İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir dönüşüm alanını büyütüyor mu?

Kentsel dönüşümü bu kent artık sıklıkla konuşmaya devam edecek.

Malumunuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi, önceki yönetim döneminde Beşyol’da satın alınan 11 dönümlük araziyi geçtiğimiz aylarda yüzde 47,5 ortaklıkla kat karşılığı özel sektöre sattı.

İstanbul Caddesi üzerindeki dönüşüme buradan başlamak isteyen Büyükşehir Belediyesi açtığı ihaleyle bölgenin yapı dokusunu değiştirmek istiyor.

Dev arsayı satın alan yüklenici de Yeşilova’yı adeta ‘girilemez’ mahalleye dönüştüren ihata panolarını çekip, hafriyata başladı.

Fakat bölgeden yeni haberler geliyor.

Sokakları çıkmaza çeviren inşaat için mahalleli de rahatsızlık başladı.

Bu rahatsızlık bir yana, Yeşilova’da müteahhidin arsasına cephe açma amaçlı 9. İpek Sokak’ın da alana katılması için Büyükşehir Belediyesi’nce kamulaştırma çalışması başlatıldığı konuşuluyor.

Dün elektronik postamıza düşen bir iletiden gördük ki, bu girişime karşı çıkan mülk sahiplerinin olduğu anlaşılıyor.

Ahmet Yaldız isimli okurumuz bakın neler göndermiş.

Yeşilova Mahallesi 9. İpek Sokak’ta oturuyorum. Sokağımızda belediyenin İstanbul Caddesi’ndeki Beşyol projesi kapsamında müteahhide cephe açma adına Kentsel Dönüşüm birimi tarafından çalışma yapılıyor. Geçen gün sokağımızda tespitler yapıldı. Buradaki hak sahiplerinin çoğu 65 yaş üstü insanlar ve 40-50 yıldır Yeşilova Mahallesi’nde yaşamaktalar.”

Okurumuz iletisinin devamında şunlara da dikta çekmiş:

Yıllardır tamirhanelerin keşmekeşliğini çektik. İstanbul Yolu’na cephe alan kamulaştırma yapıldıktan sonra ise fuhuş ve uyuşturucu kullananların yuvası haline geldi. Tam buranın konut projesi ile ıslah olacağını düşünürken, bizler yerlerinden edilmek istenmektedir. Plan değişikliği ile evlerimizin olduğu sokağın yola bırakılacağı duyumlarını alıyoruz. Fakat bu yol eğer o değişiklik gerçekleşirse hiç bir yere çıkmayan bir yol olur.”

Okurumuzu Yaldız evlerine dokunulmamasını isteyerek iletisinde şunları da vurgulamış:

Ben evimi 1992 yılında iki katlı olarak ruhsatlı yaptım, kanunlara harfiyen riayet ettim. Emekliyim, 65 yaşındayım ve bu evimden başka hiçbir gayrimenkulüm yok bu hayatta. Şimdi belirsiz sürecin sonunu merak ediyoruz. Büyük bir tedirginlik içinde bekliyoruz. Eğer ada bazlı Yeşilova Muhtarlığı’na kadar bir dönüşüm yapılacaksa buna kimse ses çıkarmaz. Müteahhide cephe açma çalışması olarak görülen işten vazgeçilmesini istiyoruz.”

Büyükşehir’in bölgede dönüşümü genişletme adına bir işlem yapıp yapmadığı belli değil. Sadece bir sokağın tek cephesini ilgilendiren bir çalışmadan bahsediliyor. Bu da sıkıntı çıkaracak gibi görünüyor.

 

Mimarlar’ın eski başkanı Şahin yedek yönetime girdi

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin eski başkanı ve mevcut Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Şahin hafta sonu Ankara’da yapılan Genel Kurulda Deniz İncedayı’nın Genel Başkan olduğu listede yedek yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Bursa’daki başkanlık yarışını kaybeden Şahin artık Genel Merkez yöneticisi oldu.

Genel Merkez Yönetimi’nde daha evvel yedek üyeyken asilliğe geçen ve tekrar listeye alınmayan Bursa Şube’nin eski başkanlarından Nizamettin Kaya ise bağımsız aday olduğu seçimde yönetime giremedi.

Kaya’nın sosyal medya hesabından uzun uzadıya Yönetim Kurulu yedek üyeliği için yaptığı vaatler meslektaşlarınca kabul görmemiş anlaşılan.

Bursa Şube’nin merkez yönetimine aday gösterdiği isim olan Abdullah Kamalı da seçilememiş.

Mimarlar Odası Genel Merkez yedek yöneticisi olan Ömer Faruk Şahin’in de Bursa’daki görevi sona erdi.

Şahin dün sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada;

Artık şehrimizi ve mesleğimizi Genel Merkez Yönetim Kurulu’nda temsil edeceğiz” diyerek kendisine destek veren tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

Şahin’in İstanbul Şube’den yedek yönetim kuruluna aday gösterildiğini öğrendik.

 

Pandemi kontrollü kongreye hazırlık

AK Parti’nin Bursa merkez deki en büyük ilçelerinden Osmangazi’nin 3 Ekim’de saat 14.00’de 7. Olağan Kongresi var.

Kongrede mevcut Başkan Ufuk Cömez’in tek aday olarak girmesi bekleniyor. Bu kapsamda listeye girecek isimlere dönük AK Parti Genel Merkez Bursa Koordinatörü Muhammed Balta tarafından mülakat çalışmalarını tamamladığını görüyoruz.

Dün Başkan Cömez ile de konuştuk.

Sadece 400 delegenin davetli olduğu kongrede gerekli bütün tedbirlerin alınacağın ve seçimin Merinos Atatürk kongre Kültür Merkezi’nde yapılacağını açıkladı.

Başkan Cömez kongre salonuna alınamayacak partililer için de dışarıya bir barkovizyon koymayı düşündüklerini bildirdi.

Bir saatlik konuşma süresinin ardından da seçime geçilecek. Kongre boyunca maske, mesafe ve hijyene tam dikkat edileceğini de söyleyebiliriz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X