İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir sonucunu belirleyecek dört ilçe

Köşe Yazısını Dinle

31 Mart yerel seçimleri için Bursa’da heyecan dorukta. Büyükşehir adaylarından sadece AK Parti’ninki henüz ilan edilmedi. O da muhtemelen yarın İstanbul’da kesinleşecek.

Bursa’yı kazanabilmek için AK Parti ve CHP’nin kıyasıya bir yarışa girişeceği görülüyor.

CHP’nin adayı Mustafa Bozbey’in karşısına ikinci kez AK Parti  Alinur Aktaş’ı çıkarırsa, bir bakıma bu iki isim 5 yıl aradan sonra yeniden kozlarını sahaya sürecekler.

İYİ Parti de Milletvekili Selçuk Türkoğlu ile Bursa’daki Büyükşehir yarışına asılacak. Genel Başkan Meral Akşener dün Bursa’da gövde gösterisi yaptı. İlçe belediye başkan adaylarını da ilan etti.

Bursa seçimini bize göre dört büyük nüfuslu ilçemiz belirleyecek. Bunların içinde merkez üç metropol ilçe olan Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ile Büyükşehir’in belirlenmesinde rolü hep büyük ilçe olan İnegöl’ün sonuca etkisi bu kez de yüksek olacak.

Buradaki seçmenler bir bakıma Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da belirlemiş olacaklar.

Muhalefet bu nedenle İnegöl’ü Bursa’dan koparıp, ayrı bir il yapmak için çok çabaladı. İktidar partisi ise kendisinin oy deposu olan ve Bursa seçiminin de belirleyicisi bir ilçeyi niye Bursa’dan ayırsın ki?

İşin aslına bakarsanız, İnegöl il olmayı diğer bir çok kentimizden bile fazlasıyla hak ediyor.

Fakat, CHP’nin Bursa’yı kazanabilme adanı yaptığı o kanun teklifleri Cumhur İttifakı’nca samimi bulunmuyor.

Elbette, diğer ilçelerin de Bursa’daki seçim sonuçlarına etkisini farkındayız. Fakat, gerek nüfus ve gelişmişlik gerekse seçmen sayısı bakımından bu dört ilçe daha öne çıkıyor.

AK Parti ve Cumhur İttifakı Nilüfer haricinde bu dört ilçede baskın durumda. Hemen her seçimde Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl’de açık ara önde çıkıyorlar.

31 Mart yerel seçimlerinde de AK Parti ve MHP bu ilçelerde alacağı oyla Büyükşehir’i rahatlıkla Cumhur İttifakı’na yeniden kazandırabileceklerini tahmin ediyorlar.

İşin özü, Bursa’da bu dört büyük ilçede güçlü olan parti, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kapısını da aralamış olacak.

 

Altınoğlu, Dağlı adaylar içinde bir adım önde mi?

Öteden beri yazıp çiziyoruz. Bursa’da hem iktidar hem de muhalefet partilerinin en çok önemsediği ilçelerden biri Osmangazi. Çünkü buranın nüfus ve seçmen sayısı, toplamda bu iki parametrenin üçte birine tekabül ediyor.

Burada üç dönemdir görev yapan mevcut Belediye Başkanı Mustafa Dündar AK Parti’nin 3 dönem kuralına takıldığı için aynı yere tekrar aday olamıyor. Onun adı şimdilerde Büyükşehir’in potansiyel isimleri arasında geçiyor.

Dün vurguladık.

CHP Osmangazi’de bir kez daha Dağlı bir isimle 3. kez sandığa gidiyor. AK Parti’nin bu ilçede ilan edeceği belediye başkan adayının CHP’li ismi zorlayabilmesi için aynı bölgeden olması  talep ediliyor.

AK Parti’ye Osmangazi’de belediye başkan aday adaylığına başvuran isimler arasında belediyecilik ve bürokratlık tecrübesi ile Ali Altınoğlu’nun öne çıktığı da konuşuluyor.

Hem İnşaat hem Makina Mühendisi olan ve çift diplomaya sahip Altınoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi’ndeki bürokratlık deneyimiyle de adayların içinde CHP’nin Osmangazi adayını en çok zorlayabilecek ve ilçedeki bölge nüfuslu seçmeninin oyunu çekebilecek isim olarak da geçiyor. Genç ve köklü bir aileden gelme özellikleriyle de Altınoğlu’nun anketlerde de iyi durumda olduğu haberlerini alıyoruz.

Bakalım AK Parti’nin karar vericileri Osmangazi’deki demografik yapıyı ve rakip adayın bu özelliklerini de göz önünde bulunduracaklar mı?

 

Atatürk Spor Salonu ihalesi 29 Ocak’ta

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yenilemek için yıktığı ve bir türlü yenisine başlayamadığı Atatürk Spor Salonu’nun yapım ihalesi tarihi netleşti.

Bu sütunlardan ihalenin yıl bitmeden yapılacağını duyurmuştuk ama yeni yıla sarkmış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yapımı projedeki değişiklikler ve ödenek sıkıntısı nedeniyle sarkan salonunun inşaat işini 29 Ocak’ta gerçekleştireceğini duyurdu. Büyükşehir Belediyesi İhale Komisyonu’nca 29 Ocak’ta yüklenici seçimi ihalesine çıkılacak. 812 ayrı betonerme yapı kalemi bulunan projenin 720 günde, yani iki yılda tamamlanması ve sporcuların hizmetine sunulması öngörülüyor.

Bursa’nın yeni simge yapılarından biri olacak projeyi spor camiası da dört gözle bekliyordu.   

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X