İhsan Aydın
İhsan Aydın

Büyükşehir’in öğrenci ve esnafa çifte desteği

Köşe Yazısını Dinle

Okullar açılıyor. Velilerin masrafı artacak. Fakat, velilerimizin imdadına yetişen kurumlarımız da var. Bursa Büyükşehir Belediyesi bu yıl 3. kez gerçekleştireceği sosyal destekle öğrenci ve esnafı desteklemeyi sürdürecek.

Dün sabah Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın basın toplantısı vardı.

Kırtasiyeci esnafı ile birlikte kameraların karşısına geçen Aktaş bu yıl da kentteki 50 bin öğrenciye biner liralık eğitim desteği yapılacağını duyurdu.

Her zaman olduğu gibi bunu da yine BESOB’a bağlı Kırtasiyeciler Odası ile birlikte yapacaklarını açıkladı.

Büyükşehir bütçesinden 50 milyon liralık bir kaynak velileri ve öğrencileri destekleme adına ayrılmış.

Üstelik, muhtarlıklar vasıtasıyla tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere verilecek kartlarla anlaşmalı kırtasiyecilerden alışveriş yapılabilecek. Projenin sekretaryasını da yine BURFAŞ yürütecek. Destek kampanyası için şehrimizdeki 323 kırtasiyeci BURFAŞ ile protokol imzalamış.

Aktaş’ı dinlerken gençlere ve ailelerine yapılan desteği son derece önemsediğini fark ettik.

Sadece onlara değil, pandemiden bu yana hemen her kesime dönük desteğin bu yıl da kırtasiyeci esnafla artarak devam ettiği anlaşılıyor. Geçen yıl 30 bin öğrenciye eğitim desteği sağlanırken bu yıl rakam 50 bine çıkarılmış. Üstelik, katkı da yüzde yüz artırılmış.

Aktaş konuşmasında gerilere giti, öğrencilik yıllarında kendisinin de kırtasiyede çalışarak harçılığını kazandığını, ayrıca kitapçı kitapçı dolaşıp kitap aradıklarını, oysa şimdi devletin okulların sıralarına kitapları ücretsiz koyduğunu hatırlattı.

Gençlere ve eğitime dönük desteklerinin bu yıl da 5 bin üniversite ve 5 bin meslek lisesi öğrencisine BURSKOOP vasıtasıyla burs vererek süreceğinin altını çizen Aktaş, deprem bölgesi Hatay’da Bursa olarak yaptıklarını da anlattı ve şöyle devam etti:

“Belediyecilik sadece yol köprü gibi hizmetler yapmak değildir. Biz tarihi işler de yapıyoruz. Gökdere’den başlayıp Kestel’e kadar uzanan bölgede kentsel dönüşümle birlikte yıka yıka yeni yollar da açıyoruz” dedi.

Aktaş bu yıl BURSKOOP aracılığıyla 8 ay boyunca 5 bin üniversite öğrencisine aylık bin 250, 5 bin meslek lisesi öğrencisine de aylık 750 lira burs verileceğini kaydetti.

Büyükşehir bu yıl eğitim ve gençlere destekte kesenin ağzını açmışa benziyor.

 

Kırtasiyecilerin anlamlı jesti

Şüphesiz bunca sosyal destek esnafı mutlu etmez mi?

Kürsüye çıkan Bursa Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Akif Erol Aktaş’a üyeleri adına teşekkür etti. Esnafın bu yıl öğrenci başı 500 veya 750 liralık bir katkı çeki rakamı beklerken, bunun bin liraya çıkarılmasından duydukları memnuniyeti ifade etti. Erol, üyelerinin de BURSKOOP’un 50 öğrenciye vereceği 300 bin liralık bursunu üstlendiklerini açıkladı. Başkan Aktaş da bunun 100 öğrenciye çıkarılacağına inandığını ifade etti.

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit de esnaf adına Aktaş’a şükranlarını sundu.

Yeni İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ali Reisoğlu da, Bursa’da 620 bin öğrencinin yaklaşık yüzde 10’una sosyal destek çeki dağıtacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür etti. Esnaftan da çantalara birer silgi ve kalemi kendilerinden koymalarını istedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 61 ayrı kalemle ihtiyaç sahiplerine destekte bulunduğunu hatırlattı.

Gözgeç kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu belirtti, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, AK Parti belediyeciliğinin bir gereği olarak insana dokunan sosyal hizmetler ürettiğini ve her kesime katkı sağladığını sözlerine ekledi.

Toplantıya AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ile İl yöneticisi Nurettin Özbağkıran ve Büyükşehir bürokratları da katıldı.

Bursa’daki bu uygulamayı, belediye-hemşehri dayanışmasına güzel bir örnek olarak değerlendiriyoruz.

 

Bursa yalın belediyecilikte ülkemize model mi oluyor?

Bilgiyi, kırtasiye desteği toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş verdi.

Malumunuz, belediyenin 17 ilçedeki birimlerinde 12 binin üzerindeki personelle uyguladığı tasarruf tedbirleriyle geçtiğimiz günlerde 796 milyon liranın üzerinde bir ek kaynak sağlandığı açıklanmıştı.

Bu uygulama belli ki, Türkiye’ye model oluyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu alandaki deneyimleri Türkiye Belediyeler Birliği’nce 12-13 Ekim’de kentimizde  düzenlenecek ‘Yalın Belediyecilik Konferansı’nda masaya yatırılacak.

Başkan Aktaş toplantıya, Türkiye’nin dört bir yanından belediye başkanlarıyla CHP’li belediye yöneticilerinin de katılacağını duyurdu.

Bursa’daki belediyelerimizin başarılı uygulamalarının diğer yerel yönetimlerine de anlatılacak olması sevindirici.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X