İhsan Aydın
İhsan Aydın

BURFAŞ’ın Sosyal Kartı kazandırıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi iktisadi teşekkülerini daha rantabl çalıştırma konusunda bir kararlılık görüyoruz.

Bunu zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da çeşitli platformlarda dile getiriyor.

Şirketlerin artık belediyeden kaynak alıp kullanma döneminin kapandığını, her şirketin kendi finansını kendi temin etme konusunda kararlı olduklarını vurguluyor.

Nitekim, bunun ilk yansımalarını Kültür AŞ’de gördük. Şirket genç bir meslektaşımız olan Fehim Ferik tarafından yönetiliyor.

Geçtiğimiz aylarda TÜBİTAK’tan alınan deney düzeneği imal ihalesiyle şirkete önemli ölçüde gelir sağlandı.

Keza, Büyükşehir’in sosyal tesis işletmecisi BURFAŞ’ta da yeniden yapılanma hız kesmiş değil. Burayı da genç kardeşimiz Furkan Banaz yönetiyor.

Genel Müdür Banaz’a BURFAŞ’ın sosyal tesislerinde yeni mobil bir programla uygulamaya soktukları Sosyal Kart verilerini sorduk.

Eskiden birden çok firmanın da olduğu sunucu marka üzerinden alınan hizmet, artık bizzat BURFAŞ’ın kendi yazılımıyla cep telefonlarına indirilebiliyor. Üstelik bu yazılım çok ucuza mal edilmiş.

Sosyal kart kullanıcıları bu sayede BURFAŞ’a ait sosyal tesislerde yüzde 15’e varan oranda indirimden faydalanıyor.

Önceki gün karşılaştığımız BURFAŞ Genel Müdürü Banaz’dan, Bursa’da sosyal kart kullanan sayısının 117 bin kişiyi aştığını öğrendik.

Kart hem fiziksel hem de mobil olarak kullanılabiliyor.

Eski dönemde kullanılan sistemin hakları da korunmuş. Sistemde 68 bine yakın kişinin telefonu kayıtlı. Yeni mobil uygulamayı 3 bin 500 kişi daha indirmiş. Kart kullanım hareketi 16 bini bulmuş. Sosyal kart müşterileri BURFAŞ tesislerindeki kullanımlarından 1 milyon liraya yakın indirim puanı kazanmışlar.

Hasılı, BURFAŞ’ın sosyal kartını cep telefonlarına mobil olarak indirenler artık bu tesislerde yüzde 15 oranında indirim hakkı kazanıyorlar.

Yapacağınız tek şey, eğer Büyükşehir’in sosyal tesislerindeki lezzetten memnunsanız, telefonunuza İOS ya da Android’den BURFAŞ’ın Sosyal Kart programını indirebilirsiniz.

BURFAŞ bu programa bir yenilik daha eklemiş. Şirketin yapacağı her türlü ihale buradan da duyuruluyor.

Alım, satım, kiralama vb. gibi ihaleleri takip etmek isteyenler sosyal karttan da haberdar olabiliyorlar.

BURFAŞ’ın 20 dolayında işletmeyi devrettiği müstecirlerden kira tahsilat oranlarının da yüzde 90’ın üzerinde olduğunu öğrendik. Bu da Bursa ve şirket için sevindirici bir durum.

 

Kuşoğlu’nun yeni rotası

 

Nereye niyet nereye kısmet.

Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimli bürokratı Bahattin Kuşoğlu bir kez daha CHP’den Yıldırım belediye başkan adaylığına niyetlenmişti.

Ama partisi onu tercih etmedi. O da bu kez rotasını DSP’ye kırdı.

Dün aradığında bir hayli umutluydu. Demokratik Sol Parti’den Yıldırım belediye başkan adaylığını ilan edeceği basın toplantısı için davette bulundu.

Bize göre Kuşoğlu CHP için büyük bir kayıptır.

Kendisi uzun yıllar Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey görevlerde bulunmuş bir bürokrat idi.

Gönül verdiği CHP’den aday yapılmayınca DSP’den aday olmayı seçti. Aday yapılmayışının ardından sosyal medyadan paylaştığı sitem dolu mesajla başka bir partiye geçebileceğinin sinyalini vermişti.

Bugün Bağlaraltı Mahallesi’nde düzenleyeceği basın toplantısı ile Kuşoğlu hem adaylık duyurusunu yapacak hem de seçim için yola koyulacak.

Kuşoğlu’nun adaylığı Yıldırım’da CHP-İYİ Parti ittifakının adayına gidebilecek oyların bir kısmını bölecektir. Bunun da AK Parti-MHP ittifakının adayının işini daha da kolaylaştıracağını düşünüyoruz.

Yıldırım’da seçim bu çıkışla daha da hareketlenecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X