İhsan Aydın
İhsan Aydın

BUSİAD OSB değil tekil fabrikalar öneriyor

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’da, 10 milyar dolar ihracat, 30 milyar dolar ciroya sahip 244 firmadaki 190 bin çalışanın patronlar kulübü olan BUSİAD’da dün Başkan Buğra Küçükkayalar ile sektöre çalışma gruplarının liderlerini dinledik.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği BUSİAD’ın önceki yıl hazırlayıp Bursa kamuoyuna açıkladığı Bursa vizyonu raporu ile bu süreçte yapılan çalışmalar ve yeni hedefleri dinledik.

Kültürpark BUSİAD Evi’ndeki buluşmada Başkan Küçükkayalar, Bursa’nın sanayi, tarım ve turizm ile gelişmesi gerektiğini belirterek, “Bu üçlüye eşit önem vermeliyiz. Biri diğerinin önüne çıkmamalı” dedi.

2050 için öngörülen 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı’nın çıkarılmasında Bursa mutabakatının şart olduğunu altını da çizen Küçükkayalar, bu konuda daha evvelki yönetime olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e de BUSİAD olarak katkı sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Küçükkayalar, “Nasıl, 1961’de Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesini, Pilot Sanayi Bölgesi’nin Bursa’da kurmuşsak, yine şehir olarak örnek olmalıyız. Bir de dijital, yeşil ve toplumsal dönüşümümüzü tamamlamalıyız” diye konuştu.

Küçükkayalar ayrıca, dünyanın sosyal sorumluluk sahibi şirketler oluşturduğuna dikkat çekti ve dernek olarak kendilerinin de bünyelerinde kurdukları sektörel grup liderlikleriyle buna yardımcı olacaklarının altını çizdi.

Küçükkayalar yenileşim ödül sürecini bu yılda başlattıklarını, geçen yıl Büyükşehir Belediyesi’nin yalın belediyecilik çalışmasıyla bu ödüle layık görüldüğünü anlattı.

Ayrıca insan kaynakları akademisi ve makine bakımcılığı okulu projelerinin de bulunduğunu ifade etti.

Yönetici Veda Girgin Eroğlu paydaşlarla toplumsal dönüşüm çalışmalarına, Lale Yıldız ise gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu olarak düzenlenecek gıda ve tarım zirvesine değindiler.

BUSİAD Başkanı Küçükkayalar toplantının sonunda, soru üzerine sanayi bölgelerinin, tarım, orman, çayır ve mera gibi alanlara kurulmaması gerektiğini de hatırlattı, bu minvalde, “Soğuksu projesi incelenmeli, tarım ve orman alanlarına dokunuyorsa oraya bir şey yapmamak lazım” dedi.

Küçükkayalar, “Almanya gibi tekil sanayi bölgesi olmalı. Saydığımız dört alana dokunmayan yerlerde tekil fabrikalar olmalı. İş insanları illa Bursa’da sanayi tesisleri kurmak için çaba göstermemeli, Türkiye’ye açılmalı. Bursa dışına çıkmak ara adım olmalı, temel adım ise yurtdışına çıkmak olmalı. Bursa’nın BEBKA’sı var. Nilüfer’e yeni OSB yapılmamalı. Bilecik, Eskişehir ve Bandırma gibi yerlere de açılınmalı” ifadelerini kullandı.

Küçükkayalar, mobilya, tekstil ve turizmde konkordato haberleri gelmeye başladığını, bu sayının giderek artabileceği endişesi taşıdıklarını da belirtti.

BUSİAD yönetimi dün akşam da Başkan Bozbey’i ziyaret edip, Bursa’ya ve yeni döneme ilişkin hazırlanan vizyon raporunu da paylaştılar.

 

Tepe yönetime Büyükşehir dışından iki yardımcı daha

Büyükşehir Belediyesi’nden görevden alınan genel sekreter yardımcılıklarına kurum dışından dün iki atama daha yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcılıklarına Nilüfer eski Emniyet müdürlerinden Ali Altınsoy ile İnşaat Mühendisi Mehmet Tözün Bingöl getirildi.

Altınsoy’un Zabıta ve İtfaiye gibi birimler, Bingöl’ün de fen ve ulaşım birimlerinden sorumlu olması bekleniyor. Böylece, Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter yardımcılıklarına belediye dışından Mehmet Yıldız ve Emin Direkçi’den sonra iki isim daha getirilmiş oldu. Bu görevleri önceki yönetim döneminde Gülten Kapıcıoğlu, Ahmet Aka, Gazali Şen ve Ahmet Bayhan yürütüyordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de tıpkı eski Başkan gibi tepe yöneticiliklerin tamamını kurum dışından tercih etmiş oldu.

Şimdi gözler Büyükşehir’in iki numaralı ismi Genel Sekreter’de.

Buraya kimin getirileceği merak ediliyor. Başkan Mustafa Bozbey daha evvel bu görev için devlet deneyimi olan, fakat kendilerinin çalışma temposu ve yönetim anlayışına uygun bir isim olacağını söylemişti.

 

Aydın habercilerin karşısına çıkıyor

Bursa’da 31 Mart yerel seçimlerinde üçüncü kez yarıştığı AK Parti adayına karşı ezici bir farkla seçimi kazanan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın bugün Kent Meydanı’nda açacakları Halk Lokantası’nda Bursalı habercilerin karşısına geçiyor. Görevi devraldığı günden bu yana geçen süreci değerlendirecek olan Başkan Aydın’ın, nasıl bir Osmangazi devraldıkları, yeni dönem yapılanması ve ilk aylarda hayata geçirecekleri projeler hakkında meslektaşlarımıza bilgi paylaşması bekleniyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X