İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursa’da heyecanlı hafta sonu beklentisi

Köşe Yazısını Dinle

31 Mart yerel seçimlerine dönük siyasi partilerde başvuru yapan aday adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Kimi siyasi partilerimiz, sayıları az da olsa bazı yerleşimlerdeki adaylarını ilan ettiler.

AK Parti’de ise artık büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanmasına geçilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Aralık’tan itibaren kimi kentleri açıklamaya başlayacaklarını duyurmuştu.

Bursa’da bu hafta sonu için o beklenti had safhaya çıkmış durumda.

AK Parti’nin dünkü MYK toplantısında kimi kentler için belirlenen isimlerin de netleşeceği konuşuluyordu.

Şimdi o beklenti büyüdü.

Acaba bu hafta sonu açıklanması muhtemel kentler arasında Bursa da olacak mı? Veya, parti açıklamayı daha sonraya mı bırakacak?

2019 seçimlerinde 24 Kasım’da Bursa’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Alinur Aktaş ilan edilmişti. Bu süreç AK Parti açısından geçen yılki takvime bakılırsa sarkmış görünüyor.

CHP ve İYİ Parti genel merkezlerce resmen ilan etmediler ama Bursa için düşünülen isimler netleşmiş gibi. CHP’de Nilüfer Belediyesi’nin eski başkanı geçen dönemin de adayı Mustafa Bozbey, İYİ Parti’de ise Milletvekili Selçuk Türkoğlu Büyükşehir adayı olarak AK Parti’nin açıklayacağı isimle yarışacak görünüyor.

AK Parti’nin de muhalefet adaylarına karşı Bursa adayının ismini kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.

İnegöl dahil 19,5 yıldır belediye başkanlığı koltuğunda oturan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, diğer muhtemel isimlerle birlikte partisinin kararını bekleyenlerden.  Aynı şekilde, Aktaş’ın çalışma arkadaşları da AK Parti’nin Bursa için vereceği kararı bekliyorlar.

Bursa’nın önümüzdeki 5 yılına damga vuracak isimlerin resmen netleşmesinin ardından bu kez sandık yarışı başlayacak. Adayların projeler üzerinde çalıştıklarını da duyuyoruz.

Örneğin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın özel bir ekiple uzunca süredir yeni dönem için projeler hazırlattığını duyuyoruz. Aday ilan edilmesi durumunda çalışılmış hazır projelerle yeniden Bursalıların karşısına çıkacak.

Keza, muhalefet parti Büyükşehir belediye başkan adaylarının da projelerinin bulunduğunu duyuyoruz.

Bursa’daki seçim yarışının AK Parti, CHP ve İYİ Parti arasında geçeceği artık netleşmiş durumda. CHP’nin, teklifi reddeden İYİ Parti üyelerine dönük, ‘tabanda ittifak’ beklentisinin ise 31 Mart akşamı sandığa ne kadar yansıyacağı şimdilik bilinmiyor.

Büyükşehir 10 taksi plakası daha satıyor

Artan nüfus, gelişen, büyüyen semtler şehrimizde taksi ihtiyacını da artırıyor.

Bursa’da UKOME kararıyla Osmangazi ilçesindeki İstiklal Mahallesi’nde 10 adet yeni taksi plakası tahsis kararı alındı. Büyükşehir Belediyesi, muhtemelen bölgede yeni açılan AVM’ye geleceklerin ihtiyaç duyacakları ulaşım aracı için taksi plakası satacağını duyurdu.

Her biri 7,5 milyon lira bedel üzerinden açık artırma yöntemiyle ihaleye çıkarılan taksi plakalarına bir hayli rağbet olması bekleniyor. 27 Aralık’taki ihaleye katılacak isteklilerden Büyükşehir Belediyesi taksi başı 1,5 milyon lira da geçici teminat alacak.

Her geçen gün değerlenen ve milyon liralarla el değiştiren taksi plakalarının sektörel olarak da  alıcıları için iyi bir gelecek yatırımı olduğunu ekleyelim.

Büyükşehir Belediyesi plakaları satarsa, seçim öncü açık artırma ile birlikte taksi plakası satışlarından bütçesine 100 milyon lira dolayında daha sıcak para girişi sağlayacak.

Çamlıtarla duman dumana

Türkiye Büyük Millet Meclisi yasayı sanki Çamlıtarla hariç diye çıkarmış. Bursa milletvekilleri teklifi sanki Bursa’nın sadece belli bölgeleri için yapmış.

Bursa’nın lüks semtlerinden Çekirge sırtlarındaki Çamlıtara’da yaşanan doğalgaz sıkıntısını geçtiğimiz günlerde bu sütunlardan okurlarımıza aktarmıştık.

Havaların soğumasıyla gaz alamayan semt sakinlerinin İl Mahalli Çevre Kurulu kararıyla yasaklı kömür yakmaya başlamışlar. Semtteki evlerin bacalarından ise havayı kirleten zehirli gazların yayıldığını görüyoruz.

İl Mahalli Çevre Kurulu’nun kömür yasağı kararı doğalgaz bulunan semtler için geçerli.

Bunu da hatırlatalım.

Çamlıtarla sakinlerinin ulaştırdığı son fotoğrafa bakılırsa, BURSAGAZ işi yokuşa sürmeye devam ediyor. Tekrar gaz bağlantısı için müracaat etmeleri istenen mahalle sakinlerine şirketten yazılı olarak verilen yanıtta, top bu defa da belediyelerin üstüne atılmış.

Anlaşılan, Azerilerin kontrolündeki BURSAGAZ, TBMM’den ülke genelindeki imar sorunları nedeniyle gaz alamayan semtlere özgü çıkarılan yasayı takmıyor. Taksa, bu semti yıllardır cezalandırmazdı.

Bildiğimiz kadarıyla BURSAGAZ’ın Yönetim Kurulu’nda Büyükşehir Belediyesi’nden de bir temsilci var. Bu sorunun, o temsilciyi de yakından ilgilendirdiğini düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X