İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursalı ikinci başkandan mühendislere ağır itham

Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı odalarda malumunuz kongre süreci devam ediyor.

İllerdeki şube ve temsilcilik seçimleri tamamlandığında Ankara’da genel merkez kongreleri başlayacak.

Haliyle, öteden beri sol ve muhalif grupların elinde bulunan TMMOB’a bağlı odaların genel merkezleri de illerdeki seçimleri yakından takip ediyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi Yönetimi’nden ikinci başkan olarak görev yapan Bursalı Cemal Akça’nın geçtiğimiz pazar günü sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım odaya bağlı inşaat mühendislerini ayağa kaldırdı.

Bursa Mudanya Yörükali yer bildirimli ‘skandal’ paylaşım sonrası Akça’nın sosyal medya hesabına başta İMO Konya Şube Başkanı Kamil Akın ve Karatay Üniversitesi’nin bir öğretim üyesi olmak üzere çok sayıda inşaat mühendisi tepki göstermiş.

Merak edip, Akça’nın sosyal medya hesabına biz de baktık.

Doğrusu, kabullenilebilir bir paylaşım değil.

Düşünceniz ne olursa olsun, karşı tarafı, rakiplerini ayrıştırıcı, ötekileştirici, nefret içeren, aşağılayan bu paylaşımı doğru bulmadığımızı peşinen belirtmek isteriz.

Eleştiri sınırlarının ötesinde, hakaret yüklü ve mühendisleri düşüncelerine karşı kategorize eden bu ifadeyi hemşehrimize yakıştıramadık.

Akça, İMO Genel Merkezi’nde Çağdaş Mühendisleri Grubu’ndan seçilmiş bir isim.

Bursa’daki İMO seçimlerinde de, açık açık Çağdaş Mühendisler Grubu Adayı Kemal Cüneyt Erdem’e destek veren paylaşımları göze çarpıyor.

Demek ki, İMO Genel Merkezi, yıllardır sağın elinden bir türlü alamadıkları Bursa seçimlerine direk müdahil olmuş.

Akça’yı da Bursalı olduğu için İMO şubenin seçimlerine görevlendirmiş görünüyor.

Peki Akça o paylaşımda neler yazmış?

“İlk yol ayrımı ÇAĞDAŞ ya da YOBAZ burada başlıyor.”

Ortaya yazılmış bir ifade gibi görünse de mühendisler fena alınmış.

Türkiye’nin dört bir yanından İMO’ya üye inşaat mühendisleri kendilerini ‘çağdaş’ ya da ‘yobaz’ diye sınıflayan bu yaklaşıma çok sert tepkiler verdiğini görüyoruz.

Akça’nın buna rağmen o paylaşımını sosyal medya hesabından kaldırmadığı da görülüyor.

Çirkin, incitici, rencide edici paylaşım öyle tahmin ediyoruz ki, önümüzdeki pazar günü İMO Bursa Şubesi seçimlerinde en çok Çağdaş Mühendisler Grubu adayı Kemal Cüneyt Erdem’e zarar verecektir.

Çünkü;

Aldığımız duyumlar, İMO Bursa Şube’yi yıllardır elinde tutan Çalışma Grubu ve sağ düşünceli mühendisler bu paylaşım sonrası daha da kenetlenecekleri ve İMO Genel Merkez 2. Başkanı’nın bu ağır ifadelerine sandıkta ağır bir yanıt vereceklerini işaret ediyor.

Akça istifa eder mi bilmiyoruz ama kişisel görüşümüz, bu paylaşım sağ grubun Türkiye genelinde daha da kenetlenmesine ve Ankara’daki Genel Merkez seçimleri için daha da hırslanmalarına neden olacaktır.

Zaten paylaşımın altına yapılan yorumlardan da bunu görmek mümkün.

2. başkanın bu paylaşımı sonrası İMO Genel Başkanı Cemal Gökçe’den bir açıklama olmaması da düşündürücü.

T-2 ihalesi eli kulağında

Kentin kuzeyinde uzunca süredir müteahhit ile yaşanan hukuki ve mali sorunlar nedeniyle yarım kalan T-2 Tramvay Hattı’nın ikmal ihalesi eli kulağında.

Dün konuştuğumuz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, müteahhit ile tasfiye sürecinin tamamlandığını, T-2 Hattı’nın ikmal ihalesi hazırlıklarının bittiğini ve önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

Aktaş, T-2 Hattı’nın devreye alınmasıyla birlikte Gökmen Uzay Havacılık Merkezi, Adliye Sarayı, Şehirler Arası Otobüs Terminali, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi, Fuar Merkezi gibi kurumların bulunduğu İstanbul Caddesi’nin daha da cazip hale geleceğini vurguladı.

 

Ajanslar Elazığ’da buluşuyor

Elazığ ve Malatya depremlerinde canlar yitirdik.

Aslında her deprem bizim için acı bir ders. Bundan kendimize ne kadar ders çıkarıyoruz sorgulamamız gerekiyor.

Türkiye Kalkınma Ajansları Genel MüdürlüğüKuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan illerin kalkınma ajanslarını önümüzdeki hafta Elazığ’da toplama kararı almış.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail Gerim ve Bursa’dan bir heyet de bu amaçla Elazığ’a gidecekler.

Elazığ’da deprem öncesi ve sonrası deneyim paylaşımları ve kalkınma ajanslarının neler yapabileceği masaya yatırılacak.

Kalkınmanın heba olmaması için, ajansların açacağı hibe paketleriyle yerel yönetimlere planlama ve afet sonrası yapılacak işler için mali destek verebileceklerini düşünüyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X