İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bozbey Büyükşehir kadrolarını kuruyor

Köşe Yazısını Dinle

Büyükşehir Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçimleri sonrası oluşan tabloyla yeni yönetimin işbaşına gelmesi için hazırlıklar var.

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey henüz mazbatasını almadı, devir teslim de olmadı. Devir teslimin büyük ihtimalle araya giren resmi tatil ile bayram sonrasına kalacağı konuşuluyor.

Başkan Bozbey’in bir yandan da, yeni dönemin Büyükşehir kadrolarını oluşturmaya dönük çalışmalar yürüttüğü yönünde bilgiler alıyoruz.

Bozbey’in Büyükşehir’e, Nilüfer’de geçmişte birlikte mesai yaptığı arkadaşlarından bir kısmını taşıyacağı, kulislere düşmüş durumda.

Aynı şekilde, siyaseten yol yürüdüğü bazı isimleri de Büyükşehir’deki iktidasi teşekküllere atayacağı da dillendiriliyor.

Buna göre;

Nilüfer Belediyesi’nin eski başkan yardımcılarından Ahmet Çakıcı ve Nazlı Yazgan gibi isimlerin Büyükşehir’de üst düzey bir göreve getirilecekleri ileri sürülüyor. Bunun muhtemelen Genel Sekreter Yardımcılığı olabileceği iddia ediliyor.

Yine Bozbey’in yakın çalışma ekibinde yer alan Pınar Işıkyıldız’ın Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirileceği, eşi Yalçın Işıkyıldız’ın da yine Büyükşehir’de önemli bir görev verileceği konuşuluyor. CHP kulislerinden sızan diğer bilgilere göre de, 8 belediye iştirakinde işbaşı yapılır yapılmaz olağanüstü genel kurul kararıyla yönetim değişikliğine gidileceği biliniyor.

Önceki yönetimin Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden transfer ettiği Tarım AŞ. Genel Müdürü’nün yerine, CHP’nin, belediye başkan adayı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş’a görev vereceği ileri sürülüyor.

Bu arada Tarım AŞ’de Genel Müdür ile birlikte Muhasebe Müdürü’nün de tazminatını alarak şirketten ayrıldığını öğrendik. Büyükşehir iştiraklerinden birinin başına da yine, Başkan Bozbey’in yakın çalışma arkadaşlarından Görükle eski muhtarları Mehmet Saldız’ın getirileceği de kulislere düşmüş durumda.

Diğer yandan;

Büyükşehir Belediyesi’ndeki kimi üst düzey bürokratların da devir teslim öncesi ana ve ek hizmet binalarındaki odalarını topladığı, gelen yeni yönetime kendi kadrolarını oluşturma adına ön açtıkları haberleri de geliyor.

Büyükşehir’de çok sayıda göreve yeni isimler getirilecek.

Öyle ki, Bozbey görevi devralır devralmaz kendisine verilecek brifinglerin ardından isimleri belirlenmiş atamaları da vakit kaybetmeksizin gerçekleştirileceği anlaşılıyor.

Diğer yandan;

Önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de üye çoğunluğunun bir üye ile AK Parti’de olduğu haberleri gelmişti. Ancak şu an tekrar CHP’nin mecliste hakimiyeti sağlayacak rakama ulaştığı da ileri sürülüyor.

Büyükşehir Belediye Meclis Kalemi de bu konuda şekillenen ilçe üyelerinin ardından Seçim Kurulu’ndan gelecek nihai rakamı bekliyor.

Belediye başkanları mazbataları bekliyor

Göreve devam edenler için bir sorun yok gibi. Onlar kaldıkları yerden çalışmaya devam ediyorlar. Ancak, yeni seçilenlerin bir an evvel işe başlayabilmeleri ve kadrolarını oluşturabilmeleri için seçim sonucunun resmi belgesi olan mazbatalarını almalar şart.

Bu konuda itiraz süreci nedeniyle Büyükşehir ile birlikte 17 ilçede henüz hiç bir belediye başkanına mazbatası teslim edilmiş değil.

Ancak, taşradaki bazı ilçelerimizde mazbata teslim törenlerinin bu hafta sonuna kadar gerçekleşmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin seçim sonucuna ilişkin belgesinin ise yeni kazanan Başkan Bozbey’e bayram dönüşü verileceği konuşuluyor.

AK Parti’de derin sessizlik ve büyük değişim çağrıları

Bugüne dek girilmiş 17 seçimden birinci çıkmayı başaran AK Parti henüz 31 Mart’ın şokunu üstünden atabilmiş değil.

Ülke haritasına bakılırsa AK Parti artık Türkiye’nin içlerine doğru hapsolmuş görünüyor. Elindeki il sayısı 39’dan 24’e geriledi. CHP ise 21 ilden 35 ile yükseldi.

Siyaset sahnesine çıktığı andan bu yana ilk kez seçim yenilgisi tadan AK Parti teşkilatlarında derin bir sessizlik var.

Ancak parti üst yönetiminin değiştirilmesine dönük de sosyal medya hesaplarında bir kıpırdanma görülüyor.

Sessiz bekleyiş ile birlikte sosyal medya hesaplarından da yenilginin sorumluları olarak görülen kimi MYK ve MKYK üyeleri ile bazı bakan ve diğer parti yöneticilerinin görevden uzaklaştırılmalarına dönük talep paylaşımları gözden kaçmış değil.

Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partinin tepesinde bir yeni şekillenmeye gider mi?

Halkın verdiği mesajın ardından özeleştiri kararı alan AK Parti’de bunun önümüzdeki haftalarda daha net biçimde görüleceğini düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X