İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir’de hizmet ayrımı yok

Köşe Yazısını Dinle

CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa’nın Büyükşehir statüsüne geçmesi ve Mudanya’nın da metropol ilçe olmasından bu yana Büyükşehir Belediye Meclis oturumlarında en fazla devamsızlığı bulunan ilçe belediye başkanlarından biri olarak tarihe geçecek.

Türkyılmaz, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun ezici çoğunluğu karşısında kendisinin oturumlara katılmasını, ‘boşa harcanan’ zaman olarak görüyor.

Yani, ilçesini Bursa’nın en büyük yerel karar alma organı olan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde başkan olarak temsil etme gereği duymuyor.

Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş ile de arası yok. Zaman zaman Büyükşehir ile davalık oluyor, BUDO iskelesi için çatışıyor, ağır eleştiriler yapıyor ama gördüğünüz gibi Büyükşehir Belediyesi, merkez dışındaki ilçelerin ana arterlerinin asfaltının yenilenmesine Mudanya’dan başladı.

Üstelik, sadece Büyükşehir Belediyesi değil, Karayolları Bölge Müdürlüğü de kendi sorumluluğundaki Mudanya’nın yollarını asfaltlayarak ilçelere seçim sonuçlarına göre siyasi bir ayrım yapılmadığını ortaya koyuyor.

Hal böyle iken, bir türlü Büyükşehir Belediyesi ile yıldızı barışmayan Türkyılmaz’dan ana arterlerin asfaltlanmasına dönük de en ufak bir teşekkür duyulmuyor.

Hizmette ayrım yapmayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ise AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnce Söğütlü’den geldi. Söğütlü, Aktaş’a Mudanya halkı adına teşekkür etti.

Söğütlü, önceki gece Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Kaymakamı ve bürokratlarla birlikte incelediği asfaltlama çalışmaların ardından sosyal medya hesabından şu satırları paylaştı;
“Belediyecilik, Mudanya’ya aşkla bağlı olmayı, gece gündüz çalışmayı, laf değil hizmet üretmeyi gerektirir. Mudanya’mızda ulaşım Büyükşehir Belediye’mizin eliyle konforlu hale gelecek.”

CHP’li Türkyılmaz’a, ‘Laf değil, icraat yap’ demeye getiren Söğütlü’nün Büyükşehir’in ilçesine getirdiği hizmetlerden de memnun olduğu anlaşılıyor.

Esnaf istedi ama bugün pazar yok

17 günlük tam kapanma on binlerce esnafı zorda bıraktı. Dükkanlar, işletmeler günlerdir kapalı. Bayram sonuna kadar da açılmayacak. Esnaf biran evvel tam kapanmanın sona ermesi ve iş yerlerinin yeniden açılmasını bekliyor.

Pazar yerleri de tümden kapanmıştı ama esnaf mağduriyetini belirtince sadece cumartesi açık olma izni verildi. İyi ki açılmış, yoksa vatandaş marketlerin insafsızlığına mahkum olacaktı. Pazarlar bir günlüğüne açılınca, marketlerin de etiketlerini düşürdüğü görüldü.

Bursa Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu bayram öncesi arefe günü, pazarların açılması konusunda çokça girişimde bulundu ama maalesef İçişleri Bakanlığı’ndan izin çıkmış değil.

Bu konuda Bursa’nın iktidar partisi yöneticileri ve milletvekilleriyle de temas kuran Aksu’nun olumlu bir netice alamadığı anlaşılıyor. Bunun ardından da semt pazarlarının Bursa’da bayramın son günü olan cumartesi günü açılacağını duyurdu.

Tam kapanma döneminde semt pazarları risk alınıp bir günlüğüne de açıldı ama görüntüler yine aynıydı. Maske ve mesafe kuralına uymayan esnaf ve vatandaşlar da yok değildi.

Vaka sayılarını düşürmeye çalışıldığı bir dönem de daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Bursa Mehter’in acı kaybı

Şehrimizi ve ülkemizi uluslararası etkinliklerde başarıyla temsil eden Bursa Mehter Takımı bir yöneticisini Covid-19 virüsüne kurban verdi.

Bursa Mehter Takımı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sakin tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Sakin’in ölümünü camiada üzüntüye yol açtı.

Bursa Mehter Takımı Başkanı Mesut Özkeser, “Mehter takımımızda çeyrek asırdan fazla zamandır birlikte görev yaptığımız ağabeyimizi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Rabbim bu mübarek gün ve geceler hürmetine mekanını cennet eylesin” dedi.

Amekira’dan Çin’e, Fransa’dan, Romanya’ya, Japonya’dan Kore’ye kadar onlarca ülkede gösteri gerçekleştiren Bursa Mehter Takımı’nı tüm dış görevlerde hiç yalnız bırakmayan Sakin’in ölümü arkadaşlarını da yasa boğdu.

Salgının etrafımızdan çokça tanıdığı, yakını kopardığı bugünlerde alınmış kurallara uymaya devam etmeliyiz.

Merhuma biz de yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X