Şehrimizin yararına başlatılmış kimi etkinliklerin dönemler değişse de sürmesini olumlu bulanlardanız.
Dört yıl önce başlatılan Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nin bu yıl daha da geliştirilerek düzenlenecek olmasına sevindik.
Önceki akşam Mudanya’da 4. Uluslararası Gastronomi Festivali’nin tanıtım toplantısı vardı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte ünlü şefler ve İstanbul’dan gelen gastronomi yazarları da katıldı.
Montania Otel’deki yemek ikramı da tam festivalin ruhunu yansıtan bir organizasyondu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentin köklü mutfağını, üretici gücünü ve zanaatkârlık geleneğini öne çıkarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla Uluslararası Gastronomi Festivali’nin bu yıl 4’üncüsünü 26-28 Eylül tarihlerinde ‘Rota yeniden oluşturuluyor’ temasıyla Merinos yerleşkesinde düzenleyeceklerini açıkladı.
Bozbey, geleneksel olarak kortejle başlayacak festivalin 3 gün boyunca Bursa’da lezzet tutkunlarını bir araya getireceğini ve tüm ilçelere yayılacağını paylaştı.
Kentimizin bir güçlü gastronomi kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Bozbey, sözlerini, “Festivalimiz bu yolda atılmış en etkili adımlardan biridir. Bursa’mızın gastronomi alanındaki marka değerini yükselten, yerel üreticilerimizin ve işletmelerimizin görünürlüğünü artıran, ziyaretçilere ise kaliteli bir gastronomi deneyimi sunan birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Festivalden 2 gün önce 3 uluslararası şef, 3 Türk şef ve 5 sosyal medya fenomeninden oluşan özel ekip ilçelerimizde üreticilerle buluşacak” diye sürdürdü.
Bozbey, belli kriterlere uyan işletmelere, Bursa Lezzet Durağı sertifikası vereceklerini de açıkladı. Festivalin önemli bir artısı de Bursa’nın gastronomi kitabının çıkarılacak olması. Ayrıca, coğrafi işaretli ürünler zirvesi de gerçekleştirilecek.
Beş asırlık kavurma ana menü yemeğiydi
Festivali’nin tanıtım toplantısında konuklara, Şef Atakan Özen tarafından hazırlanan tatlar ikram edildi. Gemlik zeytinleri, Mustafakemalpaşa kapyası, Karacabey soğanı, Batı Bursa bölgesine ait küp Mihaliç peyniri, Uludağ çileği, Kozluören karadutu, İznik zeytinyağı, Bursa göç mutfağından dızmana çöreğinden oluşan Bursa tabağı sunuldu. Ardından konuklara, Hasanağa enginarı, Tirilye Kapanca Limanı, Karacabey Kurşunlu Boğaz kalamarı, Zeyniler Çalıkuşu Kadın Kooperatifi tarifiyle Zeyniler hinkali, 500 yıllık Büyükorhan Cuma Pazarından kavurma ve Bursa göç mutfağından Barbunya pilaki, süt helvası firigo ve Kemalpaşa tatlısı ikram edildi.
500 yıl sonra yeniden keşfedilen Dağ yöresinin meşhur Cuma kavurması lansman menüsünün ana yemeği olarak konuklara ikram edildi. Bu da, ova kadar Dağ ilçelerinin ilimizin gastronomisine yaptığı katkının göstergesiydi.
Eylül sonunda Merinospark’ta üç gün boyunca yüz binlerce konuğu ağırlayacak olan Bursa 4.Uluslararası Gastronomi Festivali’ni kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
Kentimizin nasıl zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ve bunların bir çoğunu keşfetmediğinizi de göreceksiniz. Muradiye çorbası gibi Osmanlı saray mutfağına önemli lezzetler katan Bursa’nın gastronomi zenginliklerini de keşfetmelisiniz.
Festivali büyüterek sürdüren Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz.
B Kafelerin kente yayılması

Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ geçtiğimiz günlerde Osmangazi ilçemizde bir kafe daha hizmete açtı. B Kafe markasıyla önceki dönemde kente kazandırılan ve özellikle gençlerden ve her kesimden yurttaşımızın yoğun ilgi gösterdiği sosyal tesisler artık ilimizin geneline yaygınlaştırılıyor.
Önceki gün 9. kafeyi Emek Mahallesi’ndeki Çamlık alanında hizmete sokan BURFAŞ tıpkı Gastronomi Festivali’nde olduğu gibi, eski dönemin projesi ve markası diye olaya yaklaşmadan, bunları şehir genelinde çoğaltmayı sürdürüyor. Bunun da Bursa ve Bursalılar için bir kazanım olduğunu görüyoruz.
Mahalle halkının sosyalleşmesi ve uygun fiyatlara hijyen ürünler alabileceği B Kafelerin gelecekte büyük bir marka olacağı görünüyor. Hemşehrilerimize, yabancı yiyecek içecek markalarına karşı alternatif de sunan B Kafeleri biz de sık tercih edenlerdeniz. Soluklanabilecek ve keyifle çay ve kahvenizi yudumlayabileceğiniz nezih mekânlara sahip B Kafeler daha da geliştirilip, çoğaltılmalı.

Flipboard