İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursa’daki son yılların en kalabalık düğün töreniydi

Köşe Yazısını Dinle

Evlat sahibi olup, bunların mürüvvetini görebilmek büyük bir şans. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da önceki akşam o mutluluğu tadanlardandı.

Mimar oğlu Safa Hilmi’nin düğün cemiyetini GÖKMEN Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleştiren Aktaş’ın katılımcı sayısı ile Bursa’da son yılların en kalabalık düğün cemiyetlerinden birine imza attığını söyleyebiliriz.

Konuklarını dünürleri, eşi Sevinç ve kızı Sıla ile birlikte tören alanının girişinde karşılayan Aktaş binlerce misafirinin elini tek tek sıktı, fotoğraf çektirdi.

Merkez çevresinde de düğün öncesi trafik adeta kilitlendi. Araçlar için geniş otopark alanları ayrıldı. Öyle ki, elektrik kesintisine karşı jeneratör tedbiri bile alınmıştı. Nitekim, başlangıçta kısa süreli kesintide jeneratör devre girdi. Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi’nin ışıltılı görüntüsü ve farklı ışıklandırma ile hava fişek gösterisi de geceyi renklendirdi.

Türkiye’nin dört bir yanından siyaset, bürokrasi ve belediye çevrelerinden 4 binin üzerindeki davetliyi ağırlayan Aktaş ailesi çocuklarını en mutlu anını böylesi görkemli bir kalabalıkla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Hem devlet erkanı hem de siyasetin etkili isimleri Aktaş’ı yalnız bırakmadılar. Tören Muradiye Cami İmamı Lütfü Taşçı’nın Kur’an tilavetiyle başladı. Bursalı sanatçı Fettah Can konseri ile sona erdi.

Kusursuz bir organizasyon ile neredeyse her şey düşünülmüş.

Aktaş ve Taç ailelerinin Bursa’da geceye damga vuran cemiyetlerinden kalabalık bir nikah şahidi de gözden kaçmadı. Aktaş nikâh şahitlerini bizzat kendisi sahneye davet etti.

Kaç anne babaya kısmet olur bilmiyoruz ama Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Aktaş oğlunun ve gelinin nikahını kıyma mutluluğunu tattı.

Başkan, “19,5 yıl boyunca binlerce nikah kıydım ama bu seferki çok farklı” diyerek yaşadığı inanılmaz mutluluğu tarif etti.

Gözler elbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve bakanları aradı. Aktaş’ın Ankara’da düğün öncesi davet ziyaretleri yaptığı biliniyordu. Ancak Erdoğan’ın ve bakanların programlarının yoğunluğu nedeniyle katılamadıkları düğünde AK Parti’nin kurmayları, genel başkan yardımcıları Aktaş’ın davetinde yer aldılar.

Türkiye’nin dört bir yanında değişik yerel yönetim birliklerinde beraber çalıştığı ve partili belediye başkanı arkadaşları da Aktaş’ın mutlu gecesinde yanında oldular. Başkan Aktaş’ın Cumhur İttifakı’nın Bursa’daki il başkanlarını oğlunun ve gelinin nikah şahidi yapması da gözden kaçmadı.

Genç çifte evlilik cüzdanlarını ise 41 yıl önce eşiyle 2 Eylül’de aynı gün nikahları kıyılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç verdi.

Eski Bakan Çağlar’a siyaset üstü ilgi

Hiç kuşku yok ki, siyaset ve ticaret yaptığı dönemde kentimizde ve ülkemizde iz bırakmış bir isim olan iş insanı Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar da düğünün onur konukları arasındaydı.

Çağlar Aktaş’ın oğlunun düğün töreninde siyaset üstü bir ilgi gördü. Bakan Çağlar’ı gören dostları masasına gidip tokalaştı, özlem giderdi.

Çağlar, siyasetçisinden belediyecisine ve sıradan insanına kadar herkesin ilgi gösterdiği isimler arasındaydı. Bakan Çağlar defalarca oturduğu sandalyesinden kalkıp, yanına gelenlerle kucaklaştı. Bursalı iş insanı Celal Sönmez ile aynı masada oturan bakan Çağlar Safa ve Bedriye çiftinin nikâh şahidi olarak da sahneye davet edildi.

Bursa’ya kazandırdığı fabrikalar, insanına sağladığı iş olanakları ve siyasetçi olarak kente yaptığı katkılarla eski bakan Çağlar’ın düğünde bu denli sevilip sayılması, her kesimden ilgi görmesi her politikacı ve iş insanına da nasip olmaz.

Yerel seçim öncesi gövde gösterisi mi?

Aktaş’ın oğlu ve gelinine yerel seçime 7 ay kala yaptığı düğün cemiyeti bir bakıma siyasi gövde gösterisine de dönüştü. GÖKMEN çevresi belki de Bursa tarihinin en kabalık düğün günlerinden birine tanık oldu.

Şüphesiz, görevdeki her belediye başkanının gönlünde göreve tekrar devam etme arzusu vardır. Aktaş’ın da partisi uygun görmesi halinde göreve devam etme istekli olduğunu biliyoruz. Siyasetin her kesiminden bu denli bir kalabalığı düğün cemiyetinde bir araya getiren Başkan Aktaş’ın Bursa’ya ve Ankara’ya da bir mesaj verdiğini düşünüyoruz.

İnegöl eşrafının da düğüne yoğun katılım göstermesi notlarımız arasındaydı.

Genç çifte biz de ömür boyu mutluluk diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X