İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bu kez hem çocuklar sevinecek hem esnaf

Köşe Yazısını Dinle

Pandemide Bursa’da ihtiyaç sahiplerine Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı katkı küçümsenemez. 130 bin aileye ulaşıldığı açıklanmıştı. Bu minvalde de 20 milyon liralık alım yapıldığını hatırlıyoruz.

Önceki gün sosyal medyada gözümüze çarptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş CNN Türk televizyonuna bağlanarak, Bursa’da başlattıkları yeni bir uygulamayı daha açıkladı.

Malumunuz, daha evvel Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ile Bakkallar Odası arasında imzalanan protokolle dar gelirli ailelerin semt bakkallarından ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanmıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin Bakkal Amca projesinde Kart16’larla dar gelirli yurttaşlarımız mahallelerinde alışverişlerini yapmışlardı.

Hatta o proje CHP’li başkanlar tarafından da farklı isimlerle kopyalanmıştı.

Şimdi yeni bir uygulama devrede.

Başkan Aktaş, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ayakkabıcılar ve konfeksiyonlarla da anlaşma yaparak esnafı ve vatandaşı destekleyeceklerini duyurdu.

Sosyal projeleri giderek tabana yayan Aktaş’ın bu uygulaması da ses getirecek gibi.

Büyükşehir’in önceden milyonlarca lira harcayarak, satın aldığı ürünleri artık semtlerde, çarşıdaki anlaşmalı konfeksiyoncular, ayakkabıcılar temin etmiş olacak. Böylece para Bursa esnafına gidecek, ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz de dilediği ayakkabıcı ve konfeksiyoncudan çocuğuna ürün seçebilecek.

Başkan bu sayede Bursa’da 15 bin çocuğun giydirileceğini, her biri çocuk için 150’şer liralık yardım yapılacağını ifade etti. Aktaş, okullar açılmadan da benzer anlaşmayı kırtasiyecilerle yapacaklarını müjdeledi. Bu sayede çocukların eğitimine de destek verilecek.

Büyükşehir Belediyesi bu yöntemle, eskiden olduğu gibi mal satın alıp, lojistik merkezlerde paketleme ve dağıtma masrafından da kurtulmuş olacak.

Pandemide zor günler geçiren ayakkabıcı, konfeksiyoncu ve kırtasiyeci esnafının da yüzü gülecek.

Yerel yönetimlerimizin kentin tüm katmanlarını kucaklayan projelerini takdir ediyoruz.

Eminiz bu uygulama da farklı illerce taklit edilecektir.


EDS’yi ‘Emniyet yaps
ın önerisi

Önceki gün bu sütunlardan Emniyet Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle Büyükşehir Belediyesi’nce ihale edilen Elektronik Denetleme Sistemi’ne ilişkin Başkan Alinur Aktaş’ın, ‘garanti ceza yok’ açıklamalarına yer vermiştik.

O yazımız üzerine dün telefonla arayan CHP’li Mustafa Bozbey’den de bir değerlendirme geldi.

Bursa’daki EDS’nin Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılmasını öneren Bozbey, buradan elde edilen gelirin de hazineye kalması veya kentin diğer ulaşım yatırımlarına harcanmasını gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’ne ihaleyi iptal etme çağrısında da bulunan Bozbey, Başkan Aktaş’ın ‘yok’ demesine rağmen, sözleşmenin 12. maddesinden kendisinin çıkardığı yoruma göre de, 10 yılda Bursalıların cebinden daha fazla ceza parası çıkacağını ileri sürdü.

İhaleyi yapan Büyükşehir Belediyesi’nin en yetkili ismi Başkan Aktaş, ‘garanti ceza yok’ demesine rağmen, anlaşılan kentte tartışma devam edecek görünüyor.


O ilçede vakalar s
ıfırlandı mı?

İzinli günümüzde sosyal medyada dikkatimizi çekmişti. Haziran ayının son günlerinde Bursa’nın en uzak ve en az nüfuslu ilçesi Harmancık’ta Koronavirüs salgınında takibi yapılan hasta ve pozitif vaka kalmadığı duyuruluyordu.

Harmancık Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesaplarından, ilçede son bir haftadır hiç pozitif vaka ve takibi yapılan hasta olmadığı ve vakaların sıfırlandığı duyurulmuştu.

Hatta, Kaymakam Muhammed Furkan Tuna tarafından ilçe sakinlerine teşekkür edilmiş, maske, mesafe ve hijyen kurallarına aynen uyulması ve aşı olmayanların da aşılarını yaptırmaları çağrısı yapılmıştı.

Merak ediyoruz.

Acaba Harmancık  halen bu başarısını koruyor mu? Harmancık bunu sürdürüyorsa büyük bir alkışı hak etti demektir.

Demek ki, aşılama arttıkça ilçelerimizden bu tür sevindirici haberler de gelmeye devam edecek. Umuyor ve diliyoruz ki, o tarihten sonra da ilçede hiç vaka görülmemiştir.

Bu unvanı getiren Harmancık sakinlerini de kutlamak gerek. Hatta teşvik babında da il yöneticilerimizin yapacakları ziyaretle buranın diğer ilçelere örnek gösterilmesi kendilerine moral olacaktır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X