İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bu nasıl bir restorasyon?

Fotoğrafı elektronik postamıza bu okuldan mezun olmuş Sakarya Mahallesi Muhtarı Nusret Aydın gönderdi.

Osmangazi ilçesindeki Hocailyas Ortaokulu’nun dış cephe görüntüsünden eser kalmamış. Kesme taş kaplama cephesiyle bölgenin tarihi dokusuna uyum sağlayan okulda yapılan son restorasyon belli ki, mezunları da üzmüş.

Okulun dış cephesini Cemal Nadir Caddesi’nden geçenlere gösterebilmek için geçmişte Zafer Plaza’nın Anıtlar Kurulu kararıyla ortasının boş bırakıldığını, buranın kapatılmasına izin verilmediğini hatırlıyoruz.

Fakat şimdi o cephenin sıvayla kaplanmış ve boyanmış olmasına üzüldük.

Muhtar Aydın da  tarihi dokusu bozulan okulun bu durumunu ilgili yerlere taşıyacaklarını ve rahatsızlıklarını ileteceklerini belirtiyor.

Keşke o okulun dış cephesi aynen korunabilseymiş.

Anıtlar Kurulu’ndan ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onaylı bir proje ile mi yapılıyor bilmiyoruz ama bu görüntü gerçekten tarihi bir yapıyı sıradanlaştırmış görünüyor.

Umarız bu hatadan en kısa sürede dönülür. Aksi halde, bu restorasyon Bursa’da çok ses getirecek gibi görünüyor.

Hemen üstteki Tarihi Hanlar ve Çarşılar Bölgesi’ni açığa çıkarmak için Büyükşehir Belediyesi’nin çabaları ortadayken ve milyonlarca lira kaynak harcanırken Hocailyas Ortaokulu’nun son görüntüsü gerçekten içler acısı.

İyi yapalım derken tarihi bir eserin nasıl sıradanlaştırıldığını görmek üzücü.

 

Bilgili istemişti meclis kabul etti

İhsan Bilgili geçtiğimiz dönem Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP Grup Başkanvekili ve sözcüsüydü.

Yeni dönemde sadece Yıldırım Belediye Meclis üyesi ve sözcüsü olarak görev yapıyor.

Geçen dönem son meclis oturumlarından birinde Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki arkadaşlarına adeta vasiyet niteliğinde önerileri olmuştu.

Onlardan biri Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti adaylığına başvurmasıydı.

O istediği dünkü oturumda kabul edildi.

Diğer isteği de Buhara ile Bursa’nın kardeşlik ilişkisi başlatmasıydı. O karar da geçtiğimiz aylarda onaylanmıştı.

Dün Bilgili aradı ve şunları söyledi:

“Vasiyet ettiğim her şey gerçek oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı arayıp teşekkür ettim. Umarım Türk Konseyi 2021’de Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Bursa’yı ilan edecektir. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımı da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bilgili’nin Büyükşehir Belediye Meclisi oturumlarında yapıcı muhalefeti ve yol gösterici önerilerini biz de takip etmiştik. Şimdi orada yok ama Bursa için çabası devam ediyor.

 

Paris’teki yarışmada Bursalı bir jüri üyesi

Zaman zaman sınırlarımızın dışındaki Bursalı hemşerilerimizin başarılarını da sizlere aktarıyoruz.

Hemşerimiz, eski meslektaşımız Ayten Pehlivan 20 yıldır Fransa’nın Başkenti Paris’te yaşıyor.

Paris sanat çevrelerinde yer edinen Pehlivan en son bu ülkede düzenlenen Bayan Muhteşem Güzellik Yarışması’nın Yönetim Kurulu ve jürisine girdi. Yarışma sonuçlandı. İki Fransız ve bir Karadağlı kadın dereceye girdi. Ödülleri de yarın düzenlenecek törenle verilecek.

Bir kadının belli bir yaştan sonra da güzelliğinin değerlendirildiği o yarışmada jüri üyeliği yapan Pehlivan, burada Türkiye’yi ve Bursa’yı temsil etmenin onurunu yaşadığını söylüyor.

Mesleğe başladığımız ilk yıllarda Uludağ gazetesinde birlikte çalıştığımız arkadaşımızın Paris’te böylesi prestijli bir yarışmanın jürisinde görevlendirilmesine biz de sevindik.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X