İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursa’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklentisi ne?

Köşe Yazısını Dinle

Bursa yarın bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak.

Bir dizi toplu açılış ve toplantılara katılmak üzere kentimize gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan için hem AK Parti Bursa İl Başkanlığı hem belediyeler hem de özel sektör hazırlıklar yapıyor.

Siyaset ve bürokrasi Erdoğan’ın Bursa programına yoğunlaşmış durumda.

Gökdere’de Bursalılarla da buluşacak olan Erdoğan’ın bir bakıma gelecek haziranda yapılacak seçim öncesi mitinglerinin de erken startını vermiş oluyor.

Peki, Bursa’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklentileri neler?

Erdoğan Bursa’ya her gelişinde yeni müjdeler açıklıyor.

Fakat, bugün dek açıkladığı, ‘yakın takibimde’ dediği müjdelerden sadece Şehir Hastanesi dışında hizmete giren bir yatırım yok.

Bursa, Erdoğan’dan yapımı kördüğüm olan hızlı tren projesini artık bahanesiz, şartsız, şurtsuz bitirilip hizmete sunulmasını bekliyor.

Bursa, hemen her seçimde kendisine Türkiye ortalamasının üstünde destek veren il olarak Erdoğan’dan, kent içi diğer metro hatlarının da tıpkı Emek-Şehir Hastanesi etabında olduğu gibi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca üstlenilmesini istiyor.

Bursa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nüfusuna ve büyüklüğün yaraşır biçimde üniversite ve yurt sayısının artırılmasını talep ediyor.

Bursa, Cumhurbaşkanı’ndan merkez ve değişik ilçelerde projeleri hazır olan sulama gölet ve barajlarının bitirilmesini bekliyor.

Bursa, Erdoğan’ın hemen her mitingde atıf yaptığı, kentin güneyindeki ilçelerin onlarca yıldır bitirilemeyen yol, tünel, viyadüklerine el atıp, en kısa sürede hizmete sunulmasını talep ediyor.

Bursa, Cumhurbaşkanı’ndan ilçeler arası gelişmişlik makaslarının kapatılması için güneydeki 4 ilçeye her alanda pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyor.

Bursa, Erdoğan’dan bir türlü çalıştırılmayan ve Türk Hava Yolları’nın doyumsuz kâr hırsı nedeniyle seferleri konup sürekli kaldırılan Yenişehir Havalimanı’nın iç ve dış hatlarıyla aktif biçimde dünyaya açılmasını bekliyor.

Bursa, Cumhurbaşkanı’ndan Türkiye’nin ihracattaki lokomotif kentlerinin başında geldiği için, merkezi bütçeden de kendisine hak ettiği pay ve yatırımları talep ediyor.

Hasılı Bursa, ülkeye sağladığı katma değerle, İstanbul’un arka bahçesi, Ankara’nın da üvey evladı olmak istemiyor.

Beklentileri saymaya ve sıralamaya daha devam ederiz ama yerimiz buna müsait değil.

BURBAK’tan borçluya telefonla ödeme çağrısı

Geçtiğimiz yıllarda BURULAŞ bünyesine geçen BURBAK, cadde üstü otoparklardan kaynaklı alacaklarını tahsil etmek için araç sahiplerini otomatik telefon mesajıyla ödeme çağrısı yapmaya başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ’ın kontrolündeki cadde üstü otopark borçları için harekete geçildi.

BURULAŞ, Bursalı araç sahiplerine ilettiği mesajda, ne kadar borçları olduğunu da hatırlatıyor. Mesajda ayrıca, ödeme yapılmaması durumunda tahsilat için yasal takibatla karşı karşıya kalınabileceği uyarısında da bulunuluyor.

Kent merkezindeki cadde ve sokaklardaki yasadışı değnekçiliğin önüne geçmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan otopark şirketi BURBAK şehrimizde yüzlerce hemşehrimize de istihdam sağlıyor.

BURBAK sayesinde, kentin ana arterleri başta olmak üzere UKOME tarafından belirlenen güzergâhlarda ücretli yasal parklanma hizmeti sunuluyor.

Şirketin varlığını sürdürebilmesi için de alacaklarını tahsil etmesi şart.

Borçlu hemşehrilerimizin yasal bir takibata maruz kalmamaları için otopark ücretlerini ödemelerinde fayda var.

Osmangazi’nin Yörük sempozyumu başlıyor

Osmangazi Belediyesi bugün bünyesindeki Ördekli Kültür Merkezi’nde Yörükler Sempozyumu düzenliyor.

Zengin bir içerik ve birbirinden değerli bilim adamlarının sunumlarıyla üç gün boyunca devam edecek, ‘Avrasya’da Göç Hareketleri, Orta Asya ve Anadolu’dan Balkanlara Yörükler’ konulu sempozyuma uluslararası tanınırlıkları bulunan bilim adamları da katılıyor,

Peçenekler, Yörükler, Kıpçaklar, Sarıkeçililer, Konargöçerler, Rumeli ve Bulgaristandaki Yörük iskanı ve daha bir çok konuda sunum yapacak uzman konuşmacıların 3 gün boyunca Yörüklere ve geçmişlerine, dünyaya yayılışlarına ve boylarına ilişkin detaylı bilgiler verilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın açış konuşmasıyla başlayacak sempozyuma Bursa’daki Yörük Türkmen dernek ve federasyonlarının da katılım sağlamaları bekleniyor.

Osmanlı’nın kurucu unsurlarında olan olan Yörük ve Türkmenlerin Bursa’daki ağırlıkları biliniyor. Özellikle, kentin güneyindeki 4 ilçenin bu kimlikleriyle Osmanlı döneminin de öne çıkan yerleşimleri olarak geçiyor.

Bu açıdan sempozyumu Bursa’daki Yörük Türkmen STK’sı yöneticilerinin kaçırmamaları gerekiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X