İhsan Aydın
İhsan Aydın

BURKENT Bursa’nın KİPTAŞ’ına dönüşmüş

Köşe Yazısını Dinle

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURKENT’in geçmişte belediye araçlarını sigortalamak üzere Bakanlar Kurulu izniyle kurulduğunu hatırlıyoruz. Sonrasında, kent katı atık depolarının işletimi ve hafriyat işlerini yürüttüğünü biliyoruz.

Bu dönem şirkete önemli bir fonksiyon yüklendi.

Bursa’daki çöküntü bölgelerinin kentsel dönüşümlerinin öncülüğü de BURKENT’e verildi. Yıllar evvel bunun temellerinin, şirket ana sözleşmesinde yapılan tadilatla merhum genel müdür Cemil Tekin döneminde atıldığını hatırlıyoruz.

BURKENT’in üstlendiği bu önemli sorumluluğun ilk meyvesine önceki gün Yiğitler Mahallesi’nde bizzat tanık olduk. Şirketin kadrosu ve bütçesi artırılmış, 12 personel 35’e yükselmiş. Bütçesi 12 milyon liradan yeni dönüşüm projeleriyle bir milyar lirayı aşacak hale getirilmiş.

Büyükşehir Belediyesi’nin değişik ilçelerdeki kimi mülkleri kentsel dönüşüm projelerinde kullanılmak üzere BURKENT’e devredilmiş. BURKENT’in ihale ettiği ilk kentsel dönüşüm projesi bir yıl gibi kısa sürede tamamlanmış. 17 Ağustos’ta hak sahipleri tapularına ve yeni evlerine kavuşuyor.

Demek ki bu iş olacak.

Kentsel dönüşüm projeleri ne kadar hızlı bitirilirse, halktaki güven ve uzlaşma oranı da artacaktır. Bu açıdan BURKENT’in yeni dönemde Bursa’nın değişik noktalarında lokal projelerle daha çok gündeme oturacağını düşünüyoruz. Tıpkı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin konut üretici şirketi KİTPAŞ şirketi gibi BURKENT’e de bu misyon yüklenmiş.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş önceki gün kentsel dönüşüm proje sahalarını gazetecilere gezdirirken BURKENT’in geldiği aşama hakkında da bilgilendirdi.

Başkan Aktaş doğru bir hamle yapmış. Şirketin üstündeki rehaveti attırıp, güçlendirip kentsel dönüşüm sahalarına sürmüş.

BURKENT bundan sonra doğru adımlarla profesyonelce yönetilir ve halkta da yeterli güveni sağlarsa Bursa’nın KİPTAŞ’ı olur. Nitekim, dönüşüm bölgelerindeki hak sahipleriyle uzlaşı oranının da yüzde 90’ların üstünde olduğu görülüyor. Bu bile Bursa’nın geleceği adına umut verici bir gelişme.

BURKENT aynı zamanda genç mühendislerimize de kentsel dönüşüm projeleriyle istihdam sahası açmış oluyor. Emek verenleri kutluyoruz.

Büyükşehir bürokrasisinde geniş çaplı rotasyona gidildi 

Yerel seçimler yaklaşıyor. Dün bu minvalde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde de rotasyonlar yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan atandı.

Daha evvel üç olan Genel Sekreter Yardımcılığı makamı bu atamayla dörde yükseldi. Bayhan aynı zamanda eski görevini de birlikte yürütecek. Buraya bağlı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü görevine ise Yıldırım Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fatih Ören getirildi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Buran Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı görevine atandı. Bu makamdaki Yunus Kaldırım ise Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na getirildi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Nurullah Yıldız da Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı görevini üstlendi.

Büyükşehir’de ayrıca Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Düşünsel Şentürk görevden alındı. Şentürk’ün yerine Kırsal Hizmetler Şube Müdürü Ayhan Alpkılıç atanırken, Alpkılıç’tan boşalan Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü görevine de Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Orhan getirildi.

Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne ise Özel Kalem Müdürlüğü personellerinden Cihangir Erol Almaç atandı.

Büyükşehir’deki bu değişimi seçimler öncesi bir yenilenme olarak görüyoruz.

Konya çağırıyor biz davet edelim

YKS puanları açıklandı, artık gençlerde tercih heyecanı var. 28 Temmuz’da tercih süreci de başlıyor. Türkiye’nin değişik illerindeki üniversiteler ve belediyeler gençleri kendi şehirlerine çekebilmek için yarışıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesaplarından Türkiye genelindeki gençlere çağrı yapmış.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medyasında dikkatimizi çekti.

“Öğrenci şehri Konya sizi bekliyor. YKS’de tercihiniz Konya olsun.”

Konya’ya ulaşım artık her yerden kolay. Bizim hızlıyı bırak yavaş trenimiz bile yok. Konya ise Yüksek Hızlı Tren projesiyle Ankara ve İstanbul ile yakınlaştı. Hatta, diğer Anadolu şehirleri gibi Bursa ile de yakın sayılır.

Çünkü, Eskişehir’den hızlı tren ile buraya gitmek neredeyse Bursa mesafesi kadar.

Bursa’nın da bir öğrenci dostu şehir olduğunu biliyoruz. Hem üniversitelerimiz hem belediyelerimiz YKS puanları açıklanan gençleri Bursa’ya davet etmeliler.

Bursa’da artık yurt kontenjanları da arttı.

Yeni yurt projeleriyle gençlerin barınma imkanları yükseldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Bursa’da inşaa ettiği yeni yurtlardaki yatak sayısı da çoğaldı.

Bursa’da huzurlu bir üniversite yaşamı sürmek için gençlere şehrimizin ideal bir tercih olacağını anlatmalıyız.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X