İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan CHP’li başkanlara: Pes vallahi pes

Pandemi süresince zaman zaman online basın toplantıları yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün bir kez daha yazar dostlarımızla bu yöntemle konuştu.

Başkan’ı ekrandan izlerken canlı olarak soru sorma fırsatımız da oldu.

Başkan Aktaş bunun öncesinde Büyükşehir’in Bursa’daki çevre yatırımları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Öncelikle Bursa’nın tarihinde önemli bir yeri olan eski Atatürk Stadyumu’nda hayata geçirilen Millet Bahçesi dün telekonferans yöntemiyle  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 39 milyon liralık yatırımıyla kentimize kazandırılan Millet Bahçesi’ni Büyükşehir Belediyesi işletecek.

Öğleden sonra İnegöl’de de yüzme havuzu açılışı ve altyapı yenileme projesinin temel atma törenleri vardı.

Bunlara değineceğiz ama Başkan Aktaş’a, CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın sahillerdeki kimi yetkilerin ilçe belediyelerine devrine ilişkin kendi sosyal medya hesabından Büyükşehir’i suçlayan açıklamaları için ne düşündüğünü sorduk.

Malumunuz, Mudanya Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında ihtilaflar söz konusu.

Büyükşehir’in geçmişte BUDO limanı, kendi yaptırdığı yüzme havuzunun devri ve sonrasında istenen para, yeşil alan içinde yapılan ruhsatsız kafeterya inşaatı ve vb. gibi konular iki belediye arasında gerginlik konusu.

Buna en son Türkyılmaz’ın sahiller için Büyükşehir’i suçlayan açıklaması da eklendi.

Başkan Aktaş’a bir dokunduk bin ah işittik.

Meğer Aktaş öyle doluymuş ki, şaşkınlığını ve tepkisini, “Pes vallahi pes doğrusu” diyerek dile getirdi.

Benzer sıkıntılar CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile de yaşanıyor ama onunla en azından diyalog kurulabildiğini, fakat Türkyılmaz’ın meclis oturumlarına da katılmadığını söylüyor Aktaş.

Gemlik’te sahillerde çöplerin bırakıldığına dönük açıklamalar da Aktaş’ı sinirlendirmiş.

Aktaş’ın bütün bunlara tepkisi şöyle:
“Mudanya ile sorun havuz krizi ile başladı. Bunun gibi bir kaç konu daha var. Bizden, kendi yaptığımız havuzu geri aldı, kullanım bedeli olarak da mahkeme yoluyla 1,5 milyon lira istedi, 500 bin lira alabildi. Bize ait yeşil alana kafe binası yaptı, bunu da hukuk zaferi diye duyurdu, daha sonra buraya Atatürk silueti yaptı. Şimdi yıkım kararı geldi, kendimiz yıkmak istiyoruz dedi. Tabi biz de kamuyu zarara uğratmaktan suç duyurusunda bulunacağız.”

Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan’a 10 gündür ulaşamadığını, onun da 2 gündür kendisine ulaşamadığını hatırlatan Aktaş şunları söyledi:

“Uğur Bey Gemlik sahillerine çöpleri bıraktığımızı basında paylaştı. Dehşete düştüm. Yalan olur da bu kadarı olmaz. Sahillerdeki duşları söktüğümüz yalanı yayıldı. Bu bir iftiradır. Suç isnat etmek için uydurulmuştur. Duşlar zaten takılı değildi ki. Sezon bitince sökülmüştü. Ben diyaloğa açık insanım. Bütün ilçelere dezenfektan malzemesi gönderdik. Böyle olmasam onları ayırırdım. Benim Mudanya’ya küsmeye hakkım yok. Oraya meydan, spor tesisleri ve katlı otopark yapacağız. Belediye başkanlarının açıklamalarına pes doğrusu vallahi pes diyorum.”

 

4 ilçede vahşi depolama alanları da kapatılacak

Başkan Aktaş çevre yatırımları hakkında bilgi verirken, Bursa’ya bu yıl 50 milyon Avroluk, yani 400 milyon liralık bir yatırım planlandığını da açıkladı. İnegöl’deki ileri teknoloji ile özel sektör tarafından yapılacak 160 milyon lira maliyetli metan gazından enerji üretme tesisinin bu alandaki gelirlerini artıracağını da anlattı.

Aktaş, ayrıca il genelindeki 29 düzensiz çöp depolaması sahasından 25’inin kapandığını, 4 Dağ ilçesindeki vahşi depolama alanlarının da bu yıl kapatılacağını duyurdu.

Hanlar Bölgesi’nde yıkım hazırlığı

Başkan Aktaş soru üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bu ay ihale edeceği Şehir Hastanesi hattıyla Bursa’daki raylı sisteme destekte siftah yapacağını, ulaşımın rahatlaması içinde mesai saatlerinde çeşitlendirmeye gidilmesi gerektiğini de ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Caddesi’nde pandemi nedeniyle çalışmayan T-3 hattını tekrar devreye almayacaklarını, yaptıkları ankette bölge insanını ve esnafın bunu istemediğini de kaydetti.

Aktaş soru üzerine erken seçim tartışmalarının beyhude işler olduğunu ifade etti.

Başkan, Hanlar Bölgesi’nin açılması için 50 milyon liranın hesaplarına gönderildiğini, 50 milyon liralık da kredi açıldığını, temmuz ayında bölgede ilk bina yıkımına başlayıp, bu işi hızlandıracaklarını, İŞKUR ve Kızılay binalarının kamulaştırması işinin de bakanlığın halledeceğini söyledi.

 

Altın Karagöz iptal, festival Eylül’de

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, yurtdışından davetli folklor ekiplerin pandemi nedeniyle gelemeyebileceklerini belirterek Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nı bu yıl yapmayacaklarını, Uluslararası Bursa Festivali’ni de eylül ayında yapmayı arzuladıklarını sözlerine ekledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X