İhsan Aydın
İhsan Aydın

Buzlanma trafik akışımızı aksattı

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’nın o ağır kışları artık yaşanmıyor. Yaşansa demek ki, daha da zorlanacağız.

Üstelik yollarımızın, iş makinelerimizin bunca geliştiği, yenilendiği, arttığı bir dönemde en ufak buzlanma hepimizi korkutuyor. Oysa kent merkezindeki ısı öyle sıfırın çok altlarına da inmiş değil.

İzmir-Balıkesir-Bursa yolunda yaşanan yoldaki tıkanma görüntülerine dün sabah erken saatlerde kent merkezinde de tanık olduk. Buzdan kayan, kaza yapan araçlar yüzünden yollar kapanınca belediyelerimizin tuzlama araçlarının sorumluluk sahalarına ulaşmalarında da sıkıntı yaşandı.

Oysa her türlü tedbir alınmıştı. Tuzlamada yetersiz kalınsa da bizlerin de önlem alması gerekiyordu.

Sorumluluğun tümünü belediyelerimize yıkmak doğru olmaz. Sabahın erken saatlerinde zincirsiz, kış lastiksiz araçlarıyla yollara dökülen hemşerilerimizin de bunda payı var.

Keşke, zorunlu olmasak ve böylesi kötü hava koşullarında dışarıya hiç çıkmasak. Fakat, çoğumuz işine yetişmek durumunda.

Kent merkezinde sabah saatlerinde yaşanan kabusun İzmir-Balıkesir-Bursa karayolunda saatlerce sürdüğünü düşünmek bile insanın içini ürpertiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden kentlerimizde yaşanacak kar yağışı tahminlerini saatine varıncaya kadar açıklarken, bizlerin de buna karşı tedbirlerimizi almamız gerekiyordu.

Neyse ki, çok sıkıntı olmadı.

Öğle saatlerine doğru kent merkezinde güneş çıktı ve korktuğumuz kardan eser kalmadı. Fakat, kötü hava koşulları yeniden gelmez diye de düşünmemek gerekiyor.

Bundan sonra yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da şimdiden önlemlerimizi almamızda fayda olduğunu düşünüyoruz. Araçlarımızın bakımlarını yaptırmakta, zincirlerini kontrol etmemizde fayda var.

Karayolları’nın ve belediyelerimizin de dün yaşananlardan ders çıkarıp, bundan sonraki planlamalarını daha iyi yapmaları gerekiyor.


Bursa Ara
ştırmaları’ndan arşivlik harika fotoğraflar

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa Araştırmaları Merkezi uzunca süredir arşivindeki fotoğrafları sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaşıyor.

Bursa’nın kırsalında yapılan saha taramalarında derlenen fotoğrafların kartpostallık görüntüleri sosyal medya hesaplarındaki takipçileri büyülüyor.

İlin 17 ilçesine bağlı kırsal mahallelerdeki insanları, yapıları, objeleri, somut olmayan kültürel mirasını, yaşam kültürünü, yerleşimlerin genel görüntülerini ve kent merkezindeki tarihi belge ve fotoğrafları sırsıyla paylaşan Bursa Araştırmaları Merkezi, Bursalılara adeta ilin 17 ilçesindeki güzelliklerini gözlerinin önüne taşıyor.

Zengin bir fotoğraf, görüntü ve belge arşivine sahip Bursa Araştırmaları Merkezi’nin paylaşımlarını biz de bir Bursalı olarak merakla izliyoruz.

Devamını da her gün merakla bekliyoruz.

Bunların bir kısmının kitaplaştırıldığını biliyoruz ama fotoğraf kitaplarının da ayrıca basılabileceğini düşünüyoruz.

Merkez’de görev yapan ve bu projeye emek veren herkesi kutluyoruz.


Ay
ın personeli uygulamasıyla teşvik

Büyükşehir Belediye Meclisi oturumlarında her ay gündem öncesi artık gelenek haline geldi.

Büyükşehir her ay, ‘ayın personeli seçilen çalışma arkadaşlarını meclis oturumlarında ödüllendiriyor.

Başarılı çalışma ve davranışlarıyla örnek olan Büyükşehir Belediyesi personeline ödülleri ve başarı belgeleri bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile mecliste grubu bulunan siyasi partilerimizin sözcüleri tarafından takdim ediliyor.

Şubat ayı oturumunun ikinci birleşiminde de Büyükşehir’in değişik birimlerde ayın personeli seçilen 5 çalışana ödülleri ve başarı belgeleri verildi.

Canlı yayından biz de takip ettik. Engelliler Şube Müdürlüğü çalışanı İpek Öztürk’ün belgesini ise bizzat Başkan Aktaş teslim etti.

Bunun çalışanlar için motive edici bir etkisi olduğuna inanıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi 12 bin çalışanı ile adeta dev bir holding. Bu açıdan, personelden daha çok verim alabilme adına böylesi ödüllendirme ve teşviklere de ihtiyaç var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X