İhsan Aydın
İhsan Aydın

Brezilyalı başkanlara deneyimlerini anlattılar

Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla birlikte başlattığı topyekün mücadele bütün dünyaya örnek oluyor.

Tedavide elde edilen başarı, ölüm oranlarının düşüklüğü, iyileşen hastalarımızın son günlerdeki olağanüstü artışı hepimizi gelecek adına umutlandırıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nce bile alkışlanan mücadele yöntemimizi merak eden başka ülke ve kentler de var.

Mücadelede sağlık çalışanlarımız kadar yerel yönetimlerimizin de büyük katkısı bulunuyor.

Önceki gün Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş şehirlerinde pandemi mücadelesinde elde ettikleri deneyimlerini Brezilyalı meslektaşlarına telekonferans yöntemiyle anlatma fırsatı buldular.

Salgında 5 binin üzerinde yurttaşını kaybeden Brezilya’nın Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Teresina Belediye Başkanı Firmino Filho ile Sao Jose Dos Campos Belediye Başkanı Fellicio Ramothbazı’nın da katıldığı telekonferansta karşılıklı olarak yapılanlar ele alındı.

Telekonferansta izlerken anladık ki, Brezilya’da yerel ve genel yönetimler arasında salgınla mücadelede anlaşmazlık söz konusu. Başkanlar bu gerçeği gizlemediler.

Çok şükür ki, Türkiye’de muhalefet belediyelerinde, yardım dağıtımı anlaşmazlığı dışında mücadelede merkezi hükümetle bir uyuşmazlık yok.

Şahin ve Aktaş’ın da Türkiye’de merkezi hükümetin aldığı bütün kararları belediyeler olarak uyguladıklarını ve başarıda bunun da etkisinini bulunduğuna dikkat çektiler.

Elbette şehir hastaneleri de iki başkanın üzerinde durduğu konuydu.

Brezilyalı meslektaşlarına Türkiye’de sağlık altyapısına yapılan yatırım, alınan tedbirler ve yerel yönetimler olarak dezenfekte çalışmalarına vurgu yapıldı.

Brezilya Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Teresina’nın da iki Türk belediye başkanının verdiği bilgilerden etkilendiğini fark ettik.

Türkiye’nin bu alanda uzaklardan örnek alınıyor olması sevindirici.

Hele, belediyeler ve merkezi hükümet arasındaki uyum Brezilya’da bile dikkat çekmiş.

Videokonferansın sonunda belediye başkanlarının karşılıklı olarak birbirlerini ülkelerine ve kentlerine davet ettiklerini de gördük.

 

Dağ ilçelerine koruyucu test kabini bağışladılar

Bursa’nın öne çıkan STK’larından Dağ-Der, sağlık çalışanları için koruyucu test kabinleri temin ederek Dağ ilçelerindeki hastanelere teslim etti.

Dağ-Der Genel Başkanı Yaşar Türk ile yöneticilerin katıldığı törenlerle koruyucu test kabinleri ilçe devlet hastanelerine kaymakamların ve belediye başkanlarının da bulunduğu ortamda devredildi.

Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçeleri için Dağ-Der Çalı Şubesi’nce  temin edilen kabinlerle sağlık personeli koronavirüs tanısında daha güvenli çalışacaklar.

Dağ ilçelerinin kaymakam, belediye başkanı ve sağlık yöneticileri bu anlamlı bağış için Dağ-Der yöneticilerine teşekkür ettiler.

Büyükşehir cenaze aracı satın alıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi koronavirüsle mücadelede hem dezenfekte çalışmaları hem de sosyal yardımlar anlamında olağanüstü gayret gösteriyor.

Bu manada binlerce ailenin evine sıcak yemek, erzak, hijyen malzemesi götürülüyor.

Mücadelenin başından bu yana bin 500’ün üzerinde personelle saha çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda kaybettiğimiz hemşerilerimizin defin işlemlerini de aksatmıyor.

Dünyada ABD’nin bile çaresiz kaldığı defin işlemlerinin öteden beri olduğu gibi salgın döneminden de Bursa’da sorunsuz yürüdüğünü görüyoruz.

Büyükşehir Belediyesi defin hizmetlerinde kullanılmak üzere Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne 13 yeni cenaze nakil aracı satın alacağını duyurdu.

21 Mayıs’ta gerçekleşecek ihaleyle Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün araç filosu rahatlayacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X