İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir kiracılarına indirim sürprizi gelebilir

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz oturumu yarın saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Başkanlığı’nda toplanacak Belediye Meclisi’nin gündemi yine bir hayli dolu.

Salgın nedeniyle 3 ay toplantı yapamayan ve oturumlarına biri olağanüstü olmak üzere geçen ay başlayan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yine Bursa’yı ilgilendiren önemli kararların çıkması bekleniyor.

Örneğin; gündemdeki Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’nın talebi belediye mülklerindeki işletmecileri yakından ilgilendiriyor.

Salgın nedeniyle vatandaşı ve kiracıları korumak amacıyla Büyükşehir’e ait mülklerde kiracı durumundaki işletmecilere 01 Haziran-31 Aralık tarihleri arasında yüzde 25 indirim uygulanması talep ediliyor.

Talep meclis üyelerince kabul görürse Büyükşehir kiracılarına yıl sonuna kadar yüzde 25 indirim uygulanabilir.

Diğer yandan oturumda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Keles Kocayayla’daki C Tipi Mesire Alanı’ndaki konaklama tesislerinin Keles Belediyesi’ne bedelsiz devri de ele alınacak.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin burada yarım kalan imalatlara talip olmuştu.

Gündemde Büyükşehir’e ait kimi mülklerin BESAŞ ve BURFAŞ’a kiralanması veya tahsisleri de söz konusu.

Emirsultan’daki Emirbuhari Tekkesi müştemilatı ise Yıldırım Belediyesi’ne devredilecek.

Yine iştiraklerinden Kültür AŞ’nin faaliyetlerinde kullanmayı planladığı 10 milyon liralık ayni ve nakdi kredi için de Büyükşehir Belediyesi garantör olacak. Bunun için de meclisten yetki talep ediliyor.

Gündemde dikkatimizi çeken bir diğer madde de Ağrı Belediyesi’ne sağlanacak araç desteği. Bu konuda da meclisin onayı talep ediliyor.

Salgın önlemleri altında toplanacak oturum öncesi salonda koltuklar arasına yine mesafe konacak. Meclis üyelerinin maskeli olarak oturuma katılmaları bekleniyor.

 

Bu pazar her salı duayla açılıyor

Bursa’nın arka yüzündeki Orhaneli’nde yüzyıllardır bir ahi geleneği sürdürülüyor.

Beyce adıyla nam yapan ve bu isimle meşhur türküsü bile bulunan Salı Pazarı her hafta ilçe protokolü, esnaf ve halkın dualarıyla açılıyor.

Ahilik geleneğinin bozulmadan bugünlere kadar sürdürüldüğü ilçede esnaf bu duanın ardından satışa başlıyor.

İlçe kaymakamı, belediye başkanı ve diğer bürokratların da düzenli olarak hazır bulundukları bu ritüel nesilden nesile taşınıyor.

Bolluk, bereket, helal kazanç temennileriyle satışa başlayan esnaf ve köylü ise akşam mallarını satmış olarak, huzurla evine dönüyor.

 

Cemil Tekin’e hazin veda

MÜSİAD Bursa Şubesi başkanlarından ve Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURKENT’in eski genel müdürlerinden Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Cemil Tekin’in ölüm haberi sevenlerini üzdü.

Bursa Şehir Hastanesi’nde bir süredir yakalandığı Covid-19 hastalığı yüzünden tedavi görürken yoğun bakımda yaşama veda eden Tekin Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda da görev yapmıştı.

Tekin ile zaman zaman telefonla konuşurduk. Muhafazakar camianın öne çıkan isimlerindendi.

Bursa’ya olan bağlılığına ve sevgisine şahidiz.

Tekin bugün ikindi namazı öncesi Emirsultan Mezarlığı’na defnedilecek.

Tekin’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine de başsağlığı diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X