İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir’e üç yeni daire başkanlığı daha

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin idari şemasında köklü bir değişime gidiliyor.

Bir süre önce danışmanlarla çalışmayı bırakan ve Genel Sekreter’e bağlı üç Genel Sekreter Yardımcısı’nın unvanlarını da kaldıran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, bakanlığın önerileri ve diğer büyük kentlerdeki uygulamalardan hareketle 3 yeni daire başkanlığı ve 10 yeni şube müdürlüğü daha oluşturulmasını kararlaştırdığını görüyoruz.

Ayrıca Büyükşehir’deki 6 eski şube müdürlüğü de kapatıldı.

Karar önceki akşam toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de oybirliğiyle kabul edildi.

Buna göre;

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesindeki Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü kaldırıldı. Yerine  Basın Yayın Şube Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü ve Dijital Medya Şube Müdürlüğü kuruldu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü kaldırılarak, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı oluşturuldu. Buna bağlı olarak da Gençlik İşleri Şube Müdürlüğü ile Spor İşleri Şube Müdürlüğü kuruldu.

Yine Büyükşehir bünyesinde Dış İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı kurulurken, buna bağlı olarak Protokol Şube Müdürlüğü ile Turizm Tanıtma Şube Müdürlüğü eklendi.

 

Deprem riskine karşı hazırlık mı?

Önceki gün yazdık.

Zabıta Daire Başkanlığı’ndaki İdari İşler Şube Müdürlüğü kapatıldı. Kapatılan üç şube müdürlüğü daha var. Metropolitan Planlama Şube Müdürlüğü ile Kentsel Tasarım Planlama Şube Müdürlüğü de kapatılanlar arasında. Ayrıca Ruhsat ve Zemin İnceleme Şube Müdürlüğü de lağvedildi. Bunların yerine İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı olarak İmar Uygulama Şube Müdürlüğü ve Şehir Planlama Şube Müdürlüğü oluşturuldu.

Büyükşehir’in yeni daire başkanlıklarından biri de Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı.

1. derece deprem bölgesindeki kentimiz için son derece yerinde bir birim oluşturulmuş. Buna bağlı olarak da Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürlüğü ile Kentsel Tasarım Şube Müdürlüğü kuruldu.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde de Sıfır Atık Şube Müdürlüğü ile İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü kuruldu.

Sıfır atık kavramı da artık ülke gündeminin önemli maddelerinden biri.

Bu konuya yerel yönetimlerin ağırlık verdiğini görmek sevindirici. Bursa’da zaten uygulanıyor ama şimdi bir şube müdürlüğü ile daha çok ağırlık verilecek.

 

Başkan Aksu’dan esnafa ‘maske takın’ çağrısı

Salgın vakaları arttıkça şehrimizin ismi artık ülke gündeminde daha çok konuşulmaya başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün ilimizde yaptığı, ‘Eylül ayına göre Bursa’daki vakalarda 3 kat artış var’ açıklaması gerçekten ürkütücü.

Bursalılar olarak hepimize büyük sorumluluk düşüyor.

Ciddiye almadıkça sayılar daha da katlanacak.

Bu minvalde Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu da esnafa çağrı yaptı.

Başkan, pazarcı esnafının para cezası yerine en ağır cezayı vatandaşın kestiğine dikkat çekti.

Maske takmayan pazarcıdan Bursalıların alışveriş yapmaktan kaçındığını, bunun da kendileri için daha ağır bir ceza olduğunun altını çizdi.

Esnafa semt pazarlarında maskelerini kurala uygun biçimde takmaya çağıran Aksu, salgınla mücadeleye kendilerini de böylece destek vermiş olacaklarını vurguladı.

Pazarcı esnafı başkanının duyarlığını tüm STK’larımız, kurum kuruluş ve firmalarımızla, yurttaşlarımız da göstermeli.

Her şeyi devletten beklememeliyiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X