İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir olmasa Tirilye’nin işi zordu

Köşe Yazısını Dinle

Lodos, yağmur, sel arka arkaya geldi. Önceki gece Mudanya ilçemizin şirin turistik mahallesi Tirilye dağ eteklerinden inen sel ve çamurlarla zor anlar yaşadı.

Çamura dönüşen selin evlere kadar dolduğu Tirilye’yi ilçe belediyesinin sınırlı gücüyle temizlemek mümkün değildi.

Buna, adı gibi Büyükşehir’in elinin değmesi şarttı.

Yüzlerce Büyükşehir Belediyesi çalışanı ile onlarca araç Tirilye’ye yığıldı. Devlet AFAD ekipleri ile çalışmalara dahil oldu. Temizleme çalışmalarını bizzat yerinde Vali Mahmut Demirtaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yönetti.

Partisinin Ankara’daki Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından gece doğrudan Tirilye’ye geçen, Aktaş mağdur sakinlere yaraları birlikte sarma sözü verdi.

BUSKİ, İtfaiye, Zabıta, Tarım ve Peyzaj AŞ, Fen İşleri, Park Bahçeler vb. gibi Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile AFAD adeta Tirilye için seferber olmuş.

Tirilye’nin imdadına yetişen Büyükşehir Belediyesi çalışanları başarılı bir iş çıkarmışlar. Sokaklar, evler, işyerleri çamurlardan arındırılmış.

Türk halkı, afet anında kenetleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin donanımlı ekibi, 2,5 yıl sonra tekrar yaşanan bu afetin yaralarını da sarmış oldu. Elbette zarar gören esnaf ve vatandaşıma devlet de şefkat kollarını açacaktır.

Cansiperane Tirilye’yi eski temiz günlerine döndürmek için çabalayan Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekiplerini de tebrik ediyoruz. Elbette, ilçe belediyesinin de çabaları var ama böylesi büyük afetler karşısında elbirliğiyle çalışmak gerek. Vatandaşın oturdukları evlerinde rahatlaması ve işyerlerinin tekrar eski canlılığına kavuşması için afet anında birleşmek şart.

El ele verildiğinde ne büyük sorunlar aşılır.

Tirilye’ye de geçmiş olsun diyoruz.

Bursa bütün bunlara karşı il genelinde hazırlıklı olmalı. Afetin ne zaman, hangisinin harekete geçeceğini önceden kestirmek zor. Uyarılar yapılıyor ama tedbir almak da gerekiyor.

Allah bir daha şehrimizi ve ülkemizi bu tür felaketlerle karşı karşıya bırakmasın.

 

YSK resmi takvimini ilan etti aday adaylarını heyecan sardı

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için resmi seçim takvimini duyurdu. Buna göre; siyasi partilerimizi Yüksek Seçim Kurulu’na en son 20 Şubat’a kadar aday listelerini sunacaklar. Şubata daha çok var ama partiler adaylarını belirleyip, şehirlerde seçimi kazanabilmek için erken sahaya sürmek istiyor.

Bu nedenle aday adayları başvurularının ardından da kesin isimleri netleştirecekler.

AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci tamamlandı. Yarın belediye meclis üyeliği aday adaylarının yeni bir uzatma olmazsa başvuru için son günü.

Diğer partilerimiz de belediye başkan aday adaylarının dosyalarını almaya, hatta bir kısmını erken ilan etmeye bile başladı.

Dün de değindik.

İYİ Parti netleştirdiği isimleri bir bir duyuruyor. AK Parti’nin de bu ayın ortalarında kimi şehirlerde kesinleşen belediye başkan adaylarını duyurması bekleniyor.

Tabii ki, Bursa’da da durum merak ediliyor.

Özellikle AK Parti’nin Büyükşehir ve ilçelere mevcut başkanlardan veya başvuranlardan kimi aday göstereceği merak ediliyor.

Keza, İYİ Parti ve CHP arasında yeniden başlayan işbirliği görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağı, Bursa’nın da buna dahil edilip edilmeyeceği de siyaset kulislerinin en çok konuşulan konularından biri.

Galiba, net isimleri görebilmek için bir süre daha bekleyeceğiz.

 

Belediye meclisi üyeliği adaylığına rağbet nasıl?

Şüphesiz, belediyenin en yüksek karar organı olan meclislerde de belediye başkanlarımızın yeni çalışma arkadaşları olacak.

Bunun için önce tüm partilerde aday adaylığı başvuruları alınıyor. Belediye meclis üyeliği adaylığının kesinleşmesi, başkanların isimlerinin belirlenmesi sonrası netleşiyor. Aday ilan edilen belediye başkanlarının önereceği isimler ve parti yöneticilerinin belirleyeceği belediye meclis üyeliği adayları listesi için de henüz zaman var.

Fakat, bunun için siyasi partilerimize ne kadar bir rağbet var?

Sosyal medyada az da olsa meclis üyeliği başvurusu yaptığını duyuranlar var. İktidar partisinin belediye meclis üyeleri listesinin büyük bölümünü, belediye başkan aday adayı olanlar oluşturuyor. Dolayısıyla, bu durum meclis üyeliği başvurusuna rağbeti de azaltmış olabilir.

Başkanların, belediye meclislerinde ve komisyonlarda, hatta başkanvekilliğinde 5 yıl boyunca birlikte çalışacağı isimlerin tümünü kendilerinin seçme hakkı yok. Buna tamamen parti yönetimleri karar veriyor. Kimi yerlerde, başkanların istemediği isimler de meclise girebiliyor. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X