İhsan Aydın
İhsan Aydın

BUSKİ’nin anlamlı su tasarrufu görseli

Köşe Yazısını Dinle

Bugünlerde Gazze’de işgalci İsrail’in bombaları altında bir damla su dahi bulamayan Filistinlerinin yaşadığı sıkıntıyı unutmamak gerek.

Tüm canlı yaşamında suyun birincil ihtiyaçlardan olduğu bir gerçek. Önceki akşam televizyon ekranlarında Gazze’deki hastanelerde çalışan bir kadın doktor içecek su dahi bulamadıklarını anlatıyordu. Abluka ve bombalarla yerle bir edilen Gazze’de susuzluğun ne demek olduğunu ancak oradaki kardeşlerimiz biliyor.

Bursa’da da suyu tasarruflu kullanma çağrıları artıyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından dün yaptığı görselli paylaşımla bir damla suyu dahi heba etmememin önemine işaret etmiş.

Paylaşımda, “Suyumuzu bilinçli kullanmalı ve tek bir damlanın bile ne kadar kıymetli olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız” ifadelerine yer verilmiş.

Gerçekten hepimizi düşündüren anlamlı bir görsel.

Açıkça, ‘Yemyeşil bir coğrafyayı mı yoksa kıraç, bir tek ağacın dahi bulunmadığı bir yeri mi tercih edersiniz’ demeye getirmişler.

Bursa’da kurak geçen mevsimler nedeniyle barajlardaki su seviyesi hızla azalıyor. Tasarrufu elden bırakmamak gerekiyor. Damlayan bir musluğu, kaçıran bir sifonu onarmak bile insanlığa büyük hizmettir.

Bu açıdan, BUSKİ’nin çağrılarına kulak vermeliyiz. Yapabileceğimiz en ufak tasarrufla suyu daha uzun süreli kullanma imkânına kavuşmuş oluruz.

Bu konuda herkesin elinden geleni yapabileceği bir tasarruf uygulamasının olduğunu düşünüyoruz.

Kılıç Başkent’te Bursa’nın internet sorununu takipte

Pandemi döneminde okulların yüz yüze eğitim yapamadığı, çocuklarımızın uzaktan eğitim gördüğü sıkıntı bir süreç geçirdik. Herkesin internete erişimi kolay değildi. Özellikle, kırsaldaki çocuklarımız uzaktan eğitimde internet sıkıntını en fazla yaşayan kesimdi.

Bursa’nın hem kent merkezi hem de kırsalında internet sorununun tümüyle çözülemediğini, GSM şebekelerinin hiç çekmediği yerleşimlerin bulunduğunu anlatmaya gerek yok. Türk Telekom’un internet altyapısı olmayan kırsal yerleşimlerin varlığı da şu teknoloji çağında o kurumların merkez ve taşra teşkilatları yöneticileri için de büyük bir utançtır.

Bu sorunu çözme yolunda AK Parti Bursa Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Fatih Sayan’ı ziyaret ederek, Bursa’nın internet altyapı yatırımlarıyla, yaşanan sorunları ve devam eden bakanlık projelerini görüştü.

Umarız bu görüşmenin ardından Bursa’da internet altyapısı olmayan, GSM şebekesinin çekmediği bir yerleşim kalmaz.

Bir tıkla telefon ile defin hizmeti

Bize göre yerel yönetimlerin en çok takdir gören, halkta karşılık bulan hizmetlerinden biri defin hizmetleri.

Belediyeciliğin beşikten mezara insanlığa hizmet olduğu düşünüldüğünde, bu kalemden en zor ve en acılı günlerde halka sunulan hizmetin anlamı daha bir başka.

Zaten Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi ve 17 ilçesinde, bin 300 mezarlıkta sürdürdüğü defin hizmetleri, anketlerde halk memnuniyeti en yüksek çıkan belediye hizmeti olarak biliniyor.

Çalışmaların sürdüğünü biliyorduk.

Geçenlerde Büyükşehir Belediyesi’nden servis edilen haberden gördük ki, Bursa’da artık Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün hizmetlerine telefonlarımıza indirilecek Mezarlık Bilgi Sistemleri uygulamasıyla kolayca erişilebilecek. Harita, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Yazılım ve Mezarlıklar şube müdürlüklerinin ortaklaşa çalışması ile ortaya, halkın mezarlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracak faydalı bir uygulama çıkmış.

Burada mezar yeri satın alma ücreti yatırmadan belge almaya, mezar yeri ve parsel sorgulamadan Alo Cenaze hizmetlerine kadar her şeye bir tıkla ulaşılabilecek.

Kısaca, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçedeki tüm mezarlıkları defin parselleri burada yer alıyor. Dijitalleşen bu yeni uygulamanın da Bursalılardan takdir göreceğini düşünüyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu en yeni uygulaması akıllı telefonlara indirilecek programla kullanılabilecek.

İnsanların sevdiklerini kaybettiği ve ne yapacağın bilmediği bir anda, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün tüm hizmetleri ücretsiz biçimde sunduğu bu uygulamadan işler de hızlandırılmış, bürokrasi azaltılmış kırtasiyeden ve zamandan da tasarruf edilmiş olacak.

Uygulamayı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’nin tüm müdürlüklerini ve çalışanlarını tebrik ediyoruz.

Eminiz, halktaki karşılığı ve olumlu yansıması Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da mutlu edecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X