İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursa 18 yaş üstü aşıda yüzde 82’de

Köşe Yazısını Dinle

Türkiye’nin 18 yaş üstü en çok aşı yapılan ili şu an için yüzde 94.3 ile Muğla gözüküyor.

Covid-19 virüsü ile mücadelenin bugün için tek çıkar yolu gözüken aşılamada Türkiye önceki gün 100 milyon doz aşıya ulaşarak dünyada bu alanda bir rekora imza atmıştı. Dünyanın en çok aşı yapılan 8. ülkesi haline gelen Türkiye vakaları ve ölümleri azaltmak için de olağanüstü bir çaba sergiliyor.

Peki, vaka sayısında iyi olmadığımızı biliyoruz ama Bursa olarak aşılamada ne durumdayız?

Sağlık Bakanlığı’nın günlük aşı ve virüs vakalarının yansıtıldığı tabloya göz attığımızda Bursa’nın 18 yaş üstü aşılamada yüzde 82.2 ile yüksek bir orana ulaştığı görülüyor.

Kentimizin toplum bağışıklığına gidişatı için sevindirici bir oran ama henüz aramızda birinci doz aşısını yaptırmamış yüz binlerce hemşerimiz daha var.

Bursa’da o yüz binlerin aşıdan kaçınması kentimizin tam güvenli bir il olmasını da geciktiriyor.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün artık metro istasyonu önleri ve meydanlarda bile aşı çadırı açtığı bir dönemde halen çağrılara karşılık vermemek, birlikte yaşanan komşu ve hemşerilere de büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz.

Hele, okulların açıldığı ve çocuklarımızın 1,5 yıl aradan sonra öğretmenlerine kavuştuğu bir ortamda aşıdan imtina etmek bize göre büyük bir insan hakkı ihlalidir.

Acaba ülke genelinde sayıları 26 milyonlardan bahsedilen aşı olmamışlar acaba yerli aşı Turkovac’ı mı bekliyor dersiniz?

Keşke öyle bir şey olmuş olsa ama, aşı karşıtlığının da hiç küçümsenmeyecek düzeyde olduğu unutulmamalı.

Acil kullanım onayı aşamasına gelen yerli aşımız için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki akşam seri üretime önümüzdeki ekim ayında geçilebileceğini müjdeledi.

Kendi aşımızın devreye alınmasıyla birlikte aşısızların artık daha fazla inat etmemeleri gerekiyor.

Çünkü; kaybedilen her gün, maalesef büyük bir ölüm ve bulaş riskini de beraberinde getiriyor.

Kaldırılan önlem ve yasakların yeniden geri gelmemesi, açılan okullarımızın tekrar kapanmaması için aşı karşıtlarını ikna etmek gerekiyor.

Lütfen, bir daha yaşamak istemediğimiz o kısıtlamaların hayatımızı nasıl zora soktuğunu unutmayalım.


Ş
enol Güneş devam edemezdi

Türkiye’nin 1986 yılında İngiltere ile oynadığı ve Bursaspor’un efsane yıldızı Sedat Özden’in de sahaya kaptan olarak çıktığı 8-0’lık hezimeti unutmak mümkün mü?

Milli Takımımız geçtiğimiz günlerde unutulmayacak bir hezimeti daha Hollanda’dan aldı.

A Milli Futbol Takımı’nın Hollanda karşısındaki 6-1’lik mağlubiyeti sonrası gözler Teknik Direktör Şenol Güneş’e çevrilmişti. O hezimetini sorumluluğunu üstüne alan Güneş nedense günlerdir istifa etmiyor ve susuyordu.

Çünkü bu işte tatlı para vardı.

Yıllık onlarca milyonluk maaşla çalışan bir teknik direktör 6-1 değil, 16-0 olsa da çekip gitmez. Çünkü sözleşmesi ona göre yapılmış. Kendisi istifa ederse tazminat alamıyor.

Dün güneş ile Türkiye Futbol Federasyonu yolları ayırmış. Bu zaten beklenen bir haberdi. Olması da gerekiyordu.

Belli ki, tazminat rakamında uzlaşılmış. Ama kamuoyunun bunu bilmesi gerekiyor.

6-1’lik hezimet sonrası Güneş takımın başından acaba kaç lira alarak ayrıldı?

Eğer, hiç bir kuruş almadan ayrılmışsa o zaman kendisini takdir etmek gerekiyor. Ancak, bunun böyle olduğunu sanmıyoruz.

Dileriz biz yanılırız.

Türkiye Futbol Federasyonu böylesi ağır mağlubiyet ve sonuçların ardından tek taraflı tazminatsız sözleşmeyi feshetme hakkını da kendisine saklı tutmalı. Bu şartı kabullenmeyen teknik direktörlerle de çalışmamalı.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkı ve Türk halkının vergileriyle ödenen astronomik ücretlerin sportif karşılığı bu olmamalıydı.


Keles’e de hay
ır çarşısı açtılar

Bursa’nın en büyük STK’larından biri olan Dağder, Keles Belediyesi işbirliğiyle ilçede bir Hayır Çarşısı açtı. Dağder’in Keles Temsilciliği girişimleriyle dar gelirli ve muhtaç aileler için açılan çarşıya ilçenin hayırseverleri de giysi yardımında bulundu.

Belediye hizmet binasında açılan hayır çarşısı ile artık Keles’te giysi ihtiyacı olan hemşerilerimiz buraya gidip, istedikleri kıyafeti ücretsiz alabilecekler.

Dağder daha önce de Büyükorhan ilçesinde belediye, Dağder Büyükorhan Temsilciliği ile birlikte benzer bir çarşıyı hizmete sokmuş ve dar gelirli hemşerilerinin buradan faydalanmasını sağlamıştı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X