İhsan Aydın
İhsan Aydın

BUSKİ 10 bin abone bekliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ülke genelinde ruhsatsız ve ruhsat hilaflı binaları kayıt altına almak almacıyla başlattığı imar barışı uygulamasına başvurular 31 Ekim’de sona eriyor.

Bursa’da imar barışına yoğun bir katılım olmadığı konuşuluyor.

Sürenin uzatılma olasılığından bahsediliyor ama belki de bakanlık buna gerek duymayabilir.

Yapı kayıt belgesi verilen yapılara abonelik hakkı tanınmasının ardından Bursa’da gözler altyapı kuruluşlarına çevrildi.

Şüphesiz onlardan biri BUSKİ.

Dün bu konuyu telefonla ulaştığımız BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’e sorduk.

Gülenç, Bursa’da imar barışından faydalanarak kendilerine başvuran konut ve iş yeri sahiplerine su verilmeye başlandığını söyledi.

Bu kapsamda Bursa genelinde 10 bine yakın bir başvuru beklediklerini kaydeden Gülenç, öncelikli olarak önünde şebekesi bulunan başvuru sahiplerinin sularının bağlandığını bildirdi.

Genel Müdür, kendilerine şimdiye kadar yapı kayıt belgesi alan konut ve işyeri sahiplerinden 3 bine yakın abone başvurusu geldiğini, bunlardan da 2 bin 500’e yakınının hemen su abonesi yapıldığını anlattı.

 

En çok Osmangazi’de

 

Yapı kayıt belgesi alıp su aboneliği için BUSKİ’ye başvuranların çoğunluğunu merkez ilçelerdeki vatandaşlar oluşturuyor.

Buna göre BUSKİ Genel Müdürlüğü’ne şimdiye dek Osmangazi’den 671Yıldırım’dan 339Nilüfer 116Mudanya 241Kestel 152Gemlik 158Gürsu 123Harmancık 11, İnegöl 119, Karacabey 102, Keles 26, Mustafakemalpaşa 84, İznik 58,Orhaneli 36, Orhangazi 151 ve Yenişehir’den 37 başvuru yapılmış.

Belge alan ve kendilerine başvuranlara yasa gereği su vereceklerini anlatan Genel Müdür Gülenç, ancak yeni şebeke hattı gerektiren başvuru sahiplerinin taleplerinin hemen karşılamalarının şimdilik mümkün olmadığını, bunun için yatırım planlaması gerektiğini ifade etti.

Gülenç, henüz BUSKİ’ye su aboneliği için beklenen oranda bir başvuru gelmediğini de sözlerine ekledi.

Gülenç’in verdiği bilgilerden anlaşılıyor ki, imar affı başvuruları Bursa’da bitmiş değil.

Ay sonuna kadar bu sayı artabilir.

Yine de şimdilik BUSKİ’nin beklediği rakamın daha henüz üçte biri başvuru yapmış.

Türk milleti hep son günleri bekler.

Belki de 31 Ekim’e kadar başvurular yoğunlaşacak. Tabi bir de ödeme için yıl sonuna kadar süre tanınmıştı. Vatandaş belki de onu bekliyor.

 

Büyükşehir’de hüzün

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi çalışkan bir bürokratını kaybetmenin hüznünü yaşıyor.

Bir süredir hastalıkla mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürü Mimar Mümine Bulutlu Güdü yaşama veda etti.

Güdü’nün vefatı Büyükşehir Belediyesi’ndeki çalışma arkadaşlarını ve üyesi bulunduğu Mimarlar Odası Bursa Şubesi’ni de hüzne boğdu.

Mimar Güdü tedavisi nedeniyle bir süredir görevinin başında bulunamıyordu.

Güdü için bugün Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası önünde saat 10.30’da bir veda töreni düzenlenecek.

Merhumenin cenazesi Beşevler Mahallesi’nde cuma namazına müteakip Konak Camii’nde kılınacak cenaze namazının sonrası Pınarbaşı Mezarlığı’na defnedilecek.

Yıldırım Belediyesi’nde de görev yapan Mimar Güdü için dün meslektaşlarının sosyal medya hesaplarında duygu dolu paylaşımları vardı. 

Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin bir başka bürokratı Zabıta Daire Başkanı Enver Karakoç’un da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ağır bir operasyon geçirdiğini öğrendik.

Başarılı geçen ameliyatın ardından Karakoç’un kısa bir süre sonra görevinin başına dönmesi bekleniyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X