İhsan Aydın
İhsan Aydın

BUSKİ’nin 10 ilçede yapacağı foseptik işi ihaleleri sonuçlandı

3 ay boyunca ülkemizi zora sokan pandemi belediyelerimizin yatırımlarını da etkiledi.

Salgın boyunca sosyal yardım faaliyetlerine, dezenfekte işlerine ağırlık veren ve yolların asfaltını yenileyen belediyelerimiz artık ardı ardına inşaat ihalelerine çıkmaya başladı.

Bu süreçte yeni dönem için çıkılan ihaleler de birer birer sonuçlanmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Bursa’nın Bütünşehir Yasası kapsamına alınan 10 ilçesinin muhtelif mahalleleri için 5 ayrı paketle çıktığı foseptik yapım ihaleleri de sonuçlandı.

Buna göre;

Keles ve Harmancık ilçeleri için açılan ihaleyi 717 bin liralık teklifle Orken, İznik ve Orhangazi ilçeleri için yapılan ihaleyi de 713 bin lira ile aynı firma aldı.

İnegöl ve Yenişehir ilçelerimizin kırsal mahallelerinde yapılacak foseptik yapım işi ihalesini Şimsir firması 732 bin 850 liraya üstlendi.

Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinin foseptik yapım ihalesini Ordem isimli firma 749 bin  855 liralık teklifle kazandı.

Aynı şirket Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerinde gerçekleştirilecek muhtelif foseptik imalatlarını 719 bin liralık teklifiyle yapacak.

BUSKİ, kırsalda araziye akıtılan kanalizasyon şebekelerini ihale ettiği foseptiklere bağlayarak çevre kirliliğinin önüne geçecek. Burada biriken atıklar ise vidanjörlerle çekilecek.

 

Mustafakemalpaşa’ya Gençlik Merkezi jesti

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri projesinin hikayesi eskiye dayanıyor. Ancak bunu ilçe belediyesinin kendi bütçe imkanlarıyla tamamlaması zordu.

Projeyi Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Ve nihayet o projenin ikinci kısım yapım işi ihaleye çıktı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın göreve geldikten sonra önemsediği bu proje Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Haziran’da ihale edilecek.

Dev inşaat yer tesliminden itibaren 3 yılda tamamlanacak.

Böylece Büyükşehir Belediyesi BUSKİ eliyle altyapısını yenilemeye başladığı Mustafakemalpaşa ilçemize Gençlik Merkezi’ni de tamamlayarak büyük bir eser armağan etmiş olacak.

Salgın sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin portföyündeki ilçelere dönük yatırımların da düğmesine basılmış oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Mustafakemalpaşa ilçesine altyapı yenileme işleminden sonra yaptığı bu jest şüphe yok ki, en çok Başkan Kanar’ı mutlu edecek.

Başkan Aktaş, kısa süre önce Mustafakemalpaşa’ya giderek söz verdiği projelerin ihalelerini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda 8 kilometre isale, 312 kilometrelik şehir şebekesi altyapı yenileme projesi Avrupa Yatırım Bankası kredisiyle ihale edilmişti.

Öte yandan;

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin talebiyle Büyükşehir Belediyesi’nce önceki dönem yapımı planlanan döner kule restoran projesi de tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilmişti.

 

Şadırvanlı Han Kayhan’a renk katacak

Bursa’nın her tarafından tarih fışkırıyor. Osmangazi ilçemiz adeta açık hava müzesi konumunda.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ilçenin 600 yıllık geçmişe sahip bir eserini daha ayağa kaldırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Başkan Dündar. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte dün Kayhan’da incelemelerde bulundu.

Kayhan Mahallesi’ndeki 600 yıllık geçmişe sahip Şadırvanlı Han’ın eski ve yeni halini görenler tarihe nasıl sahip çıkıldığını da fark ediyorlar.

Dündar, “Tüm zamanların güzel şehri Bursa’nın Tarihi Kayhan Çarşısı’nın simgesi Şadırvanlı Han 600 yıla meydan okuyor. Bu eser rekonstrüksiyon çalışmaları ile yeniden ayağa kalkacak. Osmangazi’de tarih hep yaşayacak” diyor.

Ecdada vefa borcu böyle ödenir.

Onların yaptıklarını yeniden ayağa kaldırmamız gerekiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X