İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir’den 3,5 milyon liraya plaka

Köşe Yazısını Dinle

Kentiçi toplu taşıma araçlarıyla birlikte taksiler de şehirlerin vazgeçilmezlerindendir. İstanbul’da yeni taksi plaka satışları UKOME ile CHP’li Büyükşehir belediyesi arasında büyük bir krize dönüştü.

Türkiye genelinde belediyeler zaman zaman servis ve taksi plakları satarlar. Yasa kendilerine bu yetkiyi vermiş ve bir gelir kalemi açmıştır. İl merkezleri ve ilçelerin ihtiyaçları doğrultusunda satışa çıkarılan plakaların da son dönem yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığıyla çok daha değerlendiği anlaşılıyor.

Halen bunu bir gelir kapısı görüp, ayrıca geleceğe yatırım olarak da plaka satın alanlar var. Kentlerdeki varsılların birden çok plakaya yatırım yaptıkları da biliniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik ilçesinde tanesini 3,5 milyon liradan satışa çıkardığı yeni taksi plakaları Encümen’de pazarlık yöntemiyle yeni sahiplerine devrediliyor.

UKOME kararları doğrultusunda Gemlik’te Güney ve Kuzey taksi durakları için 16’şar adet olmak üzere toplam 32 taksi plakası satışta.

İlk ihalede tümü satılamayan plakalar için kalanlarının pazarlık yöntemine geçilip her haftaki Encümen toplantısında satışı sürüyor. Encümen’de pazarlığa kalan plakaları satın alacak esnaftan önce 700 bin lira geçici teminat bedelini yatırmaları isteniyor.

Plaka satışları Büyükşehir Belediyesi için yasayla tanınmış bir gelir kalemi gibi görünse de alıcılarına da ömür boyu tahsis edilen bir imtiyaza dönüşüyor. Bu açıdan plaka satış rakamlarının her ihalede daha da yükseldiği görülüyor.

Bugün Gemlik için çok gibi görünen o plaka bedellerinin gelecekte daha da yükseleceğini unutmamak gerekiyor.

Gemlik taksi plakalarının satışı 13 Eylül’deki Encümen oturumunda da tekrarlanacak.

Kırsaldan Aktaş’a asfalt teşekkürü

Soğuk asfalt sezonu kapanmak üzere. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte halk arasında mıcır asfalt olarak bilinen soğuk asfalt sezonu da bu yıl için sona erecek. Bu amaçla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçenin kırsal mahallelerindeki çalışmaları da hızlandı.

Dün elektronik postamıza Bursa’nın güneyindeki en uzak ilçe olan Harmancık’tan bir gönderi düştü.

İlçeye bağlı Kışmanlar ve Kepekdere mahalleleri yollarının soğuk asfaltla kaplanmasının ardından muhtarlar Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletmişler. Hizmet istenir, yerine getirildiğinde de teşekkür edilmesi güzel bir yönetici hasleti.

Kışmanlar Mahalle Muhtarı Recai Durmuş ile Kepekdere Mahalle Muhtarı Ahmet Koç, ilçeye ana bağlantıyla, ara yollar ve mezarlık yollarını asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi ekiplerine, Başkan Alinur Aktaş ile Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş’a teşekkür ediyorlar.

Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Yol Şube Müdürlüğü ekiplerince asfaltlanan yolların görüntüsü değişmiş. Anlaşılan sürücüler de durumdan memnunlar.

Muhtarların bir isteği daha var.

Yağışlar ve aşırı kullanımla yıpranan eski, dar zeminli köprülerin de yenilenmesini talep ediyorlar.

Büyükşehir Belediyesi muhtarlarımızın bu taleplerini de göz ardı etmeyecektir.

Ziraa, son yağışlarla bölgedeki dere üzerindeki köprülerin hasar gördüğü de biliniyor.

Sıcaksu’da yuvası kazılan fareler evlere dadanmışlar

Dericiler Badırga’ya taşındı ama geride bıraktıkları sorun olmaya devam ediyor.

Sorun öteden beri vardı. Tabakhanelerin son artıkları bölgeyi terk etmiyor. Belediyelerin mücadelesi var ama  kemirgenler bölgeye dev yuvalar yapmışlar.

Sıcaksu’da yürütülen kentsel dönüşüm projesi için kazı yapılan bölgeden kaçan eski Tabakhane farelerinin bölgedeki evlere dadandıkları haberleri geliyor.

Semtte oturan bir tanıdığımız arayıp bilgilendirdi. Evlerine kadar giren bir farenin kovalamaca sırasında annesinin üstüne atlayıp ısırdığını, tehlikenin giderek büyüdüğünü söyledi.

Bölgedeki farelerle mücadelenin sürmesini isteyen dostumuz, bu konuda ilgili yerlere müracaat yaptıklarını ama yine de kemirgenlerin önünün alınamadığını belirtiyor.

Durum demek ki, çok ciddi.

Eminiz, hem Osmangazi hem de Büyükşehir Belediyesi gelen bu şikâyetlere ilgileneceklerdir.

TOKİ’nin toplu konut yaptığı bölgenin hafriyat alanından dağılan fareler bölge için tehdit olmaya başlamışlar. Bunun bir çözümü olmalı.

Örneğin, arayan dostumuz, yuvalarına bomba atma yöntemiyle öldürülen farelerin bir daha bölge dışına çıkamadıklarını hatırlatıyor. Belki bu yolla bölge halkı kurtarılmış olur.

Sıcaksu’daki dev kemirgenler buranın eski semtlerinde yaşayanlarının korkulu rüyası olmaktan çıkarılmalı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X