İhsan Aydın
İhsan Aydın

Bursa’ya üç yeni vakıf üniversitesi

Kentimizde hiç özel üniversite yok diye hayıflanırken, maalesef kötü bir FETÖ örneği yaşadık.

Orhangazi Üniversitesi 15 Temmuz’daki alçak darbe girişiminin ardından Fethullahçı TeröÖrgütü ile bağlantısı nedeniyle kapatılınca, Bursa’da hiç vakıf üniversitesi kalmamıştı.

Şimdi o eksik gideriliyor.

Şehrimize Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın ve ailesinin TOKİ işbirliğiyle Mudanya Yolu üstünde kazandıracağı 30 bin kişi kapasiteli yeni üniversitenin yanı sıra, iki özel üniversite daha geliyor.

Çağrışan’da Sınav Kolejleri’nin sahibi Gıyasettin Bingöl tarafından kurulacak Mudanya Üniversitesi ile Şahinkaya Kolejleri’nin Görükle-Özlüce arasında yapmayı planladığı Şahinkaya Üniversitesi’nin imar plan tadilatları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı.

Şahinkaya Üniversitesi’nin bir kısmı kendisinin, kalan kısmı da Büyükşehir ve Nilüfer belediyelerine ait arsaları kiraladığı konuşuluyor.

Mudanya ve Şahinkaya üniversitelerinin plan değişiklikleri İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda bekliyordu.

İkisi de Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden birer ay arayla vize almış oldu.

Şimdi Bursa mevcut iki devlet üniversitesinin üstüne üç özel vakıf üniversitesine daha kavuşmuş olacak. Bursa’nın üniversite sayısı da beşe yükselecek.

Böylece şehrimizden diğer kentlerdeki üniversitelere gitmek zorunda kalan ailelere de çocuklarını Bursa’daki üniversitelerde okutmaya dönük seçim hakkı doğacak.

İş adamlarımızın yeni eğitim yatırımları, Bursa’nın yıllardır büyük bir eksiği olan özel üniversite açığını da kapatacak.

Şimdiden kentimize hayırlı olsun.

Üniversite adaylarımızın başka kentlere gidecek yüksek öğretim kaynağının en azından bir kısmı Bursa’da kalacak.

 

Ertürk İYİ Partide

 

Prof. Dr. Hasan Ertürk’ü, Uludağ Üniversitesi’nden öğretim üyesiyken yerel yönetimler ve Bursa üzerine yaptığı çalışmalarla ilgiyle izliyorduk.

Ertürk akademik görevi sonrası CHP’den Mustafakemalpaşa Belediye Meclis üyesi seçildi. İlçesini temsilen de Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yaparken partisinden istifa etti.

Ertürk uzunca süredir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bağımsız üyesiydi. 

Eksik olmasın, dün Prof. Ertürk aradı. İYİ Parti’ye katılma kararı aldığını söyledi.

Mustafakemalpaşa’dan iki arkadaş olarak İYİ Parti’ye geçeceklerini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de değişik ilçelerden MHP’den istifa edeceklerle birlikte 7-8 üyeli bir grup oluşacağını ifade etti.

Prof. Ertürk, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendiyi uzun süredir izliyordum. Söylemlerini, duruşunu kendime yakın buldum. CHPden ayrılırken, Burada verimli ve etkin olamıyorum demiştim. İYİ Partide daha verimli olacağımı düşünüyorum. CHP için yorum yapmak istemem ama inşallah en kısa zamanda cumhuriyet ayarlarına geri döner dedi.

Yeni Partisinin lideri Meral Akşener ile ortak yönleri olduğunu da hatırlatan Prof. Ertürk, örneğin kendisinin ve Akşener’in de öğretmen okulu mezunu olduğunu, katkı koyma adına İYİ Parti’ye katılma kararı aldığını anlattı.

İYİ Parti’ye geçtiğine ilişkin dilekçeyi önümüzdeki günlerde Büyükşenir Belediye Meclis Başkanlığı’na sunacağını bildiren Prof. Dr. Hasan Ertürk, ayrıca siyasete dürüstlük ve seviye getirme gibi bir ideali olduğunu da sözlerine ekledi.

Uzunca süredir bağımsız üye olarak görev yapan Prof. Ertürk’ün ve MHP’den kopacakların İYİ Parti’ye geçmesiyle birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de sandalye dağılımı değişecek gibi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP Grubu’nu fire bekliyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X