İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursa alnının akıyla çıkar

Köşe Yazısını Dinle

Beklenen müjde dün Özbekistan’nın Hive kentinden geldi ve Bursa artık TÜRKSOY’un 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sunumundan etiklenen delegeler 2022’nin aday kenti Bursa’ya onay verdiler.

Şimdi Bursa’yı çok büyük bir sınav bekliyor.

Dev bir organizasyonun yükü artık kentimizin üstünde. Bunun için iyi bir hazırlık yapılması gerekiyor. İlin bir bütün olarak Türk cumhuriyetlerinin bu en büyük kültür organizasyonuna omuz atması şart.

Sorumluluk sadece Büyükşehir Belediyesi’nin üstüne yıkılmamalı. Elbette Kültür ve Turizm Bakanlığı da işin içinde olacaktır.

Bu konuda Özbekistan programı öncesi Vali Yakup Canbolat başkanlığında il bürokratlarının ve Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin katıldığı bir toplantı yapılmıştı.

Şimdi artık Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğimize göre Bursalılar olarak bunu hep birlikte sahiplenmek durumundayız.

Ses getirecek bir organizasyon için şimdiden kolları sıvamak gerekiyor. Dolu dolu etkinlikler ve şehrimize gelen konukların büyüleneceği ortamlar hazırlanmalı.

Bursa’nın bu işi fazlasıyla hak ettiği delegasyona hissettirilmeli. Bu konuda fazlaca zenginliğimiz var.

Şehrimizi Türk cumhuriyetlerine tanıtmada önemli bir fırsat yakalandı. Bunu iyi değerlendirmek durumundayız.

Sadece kamu kurum ve kuruluşlarının, Büyükşehir Belediyesi’nin değil, BTSO’nun, Ticaret Borsası’nın, OSB’lerin, esnaf örgütlerinin, STK’ların da destek olmalarında fayda var.

Bursa bu organizasyonla birlikte gelecek yıl İznik’te gerçekleştirilecek Göçebe Oyunları’na da ev sahipliği yapacak. Uluslararası ortamda Bursa’yı tanıtmak için bulunmaz iki büyük nimet kapımızda.

Bu sayede gelecek yıllarda Bursa’yı ziyaret etmek isteyen turistlere de kapı aralanacaktır.

Özbekistan’dan Bursa’ya müjde veren Aktaş’ın da çıkan olumlu karar sonrası son derece hoşnut olduğunu söyleyebiliriz. Zira, bu konuda delegasyonu etkilemek için daha Türkiye’de başlayan temasların Özbekistan’da amaca ulaşmış olmasından kendisinin de memnun olduğunu düşünüyoruz.

Bursa’mıza hayırlı olması dileğiyle.

 

İMO’nun emektar üyeye vefası

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi hemen her yıl meslekte kıdem almış üyelerini yıllara göre plaketle ödüllendiriyor.

Şüphesiz, kentimizde inşaat mühendisliğine emek vermiş duayenlerin oda nezdinde ayrı bir yeri var.

Dayanışma gecelerinde gerçekleşen etkinliklere katılamayan üyelerin ayağına giden İMO Bursa Şubesi büyük bir vefa örneği sergiliyor.  Şube Başkanı Mehmet Albayrak ile yönetici Elif Kibar Topçu meslek büyükleri Fikret Alakoç’a 65. Onur Yılı plaketini takdim ettiler.

Başkan Albayrak, “Meslek büyüğümüz Fikret Alakoç’u ziyaret ederek 65. onur yılı plaketini teslim ettik. Hoş sohbeti ve güler yüzüyle bizleri ağırlayan meslektaşımıza ve ailesine teşekkür ederiz” dedi.

Tecrübe her meslek için önemsenmesi gereken bir faktör. Mühendislikte de öyle. Yıllarını bu mesleğe vermiş, yaş almış, deneyimli mühendisler gençlere ilham olmalılar.

İMO’nun vefasından Alakoç’un da duygulandığını öğrendik. Hatırlanmak, vefa gösterilmek güzel bir duygu.

 

5. haftada tekrar yeşeren umutlar

Ne yalan söyleyelim, Bursaspor’un TFF 1. Lig’de gerideki 4 maçına bakarak bu sezon da Süper Lig’e çıkmasının zor olduğunu düşünüyorduk.

Kötümser değiliz ama o düşüncemizi halen koruyoruz. Takım, yapılan transferlere rağmen gerideki 4 maçta bir varlık gösteremedi.

Evimizdeki Yılport Samsunspor maçı artık bir dönüm noktasıydı.

Müsabaka aynı zamanda değişen teknik direktörün üçüncü maçıydı. O karşılaşma bize göre bir çok şeyin yerinden oynayacağı bir maçtı.

Eğer Bursaspor kaybetmiş olsaydı bugün belki de teknik direktör kendine yeni kulüp, yöneticiler de çıkış arayışında olacaktı.

Bursaspor nihayet kazandı.

Üstelik, yeni transferlerden bencillik yapan biri dışında hemen hepsinin iyi oynadığı bir ortamda maç da 4-1 gibi farklı skorla kazanıldı.

Bursaspor için ümitlerimiz yeniden yeşerdi.

Devamı gelir mi bilmiyoruz ama, takımın son maçtaki görüntüsü bundan sonra daha iyiye gideceğini işaret ediyor. Futbolcular birbirini tanıdıkça daha iyi müsabaka ortaya konacaktır.

Azeri Namık’ın Bursaspor’a alınması isabetli bir transfer olmuş.

Keyifli bir maç izledik.

Zaferde emeği olan herkesi kutluyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X