İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursaray’ın Demirtaşpaşa İstasyonu adı değişiyor

Bursaray 2002’de hizmete girdiğinde istasyonların isimleri de sistem çalışmaya başlamadan Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla belirlenmişti.

O dönem, bütün dünya kentlerinde olduğu gibi semt ismiyle durakların oluşturulması benimsenmişti.

Fakat, sonrasında bazı istasyonların isimlerinin değişim gerekliliği gündeme geldi. Bunların bir kısmı değişik dönemlerde gerçekleşti.

Kimi semtler, kendi isimlerinin olmadığını belirterek istasyon isimlerinine ilave yapılmasını istediler. Bunların çoğu yine meclis kararıyla kabul gördü.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı oturumunda Bursaray istasyonlarından birinin daha isminin değiştirilmesi gündemdeydi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı, BursaRay hattı üzerinde bulunan Demirtaşpaşa İstasyonu isminin Çarşıbaşı İstasyonu olarak değiştirilmesini istedi.

Teklif Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ulaşım Komisyonu’na havale edildi.

Komisyon, önerilen teklifi benimser ve raporunu bu yönde bildirirse dosya yeniden meclise gelecek ve böylece değişiklik onaylanmış olacak.

Çarşıya yakınlığı itibariyle doğru bir seçim yapıldığını düşünüyoruz. Her ne kadar semt ismi siliniyor gibi olsa da Bursaray’ın çarşı ile bağlantısını durak ismiyle de sağlama adına atılmış bir adım olarak görüyoruz.

Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın adının daha evvel olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı olarak değiştirilmesini içeren talep de Danıştay müfettişlerinin olumsuz görüşü üzerine benimsenmedi.

 

Başkanların koronavirüs tedbir zirvesi

Ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını yerel yönetimlerin tedbirlerini de artırdı.

Önceki gün bu minvalde Bursa’da da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında 17 ilçe belediye başkanı ile BUSKİ Genel Müdürü ve Genel Sekreter’in de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Bu toplantıda salgını en az hasarla atlatabilmek için belediyeler olarak yapılacaklar masaya yatırıldı.

Yerel yönetimlerin toplu kullanım alanları başta olmak üzere uzunca süredir dezenfekte çalışmaları zaten sürüyor. Buna toplantı etkinlik vb. gibi toplu katılımlı programların iptaliyle müze ve kütüphanelerin kapatılması da eklenmişti.

Belediye başkanlarıyla gerçekleşen toplantıya ilişkin sonucu Başkan Aktaş sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı:
“Bursa’mızın 17 ilçe belediye başkanı ile koronavirüse karşı aldığımız ve alacağımız önlemler üzerine istişare yaptık. Tedbir var, panik yok. Hep birlikte bu salgını atlatacağız.”

 

Aktaş’tan sağlık çalışanlarına jest

Sağlık çalışanlarımız bugünlerde canları pahasına, koronavirüs salgınından ülkemizin hasar almadan veya en az kayıpla çıkması için mücadele veriyorlar.

Hayatlarını riske atarak fedakârlık yapan sağlık çalışanlarına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan bir jest geldi.

Aktaş sağlık çalışanlarının kimliklerini göstermeleri halinde Bursaray, Büyükşehir’e ait sarı toplu taşıma araçları ve BURULAŞ’a ait otoparklardan ücretsiz olarak faydalanacaklarını duyurdu.

Bugünlerde bütün ülkenin takdirle izlediği sağlık çalışanlarımıza böylece Bursa Büyükşehir Belediyesi de bu küçük jestle moral vermiş oldu.

 

Mudanya Üniversitesi yükseliyor

Bursa Kültür Eğitim Vakfı’nca kentimize kazandırılacak ilk vakıf yüksek öğretim kurumu Mudanya Üniversitesi çağrışan sırtlarında yükseliyor.

Eğitimci Gıyasettin Bingöl’ün Mütevelli Heyet Başkanı olduğu ve ilçe sınırlarında kaldığı için ismine Mudanya Üniversitesi verilen eğitim eğitim kurumunun YÖK’ün onay vermesi durumunda önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci kabulüne başlayacağını öğrendik.

15 bin öğrenci kapasiteli 6 fakülteli üniversitenin fiziki mekânlarının yapımı hızla devam ediyor.

Eski Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Bayram’ın kurucu rektör olarak atandığı Mudanya Üniversitesi’ne YÖK eski Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş’in de danışmanlık yaptığını öğrendik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X