İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir Çekirge Teras ihalesine çıktı

Köşe Yazısını Dinle

Yeni Çelikpalas Oteli kompleksini sosyal ve kültürel tesise dönüştürmek için Ankara’dan uzun uğraşlar sonucu devralan Bursa Büyükşehir Belediyesi, projeyi hayata geçirmek için yıkımın ardından yapım ihalesine de çıktı.

Çekirge yamaçlarında büyük bir rekreasyon alanı ile kongre ve sergi salonlarının yer alacağı, kütüphane vb. gibi müştemilatların da bulunduğu proje için Büyükşehir Belediyesi 28 Kasım’da ihaleye yapacak. Toplam 530 kalem imalat için çıkılacak ihaleyle projenin 500 günde tamamlanması hedefleniyor.

Bursa’nın Çekirge sırtlarında yıllarca atıl duran Yeni Çelikpalas Otel inşaatı bir türlü tamamlanamamıştı. Değişik kurumların envanterine geçen o yapı sonunda Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetine devredildi. Bina, yıkımdan kalan kısımları ve ilave imalatlarla artık bir sosyo kültürel mekân ve rekreasyon alanı olarak Bursa’ya hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi şehirde çirkin görüntü oluşturan otel kompleksinin yüksek katlarını büyük ölçüde yıkmış, kalan kısımlarını da kültürel ve sosyal tesis olarak projelendirmişti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilecek proje Bursa’nın en yeni kültürel ve etkinlik mekânlarından biri daha olacak.

Karacabey’de iki aday adayı daha

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıklarında sıra artık aday adaylarının yapacağı başvuralarda.

AK Parti’de bekleyişin ardından hareketlilik başladı. Hem belediye meclis üyelikleri hem de belediye başkan adaylıkları başvuruları sürüyor.

Karacabey’de dün iki yeni belediye başkan aday adayı daha dosyasını AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever’e teslim etti. Karacabey Belediye Meclisi’nin önceki dönem üyelerinden Şenol Erol ile Vedat Tezol 31 Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığı başvurularını yaptılar.

Karacabey’de önceki gün de eski ilçe başkanlarından Murat Erol belediye başkan aday adaylığı için dosyasını teslim etmişti.

Böyle giderse, Karacabey’de AK Parti’nin belediye başkan aday adayı sayısı artacak gibi görünüyor. Şimdiden resmi başvuru yapan aday adayı sayısı üçe ulaştı.

Mecliste Gaziakdemir dönüşümü tartışması

Bursa’nın kentsel dönüşüm sahaları içinde hiç şüphe yok ki, Sıcaksu önem arz ediyor. Burada bir kısmı termal merkez olmak üzere ayrılan sahada planlanan yeni konutların inşaatı da başladı. Hemen bitişiğindeki Gaziakdemir Mahallesi de Merinos Stadyumu’na kadar kentsel dönüşümü alanına dahil edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi buna ilişkin hazırlıklarını da sürdürüyor. Mülk sahipleriyle uzlaşı arayışları başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine önerdiği dönüşüm projelerinden memnun olmayan hemşerilerimizin bir kısmı dün Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına katılmak istemişler.

Ancak, kalabalık gurup güvenlik gerekçesiyle oturumun yapıldığı salona alınmamış.

İçeride devam eden oturumda ise buna ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Gülten Kapıcıoğlu, Gaizakdemir sakinleriyle yaptığı görüşme hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Vatandaşın, bölgede uygulanmak istenen dönüşüme ilişkin değişik beklenti içerisinde olduğunu, yapılmamasını isteyenlerin de olduğunu anlattı.

Muhalefet meclis üyeleri de önümüzdeki salı günkü ikinci oturumda bölgeye ilişkin detaylı bir açıklama yapacaklarını bildirdiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Bursa’da başlattıkları tüm kentsel dönüşüm sahalarında aynı prosedürü uyguladıklarını, kimseye farklı bir muamele yapılmadığının altını çizdi. Sürecin şeffaf biçimde yürüdüğünü anlattı.

Aktaş, Altıparmak kentsel dönüşümüne ilişkin de Akademik odaların çalışma sürdürdüğünü, burada işlerinin hiç de kolay olmadığına işaret etti.

Başkan Aktaş, oturumda ilçe belediyelerinin bir aylık kaçak yapı yıkım sayılarını da açıkladı. Nilüfer’de önü alınamayan kaçak fabrikalara işaret etti. Bir aylık süreçte sadece bir yapı yıkımı bulunan Nilüfer Belediyesi’nin Başkanı Turgay Erdem ise her şeyde ilçesinin kıyaslanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Erdem, Çevik Kuvvet’ten destek aldıklarında yıkım yaptıklarını, ama bunun için Bursa’da topyekûn mücadele gerektiğini, ayrıca şehirdeki hazır beton santrallerinin kaçak binalara beton götürdüğünü dile getirdi.

Başkan Aktaş da bunun üzerine, “Ben hayatımda kaçak köpek kulübesi dahi yapmadım, bilemem” diyerek Erdem’e yanıt verdi.

Oturumun başında, Bursa’nın Cumhuriyet’in 100. yılında geçirdiği evreler ve önemli anların yer aldığı film gösterisi de meclis üyelerince ilgiyle izlendi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X