İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir’de büyük değişim

Belediye başkanları zaman zaman bürokrat atamalarıyla işlerin hızlanması adına kan değişimine ihtiyaç duyuyorlar.

Sinyallerini önceki hafta vermiştik.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde idari yönetim şemasında büyük bir değişiklik yapılmıştı.

Kimi şube müdürlükleri kapatıldı. 3 yeni daire başkanlığı oluşturulmuştu.

Şimdi o plan uygulamaya sokuldu.

Büyükşehir’de 3 daire başkanı görevden alınırken, daha evvel uygulama dışı bırakılan Genel Sekreter Yardımcılığı’na geri dönüldü.

AK Parti ve Büyükşehir kulislerinde, kısa süre önce görevleri sonlandırılan başkan danışmanlıklarına da yeni isimlerle geri dönülmesinin beklendiği dillendiriliyor.

Aktaş, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereği isterse 10 kişilik Danışma Kurulu oluşturabiliyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne karar değişikliğiyle tekrar 3 genel sekreter yardımcısı atandı.

Daha doğrusu, daire başkanı yapılan 2 eski genel sekreter yardımcısı bu göreve geri gelirken bir de yeni atama oldu.

Buna göre;

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Aka ile Ulaşım Daire Başkanı Gazali Şen yeniden Genel Sekreter Yardımcılığına getirildiler.

Bir süre önce Özel Kalem Müdürlüğü’nün istisnai kadrosundan devlet memurluğuna geçirilen AK Parti İl Kadın Kolları eski Başkanı ve Başkan Danışmanı Mimar Gülten Kapıcıoğlu da Genel Sekreter Yardımcısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nde uzunca süredir Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulunan Abdülkerim Baştürk de yeni kurulan Protokol ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı görevine atandı.

İtfaiye Daire Başkanı Esat Yalman, Zabıta Daire Başkanı Muhammed Emin Tarım ile Personel Daire Başkanı Numan Şeker görevden alınırken, Zabıta’da varlık gösteremeyen Tarım eski görev yeri olan İtfaiye Daire Başkanlığı’na döndü.

Yeni Personel Daire Başkanı ise Gelirler Şube Müdürü Veysi Tutkun, Zabıta Daire Başkanı da Sadık Kibar oldu.

Büyükşehir’de Başkan Aktaş’ın göreve geldiğinden bu yana en fazla değişimin yaşandığı idari birim Zabıta Daire Başkanlığı gözüküyor. Buraya adeta başkan dayanmıyor.

Yeni Kurulan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine Park ve Bahçeler Daire Başkanı Murat Uşun getirildi.

Destek Hizmetleri Şube Müdürü Muhammed Ali Akaç’a Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı görevi verildi.

Yol Bakım Onarım Şube Müdürü Rüştü Şanlı, Gazali Şen’den boşalan koltuğa yeni Ulaşım Daire Başkanı olurken, Aka’dan boşalan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na ise Atık Yönetimi Şube Müdürü olarak görev yapan Yıldız Cindoruk verildi.

Bu arada Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Buran’ın da Baştürk’ten boşalan Özel Kalem Müdürlüğü görevini ek olarak yürüteceği öğrenildi.

Büyükşehir’in en yeni daire başkanlıklarından Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’na da Nurullah Yıldız getirildi.

Büyükşehir’deki bu idari ve bürokratik hareketliliğin, önümüzdeki günlerde yeni kurulan şube müdürlüklerinde de sürmesi bekleniyor.

 

Bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün

Bugün 29 Ekim.

Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunun, başka bir ifadeyle bağımsızlık ateşimizin yakıldığı ve tüm dünyaya ilan edildiği gün.

Uluslar, milletler topluluğuna kolay giremiyor.

Türkiye çok büyük badireler, savaşlar, yokluklar, yoksulluklar atlatarak bağımsız bir ülke olabildi.

Bunda şüphesiz en büyük pay Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait. O, zorluklar içinde kıvranan milleti tek vücut yapıp, önce ülkeyi düşmandan kurtardı, ardından da kendi kendimizi yönetme biçimi olan Cumhuriyet’i ilan ederek başarıyı taçlandırdı.

Bu vesileyle Cumhuriyet’e giden yolda katkısı olan başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Türkiye bugün de, tıpkı 97 yıl önce olduğu gibi, yedi düvele karşı bağımsızlığını koruyabilmek için büyük bir mücadele veriyor.

 

Fransa neyin peşinde?

Türkiye’nin Ege, Akdeniz ve Fransız sömürgesinin bulunduğu kara coğrafyada etkisi arttıkça Emanuel Macron liderliğindeki ülke zıvanadan çıkmaya başladı.

İslam Peygamberi Hazreti Muhammed’e alçak saldırıları fikir özgürlüğü gibi gösteren Fransız Cumhurbaşkanı Macron’dan cesaret alan küstah Charlie Hebdo dergisi de, saldırganlıkta sınır tanımayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretler yer alan karikatürler yayınlıyor.

Peygamberimizle alay eden karikatürler de Fransız devlet dairelerine asılıyor.

Ülkedeki Müslümanları kışkırtmaya dönük bu girişim en fazla Fransa’ya zarar verecektir. Banliyölerindeki siyahilerin kalkışmasını aylarca bastıramayan ve orantısız güç kullanan Fransa’yı iyi günler beklemiyor.

Dünya genelinde Fransız ürünlerine başlatılan boykot umarız Macron’u kendisine getirir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X