İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir asfalta kesenin ağzını açtı

Köşe Yazısını Dinle

Yaz geldi artık. Kentimizdeki ulaşım akslarının tamir bakım ve onarımı hızlanacak. Pandemi kısıtlamaları belediyelerimiz için büyük bir fırsat oldu.

Fakat, yeni sezon da başlıyor. Bu kapsamda bütün belediyelerimiz hazırlık yapıyor. Önümüzdeki aylarda merkez ve kırsaldaki yolların iyileştirilmesi için yoğunlaşılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 4 ayrı asfalt ihalesi ile toplamda 1 milyon tonluk bir sıcak asfalt dökümü için kolları sıvadı.

default

600 bin tonluk üç ayrı paketi ile merkez ve diğer ilçelerin asfalt alım ihalesine çıkan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi’nin plentinden satın alacağı idare malı asfaltın dökümü için de nakliye artı işçilik ihalesine çıkıyor. Yıldırım Belediyesi’ne ait asfalt fabrikasından alınacak malzeme, işçilik ve nakliye ihalesiyle serilecek.

Diğer üç alım ihalesine de Bursa merkezli asfalt şirketlerinin katılması bekleniyor.

İznik, Orhangazi ve Gemlik ilçelerinde kullanılmak üzere 7 Haziran’da 77 bin ton aşınma ve kaplama asfalt alım ve döküm işi ihalesi yapılacak.

İkinci ihale ise Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya ilçelerindeki mahalle yollarında 55 bin tonu aşınma, 80 bin tonu kaplama olamak üzere aynı tarihte yapılacak.

Üçüncü ihaleyse 31 Mayıs’ta gerçekleşecek. İdare malı asfaltın nakliye ve işçilik ihalesiyle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Kestel ve Gürsu’ya bağlı mahalle yollarına 400 bin ton asfalt atılacak.
Yine 7 Haziran’da 20 bin tonu aşınma, 71 bin tonu kaplama olmak üzere Kestel, Gürsu, İnegöl ve Yenişehir ilçelerine bağlı mahallelere için toplamda 91 bin tonluk alım ihalesi gerçekleştirilecek.

Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerine bağlı mahalle yollarında kullanılmak üzere 5 kalem soğuk asfalt altı malzemesi alım ihalesi de yine 1 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın ihale takviminde şimdilik Dağ ilçeleri mahalleleri için sıcak asfalt alım işi görülmüyor. Belki ihale daha sonra çıkacak olabilir.

Görüldüğü gibi, yaz ayında Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşım ve Yol Şube Müdürlüğü ekipleri hiç boş kalmayacak.

Şehrimizin tüm yollarının iyileştirilmesi için hummalı bir hazırlık yapılıyor.

Yaz gevşemesi 4. pik yapmaz mı?

Havaların ısınmasıyla birlikte ülkemizdeki turizm sezonu da başlıyor. Bu konuda Sağlık, Turizm ve Dışişleri bakanlıkları çalışıyor. Ülkeye daha çok turist çekebilmek için turizm beldelerini pandemi bakımında güvenli hale getirme çabası sürüyor.

Genel beklenti, 17 günlük kapanma sonrası yeniden tedbirleri gevşetme yönünde.

Fakat, uzmanlar bunun kademeli olmasında ısrarcı.

Turizm sezonunun bu yıl da pas geçmemesi için yeniden bir serbestlik gelebilir ama bunun da 4. pik yaşamamıza sebep olabileceği dillendiriliyor.

Vaka sayılarındaki düşüş bizi aldatmasın. Kapanmaya bağlı olarak azalan rakamlar gevşeme ile birlikte yeniden tırmanışa geçebilir.

Geçmemesi için aşının hızlanması gerekiyor. Onda da kısa vadede hızlanma gibi bir durumu söz konusu değil. Çünkü aşı tedariği hızlandırılamıyor.

Terör devleti kimseyi takmıyor

Ramazanın son günlerine girdiğimiz bir dönemde, üstelik Müslümanlar için son derece kutsal bir gece olan Kadir Gecesi’nde bile Kudüs’te kan döken, insanları Mescid-i Aksa’ya sokmayan terörist devlet İsrail kimseyi takmıyor.

İslam ülkelerinin pısırıklığı sayesinde İsrail güçleri ilk kıblemize ve Filistinlilere saldırılarını her geçen gün artırıyor.

İslam ülkesi olarak sesini öteden beri yükselten tek devlet Türkiye.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da olmasa Filistinlilerin zalim İsrail’den gördüğü zulmü kimse görmeyecek.

Ne İslam İşbirliği Örgütü ne Arap Birliği ne Birleşmiş Milletler ne de Avrupa Birliği Kudüs’te olan bitenler karşısında adeta dilsiz şeytan. Hepsini Türkiye harekete geçiriyor.

Fakat sonuç nafile. Yine kınama ve havanda su dövülecek. Saldırgan İsrail’i durdurmaya dönük radikal bir karar çıkması beklenmiyor.

Türkiye her defasında bağırıp çağırmasa, sesini yükseltmese Kudüs’te yaşananlar sıradan bir TV haberi olarak kalacak.

Filistinlilerin evlerini, topraklarını zorla ellerinden alan, buraları Yahudi yerleşimcilere tahsis eden İsrail dünyanın suskunluğu, İslam ülkelerinin liderlerinin pısırıklığı sayesinde topraklarını her geçen gün büyütüyor.

Filistin’i kan gölüne çeviren teröriste ABD’den korkusuna kimse gıkını çıkaramıyor.

Çok yazık.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X