İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursalı sanatçıların tablosu Eyüp Sultan Camii’ne asıldı

Bursa’nın öyle cevherleri var ki, bunları bulup keşfetmek gerekiyor.

İki değerli hemşerimiz, yaptıkları hat ve tezhip tablosuyla İstanbul’da gururumuz oldular.

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten’in İstanbul’da Eyüp İlçe Müftüsü olan kardeşi Mustafa Mesten’in hat sanatını uyguladığı, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Meliha Kantarcı’nın ise tezhip sanatıyla süslediği tablo Eyüp Sultan Camisi’ne asılmaya layık bulundu.

Bursalı ellerce hazırlanan bu nadide tablonun fotoğraflarını Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse elektronik postamıza gönderdi.

Gerçekten iki hemşerimizle gurur duyduk.

Bursa’nın yetiştirdiği iki değerli sanatçı ve din adamının maharetli elleriyle şekillenen tabloda, Kur’an-ı Kerim’deki Fetih ve Nasr surelerinden ayetlerle, Hazreti Muhammed’in İstanbul’un fethini müjdeleyen hadisi yer alıyor.

Hazırlığı bir yıl süren tablonun tezhibinde ise 100 gramdan fazla altın kullanıldığı tahmin ediliyor.

Maliyetini ismini gizleyen bir hayırseverin üstlendiği tablo 600 yıllık Eyüp Sultan Camisi’ne de doğrusu çok yakışmış.

Osmangazi HEM Müdürü Köse, Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde meslek edindirmeden dil eğitimine, okul öncesinden sanayi sektörüne, el sanatlarından kültürel faaliyetlere, tarım hayvancılık alanından gıda sektörüne 55 alanda 600’e yakın kurs faaliyetiyle vatandaşa hizmet sunduğunu belirtti.

Köse, bunlardan birinin de el sanatları öğretmeni Meliha Kantarcı’nın tezhip alanında yaptı çalışma olduğunu söyledi.

Köse sözlerini, “Ümidimiz, böyle sanatkarlarımızın ve eserlerinin sayılarının artması” diye tamamladı.


Akta
ş, T-2yi eleştiren CHPlilere Dernekler Yerleşkesi’ni hatırlattı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunun önemli gündem maddelerinden biri, T-2 Tramvay Hattı’nın tamamlanmasına ilişkin İller Bankası’ndan 120 milyon liralık daha ek kredi için borçlanma yetkisi istenmesiydi.

Oturumu yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP’li üyelerin,‘yanlış proje’ diye tanımlayıp 6 yıldır bitirilemediğini’ ileri sürdükleri T-2 Tramvay hattına ilişkin eleştirilere yanıt verirken, Nilüfer Belediyesi’nin Balat’taki sürüncemeye karan Dernekler Yerleşkesi’nin akıbetini sorarak gol attı.

CHP’liler, her defasında AK Partili Büyükşehir Belediyesi’ni ve Başkan Aktaş’ı sıkıştırmaya kalktıklarında, Nilüfer’deki tartışılan projelerden ve uygulamalardan yanıt alıyorlar.

Aktaş daha kendisinin İnegöl’deki ilk döneminde açıklanan Nilüfer Dernekler Yerleşkesi  Projesi’nin bugün ne durumda olduğunu merak ettiğini sordu. CHP’liler ise soruya yanıt bile veremedi.

Ne demişler, bir şeyi eleştirirken geriye de bakmak gerekiyormuş. Yoksa, işte böyle anlık gollere maruz kalınabiliyor.


Bursa’daki belediyelerimiz buzlanmaya hazırlıksız mı?

Önceki gün bu sütunlardan belediyelerimizin başta Büyükşehir olmak üzere 17 ilçede kar yağışına karşı tüm hazırlıklarını yaptıklarını duyurmuştuk.

Belediyelerimiz kar yağışına karşı hazırlıklıydılar ama ne yazık ki, ilçe belediyelerimizin, sorumluluklarındaki buzlu sokakların açılmasında aynı performansı gösteremedikleri anlaşılıyor.

Dün Bursa’da dolaşırken yaya açısından çok işlek kimi sokakların buzlanmasının dahi giderilemediğini gördük.

Sık sık düşmelerin yaşandığı buzlu sokaklarda araçların çıkması da mümkün

değildi.

Oysa, günler önceden kar yağışıyla birlikte aşırı buzlanmanın da uyarısı yapılmıştı.

Vatandaşın tuzlanmayan ve açılmayan buzlu sokaklar için muhtarlarla da karşı karşıya geldiğini öğrendik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X