrikli metrobüsünü trafiğe çıkardı.

Önceki gün Ankara’da test sürüşü için caddelere çıkan elektrikli metrobüs göz doldurdu. Yüzde yüz Türk mühendisleri tarafından imal edilen 25 metre uzunluğundaki çevre dostu metrobüsün fotoğrafları şirketin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Türkiye’nin büyük şehirlerinin bundan sonraki süreçte kullanacağı toplu taşıma araçlarından biri olan metrobüsler artık yerli enerji kaynağıyla çalışacak.

Raylı sistemin ve metronun pahalı bir yatırım olduğu ülkemizde, belediye başkanlarının bir kısmı, çareyi kentlerindeki toplu taşıma sorununu elektrikli metrobüslerle çözmekte buluyor.

Elektrikli otodan sonra toplu taşıma araçlarının da Türkiye’de giderek yaygınlaşması sevindirici. Yakıtı milli kaynaklarla sağlanan toplu taşıma araçları sayesinde yurtdışına döviz çıkışının da önüne geçilecek.

Zira, metrobüsler hem çevreci hem de akaryakıtsız çalıştığı için kentlerin bundan böyle daha çok tercih edeceği bir ulaşım türü olarak karşımıza çıkacak görünüyor.

Bursa’da henüz metrobüs kullanılmıyor ama ileride kentin gelişimine paralel olarak uygun topoğrafik yapıya sahip semtlerde metrobüslerin kullanımı da gündeme gelmeli.

Raylı sistem elbette konforlu ve gelişmiş bir ulaşım aracı. Ancak belediyelerimizin büyük bölümünün, bunu merkezi hükümetin desteği olmadan kendi bütçeleriyle hayata geçirme şansları yok.

Bu yüzden geleceğin şehirlerinde metrobüsler daha çok yer alacak gibi duruyor.

Göçle nüfusu her geçen gün artan kentlerin böylesi alternatif ulaşım sistemlerine de yönelmelerin de fayda var.

Bozankaya’yı kutluyoruz.

Şirketin hem raylı sistem hem elektrikli hem de tekerlekli toplu taşıma araçlar ürettiğini biliyoruz. Üstelik bunların büyük bölümünü de yurtdışındaki kentlere satıyor.

Böylece yıllardır yurtdışından satın aldığımız bu araçlarla ülkeye döviz girişi de sağlanıyor.

 

Aktaş’tan Bursalılara aşı çağrısı

Pandemiden kurtuluş yollarından biri de aşıyı yaygınlaştırmak.

Türkiye, vatandaşlarını aşılama için bir takvim belirledi. O takvime göre yurt genelinde sırası gelene aşısı yapılıyor. Ancak bunun için randevu almanız şart.

Dün sosyal medya hesaplarından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da aşı olduğuna dair bir fotoğraf paylaştı.

Altına da, “Sağlık Bakanlığı’mızın takvimi doğrultusunda sıram geldi ve Bursa Şehir Hastanesinde ilk doz aşıyı yaptırdım. Tüm hemşehrilerimden aşı yaptırmasını ve faydasını görene kadar da maske, mesafe, temizlik kuralına uymasını rica ediyorum. Pandemiyi bu şekilde yeneceğiz inşallah notunu düştü.

Sürekli toplum içinde bulunan siyasilerin aşı yaptırmasında fayda var.

Bu yüzden kaybettiğimiz onca siyasi ve belediye başkanlarımız oldu. Aktaş hem kendisi aşı yaptırıp hem de Bursalıları aşıya davet etti.


Ferik Büyük
şehire vedaya hazırlanıyor

Gazeteciliğe birlikte başladık. Uzun yıllar belediye meclis oturumlarını, il genel meclisi toplantılarını, kentimizdeki belediyeleri yakından izledik. İlçelerle birlikte onlarca belediye başkanı ile teşviki mesaimiz oldu.

30 yıla yakındır onu hep başarılı işlere imza atarken gördük.

Gazete ve ajans haberciliğiyle öne çıkan dostumuz, arkadaşımız Fehim Ferik bir süre sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne görev aldı.

Merhum Hikmet Şahin ile giriş yaptığı Büyükşehir Belediyesi’nde Recep Altepe ve ve sonrasında halen Alinur Aktaş ile de çalışma şansı buldu.

Ferik, Kültür AŞ’de ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde önemli işler çıkardı.

En son Kültür AŞ Genel Müdürü ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Genel Sekreteri olarak görev yapıyordu. Şirketin BURFAŞ ile birleşme hazırlığının ardından o da Büyükşehir’den ayrılmaya karar verdi.

Dün ayrılık haberini de sosyal medya hesabından kendisi duyurdu. Ay sonu Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevine veda edecek olan Ferik yine meslekten kopmadan, ulusal bir medya kuruluşunun Bursa’da medya danışmanlığını yürütecek.

Değerli dostumuza yeni yolculuğunda da başarılar diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X