Bundan tam 21 yıl önce, 1998’de kente kazandırıldığında öncelik konusunda büyük bir tartışma yaşanmıştı.
O tarihi çok iyi hatırlıyoruz.
Dönemin DSP’li iktidar mensupları ANAP’lı Büyükşehir Belediye eski Başkanı Erdem Saker’in Bursa’ya armağan ettiği Hayvanat Bahçesi’ni ‘gereksiz’ ve ‘önceliksiz’ yatırımlar arasında görmüştü.
Fakat, ağır ve davalık eleştirilere rağmen Saker o projeyi ve Botanik Parkı Bursa’ya armağan etti.
Saker bu proje için kendisi hakkında yakışıksız sözler sarf eden eski DSP’li bir vekile karşı açtığı tazminat davasından kazandığı parayı ise ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştı.
Gelecek kuşaklara bırakılan en büyük Bursa projelerinden olan Botanik Park ile Zoopark şimdilerde ağaç ve hayvan çeşitlililiğiyle ziyaretçi rekorları kırıyor.
7’den 70’e herkesin uğrak yerine dönüşen bu iki tesis, geçenlerde değiştirilen SİT statüsüne rağmen, eğer aynen korunabilirse şehrin yeşil kalacak en büyük toprak parçalarından biri olarak da görülüyor.
Dün Bursa Hayvanat Bahçesi’nin 21. kurulmuş yıldönümü kutlanmış.
Törende eski Başkan ve halen Zoopark Koordinatörü olarak da görev yapan Erdem Saker ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş pasta kesmişler.
Bunlar güzel görüntüler.
Bursa’ya hizmet etmiş/eden iki başkan bu görüntüyle kente de birlikte çalışma görüntüsü veriyorlar.
Bursa Hayvanat Bahçesi’ni dünyanın sayılı zooparkları arasına sokan Saker’e ve sonrasında yatırımlarıyla burayı daha da büyüten Büyükşehir Belediye başkanlarına da Bursalılar olarak şükran borçluyuz.
Geçtiğimiz yıllarda Pekin Hayvanat Bahçesi’ni ziyarette gördük ki, sadece buradaki pandaları görmek için dünyanın dört bir yanında insanlar Çin’e akın ediyor.
Bursa’nın da bir gün sadece hayvanat bahçesi için de gelinecek destinasyonlar arasına katılacağına inanıyoruz.
Aynı zamanda Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği üyesi olan Bursa Zoopark buradan da hayvan çeşitliliğinin artırılması anlamında bedelsiz destek alıyor.
Eğer bu bölgeye o dönem Botanikpark ve Zoopark kazandırılmamış olsaydı, zaten kaçak yapı baskısı altındaki alan çoktan çarpık kentleşmenin bir parçasına dönüşebilirdi.
Bu iki büyük park Yakın Çevre Yolu ile kaçak yapı bölgesi arasında da adeta tampon oldu.
Bu açıdan da iyi ki, bu iki dev proje için o vakit park yapma karar alınmış.
Şimdi büyütmek için de bir proje olduğunu biliyoruz. Onun da en kısa zamanda hayata geçmesi temennimiz.
Bu şehre çivi üstüne çivi çakanlara minnet duyuyoruz.
Gözyaşlarıyla uğurlandılar
Dün bu sütunlardan Orhaneli Yolu Erenler-İncebel arasında yaşanan ölümlü trafik kazasına dikkat çekmiş ve ‘Yeter durdurun artık bu ölümleri’ başlığıyla yetkililere çağrıda bulunmuştuk.
Eksik olmasın bölge insanı çeşitli mecralardan yazımız için teşekkürlerini ilettiler.
Maalesef iki canın daha yitirildiği son kazanın ardında bölgedeki ulaşım problemi Bursa’nın önemli gündem maddelerinden biri haline geldi.
Kazada yaşamını yitiren hemşehrilerimiz de dün gözyaşlarıyla toprağa verildi. Yolcu minibüsü içindekilerin tedavileri ise sürüyor.
Bebeğiyle birlikte yaşama veden Bursa İl Sağlık Müdürlüğü çalışanı Necmi Konuş ile 3 yaşındaki oğlu Emir Alp’in cenaze namazlarını ise emekli din görevlisi olan babası İsmail Konuş kıldırdı.
Cenazeler dün Yeşil Cami’de öğlen vakti kılınan namazın ardından Erdoğanköy Mezarlığı’na defnedildi.
Oğlu ve torununun cenaze namazının kıldıran baba ise yaşamının en zor görevini yapmış oldu.
Trafik canavarı Keles’in Haydar Mahallesi doğumlu iki hemşehrimizi daha hayatlarının baharında aramızdan kopardı.
Ateş her zaman düştüğü yeri yakıyor.
Dileriz sorumlular bu ölümlerden ders çıkarırlar.