İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir’den su faturası şikayetlerin azaltacak adım

Pandemi döneminde Büyükşehir Belediyesi’ni bağlı BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün üç aylık ortalama ton üzerinden yaptığı su faturalandırmaları sonrası vatandaşın şikâyetleri artmıştı.

Pandemi süresince üç ay tam olarak tahsil edilmeyen su tüketimlerinin kalan kısmı yeni faturalarla birlikte alınmaya başlamasıyla vatandaşın artan şikâyetlerini giderecek yeni bir adım geldi.

Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önemli bir karara imza atıldı.

Canlı yayın sırasında fark ettik.

Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunu izleyen vatandaşlardan su faturalarına ilişkin de karar çıkması talepleri vardı.

Zaten konu da önerge ile meclis gündeminde alındı ve karara bağlandı

BUSKİ’nin su fiyat tarifesindeki 1. kademe tonajı ikiye katlandı.

Daha evvel 12 ton olan 1. kademe sınırı 24 tona çıkarıldı.

Yani, birinci kademe faturalandırma daha düşük olacak.

Böylece vatandaşın fazla su kullanımlarındaki ikinci kademeye geçişten kaynaklı yüksek fatura şikâyetleri de azalacak.

1 Temmuz-31 Ağustos arasındaki iki aylık dönemi kapsayacak bu uygulama ile vatandaşın faturalarının düşürülmesi öngörülüyor.

Kararın mecliste tartışmaya da neden olduğunu gördük.

Muhalefet, sürenin yıl sonuna kadar uzatılmasını istedi. Ancak talep kabul görmedi.

Meclis ayrıca ödenmeyen faturalar nedeniyle 17 Temmuz olarak belirlenen su kesme süresini de uzattı.

Alınan kararla ödenmeyen faturalar nedeniyle abonelerin suları 31 Ağustos’a kadar kesilmeyecek.

Öyle anlaşılıyor ki, faturalardan gelen yakınmalar AK Parti Grubu ve Başkan Aktaş’a da ulaşmış olacak ki, önerge ile komisyona bile gönderilmeden böylesi bir karar çıkmış oldu.

Son dönem ardır ardına BUSKİ’nin gelir dengesini bozacak ve yatırım programını etkileyecek indirimler yapıldığını görüyoruz.

Buna rağmen şikâyetler dinmiyor.

 

İstanbul’daki camiye dönüştü ama CHP İznik’in müze olmasını istedi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin oturumlarını artık dijital teknoloji ile izliyoruz.

Önceki günkü oturumda bir şey dikkatimizi çekti.

Zaten dün de haber kanallarında yer aldı.

CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımıcısı Osman Ayradilli tam da İstanbul’daki Ayasofya’da ilk namazın kılınacağı günün öncesi İznik’te camiye dönüştürülen Ayasofya’nın da ilçe turizminin canlandırılması için tekrar müze yapılmasını istedi.

Ayradilli’nin bu çıkışı doğrusu çok konuşulacak.

Camiye dönüşmüş bir mekân için CHP sözcüsünün üstelik İstanbul’daki Ayasofya Camii’nde ilk cuma namazının kılındığı bir günün arefesinde bunları dile getirmesi partisini de sıkıntıya sokacaktır.

Parti görüşümü yoksa sözcünün kendi arzusu mudur bilinmez ama, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce camiye döndürülen tarihi mekânın konsül için tekrar müze yapılması önerisinin ne Bursa ne İznik ne de Türkiye’de kabul göreceğini sanmıyoruz.

 

TESKOMB’un Bursa esnafına katkısı

Salgının en fazla etkilendiği kesimlerden biri de esnaf ve sanatkârlarımız.

Onların yaşadığı sıkıntıyı azatlamak için hükümet tedbirler aldı.

Dün Olay Medya’nın konukları Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Merkez Birliği Başkanvekili Bahri Şarlı ile Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak idi.

Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan, yazar ve habercilerle görüşen Şarlı ile Tak, Bursa’nın Türkiye’de esnafa en fazla kredi kullandırılan kentlerin başında geldiğini anlattılar.

Şarlı, kooperatif olarak Türkiye genelinde 355 milyon lira kredi dağıttıklarını İzmir ve Ankara’nın ardından da en fazla kredi alan ilin Bursa olduğunu söyledi.

Ülke genelinde 163 milyon 792 bin esnafa 25 bin liralık kredi sağlanırken, bunun 7 bin 910’unun Bursalı esnaf olduğunu hatırlattı.

Şarlı esnafın kredi borçlarının da iki kez yapılandırıldığını hatırlattı.

BESOB Başkanı Tak da Bursa’da 72 bin kayıtlı esnaf bulunduğunu dile getirdi. 25 bin liralık krediden yararlanmak için Bursa’daki 23 bin kayıt dışı esnafın 10 bininin kayıt olmak için sicil birimine başvurduğunu da sözlerine ekledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X