İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursa Platformu ortak akıl arıyor

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın sorunlarını konuşmak, çözüm yolları aramak ve öneriler getirmek için 2007 yılında yola çıktılar. Resul Yiğit ile başladılar, başkanlığını uzun yıllar Suat Gülçimen yaptı. Önceki hafta yapılan Genel Kurul ile de bayrak bu kez İsmail Hakkı Kavurmacı’ya devredildi.

Bursa Platformu, şehrin sorunlarını konuşan, tartışan, öneriler sunan bir oluşum olarak biliniyor. Pandemide diğer tüm STK’lar gibi o da etkinliklerini azalttı. Şimdi o atalet dönemini geride bırakıp yeniden harekete geçiyorlar.
Bursa Platformu yöneticileri Kavurmacı başkanlığındaki yeni yönetimle dün ziyaretimize geldiler. Eski Başkanlar Resul Yiğit, Suat Gülçimen ile birlikte Ferudun Baykara, Uğur Özdemir de birlikteydiler.

Başkan Kavurmacı, “Bursa’nın kimsenin dokunmadığı, cesaret edemediği sorunlarına, konularına değineceğiz. Hiçbir siyasi kaygı duymadan kentin sorunlarını dile getirmek ve çözüm öneriler sunmak için çalışacağız” dedi.

‘Bursa’da doğan da doyan da Bursalıdır’ mottosuyla yola çıkan Platform’un asıl amacı tüm STK’ların Bursalılık bilinciyle üst çatı kuruluşu olmak.

Bursa Platformu Başkanı Kavurmacı, kentsel dönüşüm başta olmak üzere termal kaynakların değerlendirilmesi, sanayileşme ve günümüzün en güncel problemi olan depremselliği öne alan bir çalışma içerisine gireceklerini dile getirdi.

Platform’un belediye başkan aday adaylığına soyunanlara da bir hatırlatması var.

“Sıkı takip içiresinde olacağız. Vaat listeleri üzerinden denetim yapacağız, belediye başkan adaylarımız halka yapabilecekleri işleri vaat etmeli” uyarısında da bulunuyorlar.

Ve Bursa için, ‘ortak bir akıl’ peşinde olacaklarını da vurguluyorlar. Bursa’yı bilen, sorunlarına vâkıf, tecrübeli bir ekiple çalışacaklarının da altını çiziyorlar.

Hepsi uzun yıllardır bu şehirde yaşıyor. Önemli görevler üstlenmiş isimler. Bursa için çabaladıklarının farkındayız. Ses getiren etkinlikler için harekete geçiyorlar. Yüreği Bursa için atan STK’larımızdan biri olduğunu biliyoruz.

Biz de hepsine kolay gelsin dileklerimizi iletiyoruz.

Kimsenin cesaret edemediği Nilüfer’den aday adayı oldu

Siyaset halka hizmet etme sanatı. Herkes bu yolla bir göreve gelmek istiyor. Bu son derece doğal bir istek. Dün Olay Medya’daki konuklarımızdan biri de AK Parti’den Nilüfer belediye başkan aday adayı olan Halil Gülce idi.

Bursa’da tekstilcilik yapan Gülce, AK Parti’de siyaset yapan çoğu ismin aday adayı olmaya dahi cesaret edemediği bu ilçeden başvurusunu yapmış.

Partisinden görev istiyor. Siyasette görev istenmez, verilir derler ama talep edilmesi de şart.

AK Parti’nin Nilüfer’de seçimi kazanabileceğini ve bunu kendisinin başaracağını düşünüyor. 2019 seçimlerindeki 70 binlik oy farkını kapatacaklarına inanıyor.

Siyasetin gençlik kolları kademelerinde görev almış. Osmangazi’de Gençlik Kolları’ndan görev almış. Sonrasında İl Gençlik Kolları’nda da çalışmış.

1993 yılından bu yana Nilüfer’de oturduğunu söylüyor. Nilüfer’in ayakkabılara naylon geçirildiği çamurlu semtlerdeki günlerini hatırlıyor.

Partisi görev verdiğin de ilçenin depremselliği ve kentsel dönüşümü üzerine yoğunlaşacağını, çalışan annelere dönük kreş ve bakımevleri düşündüğünü, halkın isteklerini önceleyen çalışmalar yürüteceğini, ihtiyaç sahiplerine dönük yıl boyu destek vereceklerini anlattı.

Şeffaf belediyecilik ve açık ihale dönemi de vaatleri arasında.

AK Parti’ye Nilüfer’de belediye başkanlığı için iki resmi müracaat var. Onlardan biri Halil Gülce.

Fakat, partinin başvurmayanlara da teklif götürme arayışında olduğunu duyuyoruz.

Bakalım burada kim aday yapılacak?

Biz de merak etmiyor değiliz.

Saker saygı ve takdir görüyor

Hiç şüphe yok ki, Bursa’ya hizmet etmiş isimler arasında Erdem Saker’in ayrı bir yeri vardır. ANAP’tan 1994-1999 döneminde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan, DSİ’de uzun yıllar Bölge Müdürlüğü görevinde bulunan Erdem Saker şehre damga vuran işler çıkardı.

Bugün ilerlemiş yaşına rağmen halen Bursa’ya faydalı olmak noktasında çabalıyor. Zoopark’ın kurucusu olarak bugün de danışman kimliğiyle hizmet veriyor.

Bursa Sanayici ve İş İnsanları Derneği BUSİAD kendisine bütün bu özelliklerinden dolayı ‘onur üyeliği’ vermiş. BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar’dan belgesini alan Saker’e biz de bu kente hizmet etmiş büyüğümüz olarak sağlıklı bir ömür diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X