İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bu coşku bitmez

Dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerini bir bölümünü izledik. Kentimizdeki törenlerde bu yıl vatandaş coşkusunun daha bir başka olduğunu gözledik.

Çocuklarımızın ellerinde Türk bayrakları, marşlar ve sloganlarla kent protokolüyle birlikte gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüne vatandaşlar da alkışla karşılık verdi.

Cumhuriyet Caddesi’ndeki geçiş sırasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun marşları vatandaşı ve öğrencileri coşturdu.

Öğrencilerimizin sık sık emniyet güçleri lehine attıkları sloganlar da aynı şekilde vatandaşın beğenisini kazandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Mülkiye Müfettişi olan Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün kentimizde katıldığı son bayram kutlaması oldu.

Kutlamalar için trafiğe kapatılan caddelerdeki sürücüler ve toplu taşıma araçlarındaki yolcuların da sıkıntı yaşadıklarını fark ettik.

Şüphesiz, Bursa’daki kutlama törenleri kadar İstanbul’da da Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yılında ülkemize kazandırılan yıllık 200 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanının açılışı vardı.

Tam da ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler sevesiyesine çıkaracak havalimanı görkem ve ihtişamıyla hepimizin göğsünü kabarttı.

Ülkemize hayırlı olsun.

 

Semte özgü otopark

 

Kentlerin otopark ihtiyacını karşılamak başlı başına bir sorun.

Otopark sıkıntısı olmayan büyük kent var mıdır acaba?

Sanmıyoruz.

Gittiğimiz yabancı büyük kentlerde de bu sorunun varlığını gözleyebiliyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin otopark şirketi BURBAK’ın son dönem yeni otoparklarla ihtiyaç duyulan alanlarda hemşehrilerimize hizmet verdiğini biliyoruz.

Caddeüstü otoparkları çok eleştirilse de bunların hem yurttaşın hem de esnafın ihtiyacını gördüğü bir gerçek.

BURBAK Genel Müdürü Hamza SerimBursa’da ilk kez mahalleye özgü bir otopark düzenlediklerinden bahsetti.

Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası altında daha evvel genel otopark olarak hizmete açılan açık otopark artık sadece Zafer Mahallesi sakinlerince kullanılabilecek.

Bu amaçla teknik donanım da hazırlanmış.

Genel Müdür Serim, otoparkı kullanacak Zafer Mahallesi sakinlerinin muhtarlığa giderek plakalarını sisteme işletebileceklerini anlattı.

Serim, plaka tanıma sistemi sayesinde de buraya semt dışından yabancı araçların kesinlikle giremeyeceğini söyledi.

BURBAK Genel Müdürü, Bursa’da ilk kez Zafer’de başlattıkları uygulamanın diğer semtlere yaygınlaşması için çalıştıklarının da altını çizdi.

 

Her yönüyle imar barışı

 

Olay TV’de bu akşam en yetkili ağızdan imar barışı ele alınıyor.

Sunucu ve yapımcılığını üstlendiğimiz Olay’ın İçinden programına bu akşam 20.30 Bursa İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemalettin Başaran konuk oluyor.

Başvuru süresi iki ay daha uzatılan imar barışı hakkında bilinmeyenler ve merak edilenlerin konuşulduğu programın tekrarı gece 01.15’de.

 

Bursa’daki misyonerlik

 

yasam-001.jpgOlay’ın tam 20 yıldır kesintisiz yayınlanan bir dergisi var ki, artık kent belleğinin vazgeçilmezleri arasına girdi.

Genel Yayın Yönetmenliğini büyüğümüz Nahit Kayabaşı’nın üstlendiği Bursa’da Yaşam dergisi dünden itibaren gazeteniz Olay ile birlikte bayilerde satılmayla başlandı.

Bursa’da Yaşam bu sayısında tarih boyu farklı medeniyet ve kültürlere ev sahipliği yapmış şehrimizin farklı bir yönünü inceliyor.

Misyonerlerin Bursa’yı Hıristiyanlaştırma çabalarının boşa çıkarılmış olması ve bir Müslüman şehri olarak günümüze kadar taşınmasında ecdadın büyük rolü var.

Bu açıdan onlara şükran borçluyuz.

Dolu dolu içeriğe sahip Bursa’da Yaşam’ın Ekim 2018 sayısını da soluklanmadan okuyacağınızı düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X