İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursa elektrikli üssüne dönüştü

Köşe Yazısını Dinle

Doğuştan elektrikli TOGG için Gemlik seçildiğinde doğru bir tercih yapıldığını yazdık. Olması gereken buydu.

Çünkü;

Bursa otomobil üretimi konusunda ülkemizde hiçbir kentte olmayan deneyime sahip. Bursa bu alandaki tecrübesini konuşturdu, TOGG’un T10 X modeliyle dünyanın beğendiği bir elektrikli otomobili Gemlik’te üretti. Dolayısıyla, Türkiye’nin babayiğitleri Bursa’da karar kıldıklarına kendilerince ve ülkemizce yerinde bir seçim yaptılar.

Bugünlerde İnegöl ilçemizden bu yönde gelen haberler sevindirici. TOGG’dan sonra 6 girişimcimizin prototipini yaptıkları Amperino isimli şehir içi aracı Bursa’daki TÜYAP elektrikli araç donanımları fuarında görücüye çıkarıldı. Üç kişilik mini Amperino’nun 2025 yılında seri üretimi planlanıyor. Girişimciler ilk aracı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceklerini açıkladılar.

İnegöl’deki iş insanlarımızın bu cesur girişimleri büyük bir alkışı hak ediyor. Bize göre; onlar da Bursa’nın babayiğitleri. Bataryası 4 saatte şarj olan ve 150 kilometre menzilli mini aracın planlandığı gibi 2025’te yollarımızda ve şehirlerimizde yaygınlaşmasını diliyoruz.

Bursa’dan bir sevindirici elektrikli oto haberi daha var.

Şehrimizde golf araçları üreten Pilotcar firmamız da mini elektrikli kamyonetten sonra e2 ismiyle 2 kişilik elektrikli bir otomobil üzerinde çalışıyor. 150 kilometre menzilli o araç da eklendiğinde Bursa 3 elektrik araç üretim merkezine birden kavuşmuş olacak.

Elektrikli otomobillerin giderek yaygınlaştığı ülkemizde Bursa’nın bu işe de öncülük ediyor olmasını önemsiyoruz. Üç aracın da Bursa menşeeli ve yerli olması ülkemizi için de büyük bir kazanım.

Şehrimizde fabrikası bulunan Renault firmasının mini Twingo modelini elektrikliye döndürme girişimlerini görüyoruz. Onun üretimi de Bursa’da başlarsa, ilimiz bu işin tam merkezine oturmuş olacak.

Harmancık’a 2 isim birden başvurdular

AK Parti’nin önümüzdeki çarşamba günü sona erecek büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan aday adaylığı başvuruları öncesi kimi ilçelerde bekleyiş sürüyor.

Dağ ilçelerinden Harmancık’ta ilk belediye başkan aday adaylığı başvurusunu partinin eski ilçe başkanlarından Şirfan İpek ile Hülya Gedik yaptı.

İpek ve Gedik dosyalarını dün AK Parti Harmancık İlçe Başkanı Ramazan Ay’a teslim etti.

AK Parti’nin 2002’den itibaren birinci ve ikinci dönem Harmancık ilçe başkanlığı görevini yürüten İpek, 10 yıl boyunca da Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı görevinde bulundu.

Dün başvuru sonrası görüştüğümüz İpek şunları söyledi:

“Dosyamızı partimize teslim ettik, hakkımızda hayırlısı olsun. Biz kurulduğundan bu yana partimizden ve davamızdan hiç kopmadık. İlçe başkanlığı dönemimizde memleketimize yaptığımız hizmetler ortada. Partim eğer uygun görür aday yapar, hemşerilerim de seçerse ilçeme belediye başkanı olarak da hizmet etmek isterim.”

Harmancık’ta AK Parti’den ilk belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yapan İpek daha evvel milletvekili adaylığına da talip olmuştu.

Diğer yandan;

AK Parti’den Osmangazi belediye başkan aday adaylığına ilk resmi başvuru da dün geldi.  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldız, 5 yıl sonra Osmangazi’ye ikinci kez başvuru yaptı.

Yıldız 2019’da da Osmangazi’ye talip olmuş, ancak aday gösterilmemişti. Yıldız aday adaylığı dosyasını dün AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş’a teslim etti. Keles’te ise 2019’da da aday adayı olan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Mersin dün ikinci kez başvurdu. Halit Şefikoğlu ise Gürsu’ya belediye başkan aday adaylığı için dosyasını teslim etti. Karacabey’de ise eski ilçe başkanlarından Erdem İşcan da aday adayı oldu.

Büyükşehir’den can dostlara 53 ton mama

Beşikten mezara belediyecilik canlı türlerinden sadece insanları kapsamıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, belediyeciliğin her anlı türü için de bir hizmet götürme yöntemi olduğunu gösteren güzel bir alım ihalesine çıkıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sokaklarımızdaki can dostların beslenmesi için de toplu mama alım ihalesine çıktığını gördük.

Buna göre;

Bursa Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce kullanılmak üzere 27 Kasım’da kedi ve köpek maması alım ihalesi yapılacak. 15 ton yavru köpek, 35 ton yetişkin köpek maması ve 3 ton da yavru kedi maması olmak üzere sokaklardaki can dostlarımız için toplamda 53 ton mama stoklanacak.

Özellikle karlı ve soğuk havalarda sokaklarda yiyecek bulamayan hayvanların odaklarına konmak üzere satın alınacak mamalar, merkez semtlerin yanı sıra ilçelerde de dağıtılacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X