İhsan Aydın
İhsan Aydın

BUSKİ’nin asfalt ihalesi Ergünler’in

Bütünşehir Yasası ile birlikte BUSKİ’nin yatırım yükü de arttı.

Önceleri 7 metropol ilçeden sorumluyken artık ildeki 17 ilçeye hizmet götürüyor.

Yani 10 ilçe daha sorumluluk alanına katıldı.

Kent merkezi ve kırsalda altyapı yatırımlarının yanı sıra BUSKİ irili ufaklı gölet yapımlarını da üstlendi.

Bütünşehir Yasası sonrası 10 yeni ilçede 1 milyar TL’lik yatırım yapan BUSKİ’nin hedefi kırsaldaki şebekede de kayıp-kaçak oranını yüzde 22’lere kadar düşürmek.

BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün bu amaçla üç yıllığına Bursa’nın 17 ilçesi için iki paket halinde çıktığı asfalt ihalesinin 2. kısmını Ergünler AŞ. kazandı.

3 yıl boyunca Bursa’nın 9 ilçesindeki asfalt işlerini üstlenen Ergünler firması, 4 firmanın katıldığı ihaleyi 74,3 milyon TL’lik teklifle kazandı.

Bursa’nın 8 ilçesini kapsayan 1. kısım ihalesinde de en düşük teklifi Öztimur AŞ. Vermiş, ancak katılan firmalardan birinin Kamu İhale Kurumu’na yaptığı itiraz sonucu ihale neticelenmemişti.

İki bölgeli ihaleyle 3 yıllığına yaklaşık 150 milyon TL’lik asfalt yatırımı yapacak olan BUSKİ Genel Müdürlüğü, altyapı inşaatları nedeniyle bozulan yol ve caddeleri bu paketlerden onaracak.

KİK kararının ardından 1. kısım ihalesinin de önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.

Öte yandan;

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda yaptığı 950 bin tonluk 2,5 yıl süreli asfalt ihalesini de Simge Mat firması kazanmıştı.

Seçim yılına girmeye az bir zaman kala hem BUSKİ Genel Müdürlüğü hem de Büyükşehir Belediyesi asfalt ihalelerini tamamlamış oldu.

Kırsalda ve kent merkezindeki yatırımlarını artıran BUSKİ’nin, iki dev ihaleyle bozduğu yolları kazı öncesi eski haline döndürmek için kesenin ağzını açtı.

 

İstasyon haftaya

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Acemler ve Nilüfer istasyonları arasında inşaa edeceği ek yeni istasyon ihalesine katılımcı sayısı fazla olunca dosyaların açılması ve sonuçlanması haftaya kaldı.

Önceki gün Büyükşehir Belediye Encümeni’nde gerçekleştirilen ihaleye bekleneni üzerinde bir teklif sunulduğunu öğrendik.

Sur Yapı Marka AVM’nin sponsorluğunda Bursaray’ın İşletme Bakım Merkezi önüne inşaa edilecek yeni istasyon bölgeyi hareketlendirecek.

Sur Yapı, söz konusu istasyon için Büyükşehir Belediyesi’ne 4 milyon TL’lik şartlı bağış yapmıştı.

Bu kapsamda istasyona da bağışçının adı verilecek.

Bursaray’ın yeni istasyonunu yapımı 4 ayda tamamlanacak ve inşaat sırasında raylı sistemde seferler aksamayacak.

 

Erdem yine aday

 

Kısa adı TÜRSAB olan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin gelecek yıla ertelenen olağan kongresinin yine iddialı geçmesi bekleniyor.

Halen Başaran Ulusoy’un Başkanlığı’nı yürüttüğü TÜRSAB’a önümüzdeki dönemde Bursa merkezli Selam Tur Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem’in yeniden aday olacağını öğrendik.

Erdem daha önceki kongreyi az farkla kaybetmişti.

Erdem’in bu amaçla Türkiye genelinde seyahat acentalarının sahipleriyle bölgesel toplantılar yaptığını biliyoruz.

En son Adana’da turizmcilerle toplanan Erdem’in kongreye de bir hayli iddialı hazırlandığı görülüyor.

Bursa bölgesindeki seyahat acentası sahipleriyle önümüzdeki hafta salı akşamı Çelik Palas Otel’de bir araya gelecek olan Erdem, “Artık yeter, söz acentaların olmalı” diyor.

“Güçlü TÜRSAB Güçlü Türkiye” sloganıyla başkanlığa soyunan Erdem’in hedefi uzun yıllardır aynı koltukta oturan Başkan Ulusoy’un yerine geçmek.

Bu amaçla Bursa ve Türkiye çapındaki seyahat ecantası sahiplerinden destek istediğini görüyoruz.

Turizm kulislerinde Erdem ile birlikte kongrede yine 3 adayın yarışacağı konuşuluyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X