İhsan Aydın
İhsan Aydın

BUSKİ kışın Gölbaşı’ndan su alıp iki Doğancı kadar tasarruf edecek

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan birleşimi bugün pandemi tedbirleri kapsamında ana hizmet binasındaki salon yerine Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ana binadaki yer sorunu nedeniyle pandemi döneminde oturumların Merinos AKKM’de yapılması kararlaştırıldı.

Saat 15.00’teki oturuma Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlık edecek. Oturumda birbirinden önemli gündem maddeleri var.

BUSKİ’ye iki Doğancı Barajı kadar su tasarrufu sağlayacak Gölbaşı Göleti’nden içme suyu temini için DSİ ile protokol yapmak üzere Başkan Alinur Aktaş’a yetki verilecek.

Kış aylarında dolu savaktan akan 64 milyon metreküplük suyu kentin doğusundaki abonelere vermek isteyen BUSKİ böylece 35 milyon metreküplük havzaya sahip Doğancı Barajı’nın iki misli su tasarruf edecek.

BUSKİ kış aylarında boşa akan suyu değerlendirerek Doğancı Barajı’ndan arıtmaya daha geç sürede su alınmasını sağlayacak.

DSİ, BUSKİ’nin ihtiyacının karşılanması için arıtma tesisleri ve ana şebekesini de inşa edecek.

Diğer yandan Büyükorhan’da yapımı süren Kocadere Göleti’nden ilçeye içmesuyu sağlanması amacıyla DSİ ile protokol yapılması konusunda da meclisten yetki isteniyor.

BUSKİ ayrıca İnegöl Çitli Mahallesi’ndeki bir gayrimenkulünü satmak için de meclisten izin istiyor.

Diğer yandan; Büyükşehir Belediyesi’nin idari yapı şemasında bir kısım değişiklikler planlanıyor. Kadro ihdas ve iptalleri isteniyor.

Örneğin;

İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nın talebi üzerine Zabıta Daire Başkanlığı’nda bir şube müdürlüğü iptal ediliyor. Zabıta İdari İşler Şube Müdürlüğü kapatılarak bu kadro boşa çıkarılacak. Büyükşehir’de bazı daire başkanlarına da genel sekreter yardımcılığı kadrosu tahsis edilmesi gündemde. Konunun ihtisas komisyonlarına havale edilerek değerlendirilmesi bekleniyor.

Öte yandan; Ulaşım Komisyonu’nun bir raporu da gündemin önemli maddeleri arasında yer alıyor. Buna göre İstanbul Caddesi üzerindeki T-2 Hattı istasyon isim haklarının özel firmalara satılmasına ilişkin karara bir talep gelmeyince bundan da vazgeçiliyor.

 

Uludağ’ın o eksiği nihayet giderilmiş

Türkiye’nin ilk kayak merkezlerinden biri olan Uludağ düne kadar doğalgazdan mahrumdu.

Oysa Bursa’ya gaz geleli yıllar olmuştu.

Türkiye’nin beyaz cennetinin doğalgazsız bırakılması doğru bir şey değildi.

O ayıp ve eksik nihayet giderilmiş.

Bursagaz Genel Müdürü Bora Çermikli yaptıkları açıklamada Uludağ’a gaz vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söylemiş.

Bursa’da o mutluluk keşke Erciyes’ten önce yaşanabilseydi.

Uludağ’dan yıllar sonra keşfedilen ve kayak merkezine dönüştürülen Kayseri’deki Erciyes yıllardır doğalgaz kullanırken Uludağ bundan mahrumdu.

Bunda, katı tutumları nedeniyle Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ve Anıtlar Kurulu’nun da payı yok değil.

Çünkü bu iki kurumda kendilerince gerekçelerle Uludağ’a gaz hattı çekilmesine sıcak bakmadılar.

Biri doğal SİT diğeri yolu bozulacak diye izin vermedi.

Siyasiler de üzerinde durmayınca Uludağ senelerce gazdan yoksun kaldı.

Şimdi otelciler nefes alacak.

Geç de olsa emeği geçenleri kutlamak gerek.

 

Osmangazi’de bürokratik değişim

Belediyeler zaman zaman kan değişimine ihtiyaç duyuyor.

Osmangazi Belediyesi’nden de bürokrat değişimi haberleri geliyor. Başkan Mustafa Dündar bazı birim müdürlerinin yerlerini değiştirdi.

Buna göre; Başkan Yardımcısı Raif Endar’ın yerine Kültür Müdürü Kenan Kır Başkan Yardımcılığı’na atandı. Endar ise Tesisler Müdürlüğü’ne kaydırıldı.

Kültür Müdürlüğü’ne ise daha evvel başkan yardımcılığı kadrosu da verilen Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülşah Cebelli getirildi. Özel Kalem Müdürlüğü çalışanı Adnan Güneş’in de Cebelli’den boşalan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne getirildiğini aktarmış olalım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X